Έχουμε νόμους, υπηρεσίες, ρύπανση,

αλλά δεν έχουμε ελέγχους

ο Στέργιος τα είπε πάλι όπως σχεδόν είναι… το θέμα είναι αν αυτοί που πρέπει -κι ο δήμαρχος- θα κάνουν σχεδόν όσα είπε ότι πρέπει να κάνουν…

 

 

 

 

Ο βιολογικός μας καθαρισμός λειτουργεί άψογα και το επιβεβαιώνουν οι επίσημοι έλεγχοι των παραγώγων του.

Δεν ξέρουμε αν αυτό συνέβαινε και πριν, αλλά τώρα το ξέρουμε (ότι δεν συμβαίνει).

Δεν είναι (ή ήταν) ο βιολογικός καθαρισμός η μόνη πιθανή πηγή της ρύπανσης που και ο ίδιος κατέγραψε και καταγράφει στη θάλασσά μας. Πιθανές πηγές ρύπανσης είναι όλες αυτές οι εγκαταστάσεις (σπίτια, επιχειρήσεις, κτλ) που δεν διοχετεύουν τα λύματά τους εκεί που πρέπει (όταν ο βόθρος δεν επαρκεί, να τα μεταφέρουν με τα ειδικά βυτία εκεί που πρέπει) και παρανόμως και καταστροφικά τα ξεφορτώνονται στη θάλασσα.

Ναι, οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες, ναι, οι υπηρεσίες επιλαμβάνονται των καταγγελιών, ΑΛΛΑ υπάρχει εύκολος τρόπος να ελεγχθούν ΟΛΟΙ όσοι δεν είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο της αποχέτευσης/ή-και του βιολογικού καθαρισμού: με τον έλεγχο των παραστατικών που πρέπει να συνοδεύουν κάθε χρήση των ειδικών βυτίων μεταφοράς λυμάτων.

Η θάλασσά μας είναι πολύτιμη γιατί προσφέρει, εκτός από τροφή, επιχειρηματική δραστηριότητα και πρέπει άμεσα να μεριμνήσουμε για να μην χάσουμε κάθε ευκαιρία επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Οι υπηρεσίες πρέπει να κινητοποιηθούν, οι νόμοι υπάρχουν και πρέπει να δοθεί η εντολή για τους ελέγχους μέσω των παραστατικών.

Αυτά, με περισσότερες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και για τον βιολογικό μας και για την ΔΕΥΑΔΟΛ είπε σήμερα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης ο πρόεδρος του ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης και επικεφαλής της παράταξης που συνδιοικεί τον Δήμο Δίου-Ολύμπου, Στέργιος Φαρμάκης. Και για την αίτηση του Δήμου μας προς την κυβέρνηση, για μερικά εκατομμύρια που θα ολοκληρώσουν την μονάδα βιολογικού καθαρισμού και το απαραίτητο δίκτυο. Τα οποία παραμένουν, εν έτει 2021, ανολοκλήρωτα. Σύμφωνα δε με τα στοιχεία που έδωσε, ούτε ένα 50% από τα λύματά μας δεν καταλήγει -κατά μέσο όρο- στον βιολογικό και υπάρχουν περιοχές χωρίς καν δίκτυο αποχέτευσης. Όπως το πιερικό …Ντουμπάϊ!!! (κοινώς …η Πλαταμώνα)…

Ο Στέργιος Φαρμάκης είπε το απλούστερο πράγμα του κόσμου που ΔΕΝ είπε ο συγκυβερνήτης του δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, στην πρόσφατη απόπειρα απόδρασης από τις ευθύνες του, με τα περί καταγγελιών και πως και ποιοι πρέπει να τις κάνουν. Το θέμα είναι τώρα αν ο Δήμος θα ζητήσει/απαιτήσει να γίνεται αυτός ο απλός έλεγχος: δεν πάνε τα λύματά σου στο δίκτυο; απέδειξέ μας που πάνε. Ειδικά το καλοκαίρι που φιλοξένησες στα δωμάτιά σου 500, 1000, 3.000 τουρίστες. Ή στο κατάστημά σου που πούλησε 25.000 καφέδες.

ΥΓ: ο Στέργιος Φαρμάκης επιβεβαίωσε τις παρανομίες που εντοπίστηκαν στην Πλαταμώνα και θεώρησε βέβαιο ότι υπάρχουν και πολλές περισσότερες. Απ΄ όσους εντοπίστηκαν ήδη να παρανομούν…. πόσοι κατέληξαν στον εισαγγελέα; Ή μήπως έγιναν όλα τ’ άλλα, αλλά ΟΧΙ αυτό; Είναι νόμιμη η θέση Γερολιόλιου “εμείς δεν στέλνουμε κανέναν στον εισαγγελέα”;;;