Τηλε-αντίθεση γονέων

κατά του νομοσχεδίου

η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει τηλεδιάσκεψη, την Τρίτη 13 Ιουλίου στις 19:00 μέσω της πλατφόρμας ZOOM

 

 

 

 

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (ΙΟΥΛΙΟΣ 2021)

 

Στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, παρατηρούμε σειρά προβληματικών άρθρων που ενισχύουν τις ανισότητες, διαχωρίζουν τα σχολεία σε οικονομικά εύρωστα και μη. Επίσης οι μαθητές πλέον διαχωρίζονται και κατηγοριοποιούνται ανά τμήμα φοίτησης, ανάλογα το «γνωστικό τους επίπεδο» (όπως προβλέπεται στο άρθρο 85).

Η Πολιτεία και το σχολείο, υποχρεούνται να δίνουν στα παιδιά ίδιες και ίσες ευκαιρίες, να  μην υπάρχουν διακρίσεις και διαχωρισμοί.

Χρειαζόμαστε σχολείο ελεύθερης έκφρασης και δημιουργίας, με ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά. Δεν χρειαζόμαστε σχολεία-επιχειρήσεις, πολλών ταχυτήτων.

Ως  γονείς  γνωρίζουμε καλά  ότι πίσω από την «αποκέντρωση» και την «αυτονομία» κρύβεται η υποχρηματοδότηση που ουσιαστικά θα παραχωρεί τις υποδομές του  κάθε σχολείου  στους επιχειρηματίες για να «εξοικονομεί» πόρους, απαλλάσσοντας το κράτος από την υποχρέωση της χρηματοδότησης, της στελέχωσης, της επιμόρφωσης

 Οι εξαγγελίες για το «πολλαπλό βιβλίο», ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους για τη διαφοροποίηση του περιεχομένου της Εκπαίδευσης, αντί για σύγχρονα, ενιαία και παιδαγωγικά τεκμηριωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Δηλώνουμε  την αντίθεση μας στην κατηγοριοποίηση  των σχολείων και καλούμε όλους τους γονείς να εκφράσουν τη αντίθεση τους σε αυτό το νομοσχέδιο.

Για τα παραπάνω ζητήματα, η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει τηλεδιάσκεψη, την Τρίτη 13 Ιουλίου στις 19:00 μέσω της πλατφόρμας ZOOM,  στην οποία μπορείτε να συμμετέχετε πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο :

https://us02web.zoom.us/j/5226060450

 

Κατερίνη 12-07-2021