Σκούφα: ο οδικός τουρισμός πεθαίνει,

η Πιερία πεθαίνει

“αυτοψία” της βουλεύτριας στο μεθοριακό σταθμό Ευζώνων

 

 

 

Την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο -ζωτικός για τον οδικό τουρισμό και την Πιερία- μεθοριακός σταθμός των Ευζώνων κατέγραψε σήμερα, ιδίοις όμμασι, η βουλεύτρια Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μπέττυ Σκούφα.

Έφτασε στους Ευζώνους πριν τις 7 το πρωί και πριν αρχίσει η διαδικασία ελέγχου από τις ελληνικές αρχές των εκατοντάδων επισκεπτών που για μία ακόμη νύχτα ξενύχτησαν στην άλλη πλευρά των συνόρων, στο έδαφος της Βόρειας Μακεδονίας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν ταχύτερα το πρωί, μετά το οκτάωρο κλείσιμο που συνεχίζει να εφαρμόζεται. “Ξεναγός” της στην ενημερωτική επίσκεψη, ο συντονιστής της ΝΕ Κιλκίς, Τάσος Κεσίδης, αλλά και οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών που ενημέρωσαν βουλεύτρια και συντονιστή.

Παρά τις εξαγγελίες και τα διαβήματα από συμπολίτευση και αντιπολίτευση, αλλά κυρίως από τον επιχειρηματικό κόσμο, ο μεθοριακός σταθμός παραμένει υποστελεχωμένος και στα προβλήματα που δημιουργεί η υποστελέχωση, προστίθεται και η απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο της διόδου προς το βορρά και τα Βαλκάνια. Όπως δήλωσε η Μπέττυ Σκούφα, ο οδικός τουρισμός και η Πιερία πεθαίνουν από τις επιλογές αυτές και είναι άμεση ανάγκη η κυβέρνηση να επανεξετάσει την κατάσταση, “αλλάζοντας το μακεδονικό της αφήγημα”.

Εικόνα προβληματικής λειτουργίας που θα επιδεινωθεί τις επόμενες μέρες, όσο εισερχόμαστε στην καλοκαιρινή περίοδο, περιέγραψαν και οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών, αλλά και οι σταθεροί επισκέπτες μας από την Σερβία και την Βόρεια Μακεδονία, αλλά και άλλα κράτη που χρησιμοποιούν την διάβαση. Τα προβλήματα ήταν εντονότερα χθες Παρασκευή, ενώ αυξάνεται ο αριθμός και των επισκεπτών από Ρουμανία, Ουκρανία και βορειότερες χώρες που επιλέγουν την διάβαση των Ευζώνων με την ελπίδα της ταχύτερης εξυπηρέτησης. Σημαντική είναι και η κίνηση που αφορά εμπόριο-μεταφορές.