203.983,52 στα επίσημα,

620.420 στα ανεπίσημα (χαρτιά)

συνειδητή παραπλάνηση και δημαρχιακή και διπλή

 

 

 

 

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου -με δελτίο Τύπου- και ο δήμαρχος Βαγγέλης Γερολιόλιος, με κείμενο στο αγαπημένο του Fb, ανακοίνωσαν σήμερα ότι “Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή ταμιευτήρα άρδευσης στη θέση «Ξηροκάμπι» Βροντούς προϋπολογισμού 620.000€”, παραπλανώντας συνειδητά και χρησιμοποιώντας την γνωστή μέθοδο της “μισής αλήθειας” και της -πάντα- πολύτιμης συνεργασίας Μέσων και “Μέσων”, μηδενικής εγκυρότητας.

Η αλήθεια είναι ότι η σύμβαση που υπογράφηκε αφορά 203.983,52 ευρώ, αφού ο 1ος μειοδότης -στον οποίο κατακυρώθηκε ο σχετικός διαγωνισμός- προσέφερε μέση έκπτωση 53,10% και ο δήμαρχος το γνωρίζει πολύ καλά και “από πρώτο χέρι”, ως πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών που προέβη στην “επικύρωση πρακτικού αποσφράγισης και αξιολόγησης προσφορών” για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό και μάλιστα, όχι χθες, αλλά στις 12 Μαρτίου του 2021. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την συχνή αναφορά του στην ιδιότητά του του μαθηματικού και την πίστη του και την ευχέρειά τους στους αριθμούς, άνετα εξάγεται το συμπέρασμα ότι ο δήμαρχος, συνειδητά και με κάθε τρόπο, ήθελε να παραπλανήσει και να εντυπωσιάσει τους πάντες και ειδικά τους άμεσα ενδιαφερόμενους: τους παραγωγούς και την ΔΕ Δίου.

Στο post του στο FB, επισημαίνει ότι “Οφείλω επίσης στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι με το έργο αυτό ασχολήθηκαν πολλοί αιρετοί, επί πολλά χρόνια. Αναγνωρίζω και σέβομαι την προσπάθειά τους.”, αλλά δεν αναφέρει τίποτα για το πόσα χρόνια πίσω πάει η συγκεκριμένη προσπάθεια, πόσες μελέτες έγιναν για το ίδιο έργο και αν αυξήθηκαν στην πορεία και το κόστος και το μέγεθος του ταμιευτήρα. Με το συγκεκριμένο post αναφέρεται -και επιβεβαιώνει- τα προβλήματα που υπάρχουν και φέτος με την άρδευση στην ΔΕ Δίου και πρόσφατο ρεπορτάζ της Ε τ Ο και τις πληροφορίες για παραίτηση δύο υδρονομέων.

Πολύ περισσότερο, δεν υπάρχει -μέχρι στιγμής- καμία εξήγηση για το πως τόσες μελέτες προϋπολόγιζαν το έργο μεταξύ 427 και 620 χιλιάδων ευρώ και τελικά μπορεί να κατασκευαστεί -το ίδιο έργο- με περίπου 210.000 ευρώ. Αλλά ίσως αυτό το εξηγήσει ο δήμαρχος σε δημοσιογράφους που του χαρίζουν κατά περίπτωση γλειφιτζούρια και μονίμως… κάστανα.

 

 

tamieut xerokampi 9ΑΚ7Ω9Δ-ΞΗΙ