Αποδώστε ευθύνες,

ερευνήστε αιφνιδιαστικά

στηρίξτε τους πολίτες – ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πιερίας για την μπόχα της Κατερίνης

 

 

 

 

Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ

Η μπόχα που εισβάλλει καιρό τώρα στα σπίτια σε πολλές  γειτονιές της Κατερίνης και με ιδιαίτερη σφοδρότητα το τελευταίο διάστημα λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας, οδήγησε αγανακτισμένους συμπολίτες μας να οργανωθούν  και να  διεκδικήσουν  το αυτονόητο: να μπορούν να αναπνέουν ελεύθερα καθαρό οξυγόνο.

Η έρευνα τους διασταυρώνεται με άλλες έρευνες που αφορούν στην καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας. Άραγε μια επιχείρηση που καταπατά εργασιακά δικαιώματα, που αποκρύπτει κρούσματα κοβιτ στο προσωπικό της για να μη κλείσει έστω προσωρινά βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων, που ξαναφέρνει τον εργασιακό μεσαίωνα στην περιοχή μας, μπορεί να έχει περιβαλλοντικές ευαισθησίες;

Άραγε οι τοπικοί άρχοντες που είναι υπεύθυνοι για την κατάντια έχουν συναίσθηση των ευθυνών τους;

Το θέμα απασχολεί έντονα και καθημερινά την πόλη της Κατερίνης, σε λίγο καιρό με τις νέες επεκτάσεις θα απασχολεί όλη την Πιερία και θα δυσχεραίνει όχι μόνο την αναπνοή μας αλλά και την οικονομία της Πιερίας. Αφού αυτή στηρίζεται στον τουρισμό της  στο περιβάλλον της αλλά και στην υγεία των συμπολιτών μας και των επισκεπτών μας.

Η θεματική ομάδα υγείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΠΙΕΡΊΑΣ συνεδρίασε στις 7/7/2021 με μοναδικό θέμα τις καταγγελίες και τις έρευνες για την δυσωδία που πλήττει την ατμόσφαιρα της πόλης και καλεί:

-Τις εισαγγελικές αστυνομικές αρχές να μεριμνήσουν για την απόδοση των τυχόν ποινικών ευθυνών σε όσους εμπλέκονται σε περιστατικά μόλυνσης και ρύπανσης.

-Τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Περιφέρειας Κεν. Μακεδονίας και της περιφερειακής ενότητας Πιερίας, να διενεργούν πολλαπλούς και αιφνιδιαστικούς έκτακτους ελέγχους στους χώρους για τους οποίους γίνονται
καταγγελίες.

-Τον Δήμο Κατερίνης να συνδράμει τους πολίτες με όσα μέσα έχει στην διάθεσή του, για να στοιχειοθετήσουν τις καταγγελίες τους.

-Την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κατερίνης να συνεδριάσει δημόσια με μόνο θέμα ημερήσιας διάταξης την καταγγελλόμενη δυσωδία. Σε αυτήν την συνεδρίαση προτείνουμε να κληθούν με δικαίωμα λόγου το συντονιστικό της Ομάδας Πρωτοβουλίας Πολιτών, οι Βουλευτές και η Αντιπεριφερειάρχης.

-Τους συμπολίτες μας να συνεχίσουν τις έγγραφες καταγγελίες τους στις αρμόδιες αρχές, όσο καιρό το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται.

-Τα λοιπά κόμματα και τους εκπροσώπους τους να πάρουν θέση σχετικά με τα καταγγελλόμενα.

ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ, Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ν.Ε Πιερίας
Αγ. Λαύρας 23 – (1ος Όροφος)-Τηλ.2351021505 -Κατερίνη, 60100
www.syriza.gr