Ως το καλοκαίρι,

μετά το καλοκαίρι,

άμα είσαι γνωστός φίλος του Δήμου… ποιος να πει κουβέντα που έχασες δύο ραντεβού που καθόρισες μόνος σου και τώρα κάνεις εθνική εκστρατεία με εθνικό στόχο για να προλάβεις το τρίτο ραντεβού που πάλι μόνος σου έθεσες??? επίσκεψη Πέτσα, ο απολογισμός

 

 

 

 

Θα δούμε και στον Δήμο Δίου-Ολύμπου τις αφίσες με τον -εμβολιασμένο- γιατρό που θα μας ρωτά “Εσύ, εμβολιάστηκες;;;” και κινητές μονάδες εμβολιασμού θα βοηθήσουν να εμβολιαστούν περισσότεροι συνάνθρωποί μας, ώστε στο τέλος του καλοκαιριού να έχουμε ολοκληρώσει το χτίσιμο του “τείχους” που θα κρατήσει τον κορονοϊό μακρυά από την καθημερινότητά μας και τις σημαντικές δραστηριότητές μας, με προτεραιότητα στην οικονομική δραστηριότητα. Αυτά -και άλλα- εξήγγειλε σήμερα από την Κονταριώτισσα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μετά τη σύσκεψη με τοπικούς άρχοντες και εκπροσώπους της πιερικής κοινωνίας και οικοδεσπότη τον δήμαρχό μας, Βαγγέλη Γερολιόλιο. Στις δηλώσεις του μετά την σύσκεψη, τελευταίο σταθμό σε μια περιοδεία σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ήταν εμφανής η διάθεση της κυβέρνησης να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη στάση του δεύτερου σε ότι αφορά την υποχρεωτικότητα, χάριν της μόνης κοινής θέσης όλων όσων συμμετείχαν στη σύσκεψη, αυτήν υπέρ του εμβολιασμού του πληθυσμού, στο υψηλότερο δυνατό ποσοστό.

Απαντώντας σε ερώτηση της Ε τ Ο, ο κος Πέτσας απέφυγε να κρίνει τους αντιεμβολιαστές που εμφανίστηκαν χθες σε πολλές δυναμικές συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα -και στην Κατερίνη- με την ίδια σφοδρότητα που -ως χθες- η κυβέρνηση στόχευε την κριτική της στον ΣΥΡΙΖΑ και επικεντρώθηκε στον νέο εθνικό στόχο του εμβολιασμού “όσο μας βοηθάει ο καιρός” και ενώ κάθε χρονικό όριο για την ολοκλήρωση αυτού του στόχου έχει παρέλθει σχεδόν κατά ένα δίμηνο. Μεγάλη σημασία δεν έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός και σε νεωτεριστικές προτάσεις που κατατέθηκαν στην σύσκεψη, όπως αυτή του κυβερνητικού βουλευτή Σάββα Χιονίδη για την αξιοποίηση των djs, ως κοντινών στην νεολαία influencers, αφού “οι νέοι δεν δίνουν μεγάλη σημασία στην κυβέρνηση, τις εκκλήσεις της και τους πολιτικούς γενικότερα”. Οι επαγγελματικοί κλάδοι είχαν την ευκαιρία να περιγράψουν καθημερινά, πρακτικά προβλήματα και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα μέτρα της τελευταίας συνταγής “ανοίγματος” προς την κανονικότητα, να ζητήσουν ιδιαίτερη προσοχή στον τουρισμό και εξάντληση της ευαισθησίας της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά διευκολύνσεις και διορθωτικά μέτρα για την επόμενη, μετά την πανδημία μέρα. Παρά τα χρονικά όρια και ορόσημα που έθεσε και απέτυχε να τηρήσει η κυβέρνηση ως σήμερα και ειδικά το τελευταίο εξάμηνο, ο νέος στόχος της είναι να τελειώσει το καλοκαίρι, ταυτόχρονα με τον εμβολιασμό. Και να πάμε -επιτέλους- σε μια covid free κατάσταση και σε μια covid free Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Που πολλοί λένε θα ‘ναι και προεκλογική…

Στην τοποθέτησή της στη σύσκεψη με τον κο Πέτσα, η βουλεύτρια Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μπέττυ Σκούφα, υπερασπίστηκε τη θέση του κόμματός της για την μη υποχρεωτικότητα, σε υψηλούς τόνους, ενώ αμέσως μετά -σε δηλώσεις της- περιέγραψε όσα κατέθεσε στη σύσκεψη. Θα είναι βόμβα στα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος τα περί προνομίων των εμβολιασμένων και εξαναγκασμού των αντιεμβολιαστών -όπως είπε- και τάχθηκε υπέρ της πειθούς και της ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Η Κατερίνη δεν συμπεριλήφθηκε στην περιοδεία του Στέλλιου Πέτσα, αν και οι σταθμοί της περιοδείας του δεν επιλέχθηκαν με βάση το επίπεδο προβλημάτων που αντιμετωπίζουν από την πανδημία ή την πρόοδο των εμβολιασμών. Πάντως, ο Δήμος Κατερίνης ανακοίνωσε χθες ότι η παρουσία του ιού στα λύματα της πόλης ήταν αυξημένα την βδομάδα που πέρασε. Από την σύσκεψη έλειπε και η αντιπεριφερειάρχης, Σοφία Μαυρίδου, λόγω σημαντικής συνάντησης που είχε προγραμματίσει στην Αθήνα και την εκπροσώπησε συνεργάτης της.

Εκτός απ΄όσους αναφέρθηκαν ήδη, στη σύσκεψη μετείχαν ή την παρακολούθησαν οι -σε τυχαία σειρά-: ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη μας, πατέρας Αθανάσιος, εκπρόσωποι των βουλευτών Πιερίας ΝΔ Φώντα Μπαραλιάκου και Άννας Μάνη-Παπαδημητρίου, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Πιερίας, Μυροφόρα Τσαρούχα, η προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Φλώρα Σορώτου, η προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, Μεταξία Τσιαργαλή, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, Κώστας Ρέχας, ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων, Νίκος Ντούλας, ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, Παναγιώτης Ταρενίδης, ο γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Νικόλαος Λαλούμης, ο πρόεδρος ΔΕΕΠ ΝΔ Πιερίας, Μπάμπης Μπρουσκέλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Λιτοχώρου και Κονταριώτισσας, ο αναπληρωτής δήμαρχος, ο δημοτικός σύμβουλος, Διονύσης Φόλιος και ο ιδιοκτήτης της ΔΙΟΝ TV, Πλάτων Τασχουνίδης.