Μεγαλύτερα έξοδα-χαμηλότερες τιμές

για τα φετινά κεράσια

επίσκεψη Σκούφα-Καστόρη στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Ράχης Πιερίας

 

 

 

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ε. ΣΚΟΥΦΑ ΚΑΙ ΤΟΥ Α. ΚΑΣΤΟΡΗ ΜΕ Α.Σ ΡΑΧΗΣ  ΚΑΙ ΑΣΠΟ ΡΑΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

 

Τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Ράχης Πιερίας επισκέφτηκαν την Παρασκευή 2/7 η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα και ο πρώην βουλευτής και μέλος της Ν.Ε Πιερίας Αστέριος Καστόρης.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ενημερώθηκαν διεξοδικά από τους προέδρους των συνεταιρισμών κκ. Δημήτριο Ντούρο και Κώστα Μπίνια για την φετινή παραγωγή κερασιού (περίπου 1.000 τόνων) και για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην πώληση των προϊόντων λόγω της πανδημίας.

Όπως οι πρόεδροι ανέφεραν, εκτός  της αύξησης των  τιμών στα υλικά συσκευασίας και στο ναύλο για την μεταφορά των προϊόντων,  ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετώπισαν στην εύρεση αγορών, αλλά και στις χαμηλότερες φετινές τιμές ζήτησης και κατ’ επέκταση διάθεσης κερασιού. Όλα αυτά, επέφεραν μείωση του εισοδήματος των αγροτών πάνω από 35%, όπως χαρακτηριστικά είπαν.

Οι πρόεδροι ακόμη, ζήτησαν την αρωγή της βουλεύτριας και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προκειμένου να ενταχθούν και οι κερασοπαραγωγοί της Πιερίας σε πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ώστε να στηριχθούν μετά τις δύο δύσκολες και λόγω πανδημίας, καλλιεργητικές περιόδους.

Η κ. Σκούφα και ο κ. Καστόρης εξέφρασαν τη συνεχή κι αμέριστη συμπαράστασήτους στους παραγωγούς και τους συνεταιρισμούς, η δε κ. Σκούφα διαβεβαίωσε ότι σε συνεργασία με το τμήμα αγροτικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προωθήσει τα δίκαια αιτήματα με κάθε θεσμικό τρόπο.