Φρεσκότατη, σημερινή,

ΡΥΠΑΝΣΗ

στη θάλασσά μας – μπορεί να το συζητάμε αραιά και που… αλλά το φαινόμενο και η ζημιά υπάρχουν συνέχεια και για καμία σύλληψη ρυπαίνοντα δεν ακούσαμε

 

Η ρύπανση της θάλασσάς μας δεν προέρχεται από τον βιολογικό καθαρισμό μας, αλλά από πολλές άλλες πηγές, όλες σχετικές με τις παράνομες και καταστροφικές πράξεις πολλών, πιθανώς επιχειρηματιών του τουρισμού μας, στις παραλιακές περιοχές του Δήμου μας. Αλλά και δημότες, ιδιοκτήτες και κάτοικοι σπιτιών χωρίς σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης. Στον προβληματισμό για τον εντοπισμό των πιθανών πηγών ρύπανσης, πολλοί προσθέτουν ήδη και τα πλοία που διαπλέουν τον Θερμαϊκό. Ζωτικό ζητούμενο παραμένει ένα: ο εντοπισμός όλων των πηγών παράνομης και μη ρύπανσης και η προστασία του Θερμαϊκού, στο σύνολό του και μόνιμα. Γιατί το περιβάλλον και ειδικά το νερό και η θάλασσα δεν αναγνωρίζουν τα όποια σύνορά μας.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα τραβήχτηκαν σήμερα το πρωί, στην παραλία μας, από την Χασκάρα ως την Λεπτοκαρυά.

ΥΓ: στο Λιτόχωρο βρέθηκε χθες η αντιπεριφερειάρχης μας, Σοφία Μαυρίδου, και ποστάρισε βίντεο με κείμενο που κάνει λόγο για “μαγεία της καλοκαιρινής Φύσης”. Ακόμη και στο δικό της βίντεο -στην αρχή του- η παρουσία αφύσικου αφρού είναι εμφανής….

Σοφία Μαυρίδου

Τις πρώτες πρωινές ώρες!!Η μαγεία ❤️της καλοκαιρινής φύσης!!