Πάνω απ΄ όλα

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

η Τέχνη και η προσφορά στον άνθρωπο

 

 

 

 

 

 

 

ΧΟΡΗΓΟΙ: Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

 

Ο θεσμός του χορηγού και των χορηγιών αποτελούν για τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου τη δυναμική πάνω στην οποία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό η λειτουργική του πορεία, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

  Είναι κατά βάση οι οικονομικοί στυλοβάτες στις επιλογές και πρωτοβουλίες του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Υποστηρίζουν τόσο την παραγωγή εκδηλώσεων όπως αρχαιολογικές ομιλίες, εικαστικές εκθέσεις και  τις υλικοτεχνικές αναγκαιότητες των εκδηλώσεων , όσο και τις διαδικαστικές απαιτήσεις του Φεστιβάλ Ολύμπου.

  Η χορηγία ως αρχαιοελληνικός θεσμός επινοήθηκε και υιοθετήθηκε για πρώτη φορά στην Αθηναϊκή Δημοκρατία του Κλεισθένη, απέδωσε, όμως, καρπούς και έγινε πραγματικότητα, στο Χρυσό Αιώνα του Περικλή. Η χορηγία αρχικά αφορούσε αποκλειστικά την οικονομική υποστήριξη των τεχνών και του θεάτρου.

  Είναι χαρακτηριστική η διατυπωμένη ρήση από τον πολιτικό και ρήτορα, Δημοσθένη, ότι: «Δει γαρ τους ευπόρους χρησίμους ποιείν εαυτούς τοις πολίταις», δηλαδή «Πρέπει και οι εύποροι να κάνουν τους εαυτούς τους χρήσιμους για τους πολίτες».

  Αυτά βέβαια στην αρχαιότητα, με τον θεσμό της χορηγίας ασφαλώς να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται στο σήμερα.

  Και στο φετινό επετειακό 50ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2021, η ανταπόκριση επιχειρήσεων και προσώπων υπήρξε άκρως παραγωγική.

  Ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού και υπεύθυνος χορηγιών, Οδυσσέας Μανωλόπουλος, επισημαίνει: «Το Φεστιβάλ Ολύμπου με την διαχρονική του παρουσία και την καθιέρωση του σε ένα εκ των τριών μεγάλων Φεστιβάλ της Ελλάδος, είναι το μόνο Φεστιβάλ χωρίς άμεση επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και η όλη λειτουργία του βασίζεται στην βοήθεια των τοπικών αρχών ( Περιφέρεια Πιερίας, Δήμος Κατερίνης και Δήμος Δίου-Ολύμπου, Επιμελητήριο Πιερίας ) αλλά κυρίως στις  Χορηγίες  τοπικών επιχειρήσεων που βοηθούν άμεσα στην παραγωγή ενός τεράστιου πολιτιστικού έργου στον νομό, έργο  που σίγουρα επεκτείνεται στην Κεντρική Μακεδονία και όχι μόνο.

  Ειδικότερα για φέτος που γιορτάζει τα 50 χρόνια λειτουργίας του σε μία δύσκολη συγκυρία με την πανδημία να έχει δημιουργήσει και οικονομικά προβλήματα σε πλήθος επιχειρήσεων η βοήθεια των χορηγών μας γίνεται ακόμη ποιο σημαντική. Αξίζει εδώ να τους  μνημονεύσουμε , να τους ευχαριστήσουμε και να τους γνωρίσουμε ότι η σημαντική βοήθεια τους δημιούργησε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που αρχίζει επίσημα στις 17 Ιουλίου , πρόγραμμα που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από κεντρικά Φεστιβάλ.»

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

  Το 50ο Φεστιβάλ Ολύμπου υποστηρίζουν χορηγικά.

  Οι Μεγάλοι Χορηγοί: Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου,  Ε.ΧΑΛΕΠΛΗΣ ΑΕ Fylliana Inspired Spaces, Νερά Διός Α.Ε

  Οι Χρυσοί: KONSTANTOPOULOS  S.A ”OLYMP” και  Κατάστημα ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗΣ.

  Οι Χορηγοί: ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΣ ΟΛΥΜΠΟΥ  Α.Ε  και Toyota ΠΟΔΑΣ ΑΕΕ.

  Οι λοιποί Χορηγοί: ΠΙΤΣΙΑΣ Α.Ε, ΒΙΟΡΟΛ ΑΒΕΕ, Gerovital G2D IKE, Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, Mikel, POSEIDON PALLAS AE, NATURE A.E, ΑΡΑΒΙΔΗΣ ΑΕ, Ασφάλειες Λάζαρος Ι. Παπαδόπουλος.

  Οι Υποστηρικτές: Βοβουδάκης, Αναψυκτήριο Άγιος Διονύσιος, Maxi, Iltamedical, Αγιονέρι, Κήπος, Lord, Helexpo, Κτήμα Ξηρομερίτη, Αδάμος, Κτήμα Κούρτη, Κτήμα Χρυσοστόμου, Robolo.

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  Το χορηγητικό πακέτο πλαισιώνουν και τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Η ΕΡΤ, T/V 100, F/M 100, Dion T/V, Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι Ραδιοφωνικοί Σταθμοί της Πιερίας και οι τοπικές εφημερίδες της Κατερίνης.

  Σε όλους αυτούς ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου εκφράζει δημόσια τις θερμότερες ευχαριστίες.

  Τέλος μέλη της επιτροπής χορηγιών του ΟΡ.ΦΕ.Ο. είναι ο πρόεδρος, Γρηγόρης Παπαχρήστος και η υπεύθυνη δημοσίων και διεθνών σχέσεων, Χάιδω Παπαχατζή.