Το θέμα είναι οι εμβολιασμοί

κι ας νοσούν η διοίκηση και η Δημοκρατία

ούτε οι αρετοί μας του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι εμβολιασμένοι δεν μπορούν να συνεδριάσουν σε πραγματικό χώρο;;; (έχει πλάκα να μην είναι εμβολιασμένοι…)

 

 

 

 

Χθες, (χθες, 15.7.2021), ο δήμαρχός μας διαβεβαίωσε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, είναι γνωστός φίλος του Δήμου (μας), αποχαιρετώντας τον και ξεπροβοδίζοντάς τον, μετά την επίσκεψή του στην περιοχή μας.

Η δήλωση έγινε παρόντος του κου Πέτσα και μετά μια δίωρη –τουλάχιστον- συνάντηση/σύσκεψη και μια μικρή κατ’ ιδίαν συνομιλία υπουργού και δημάρχου. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μας. Η σύσκεψη έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλιού  δημαρχείου της Κονταριώτισσας και στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε πόσα άτομα συνυπηρξαν στον χώρο αυτό, στη διάρκεια της συνεδρίασης. Προσθέστε βέβαια και καμιά δεκαριά που δεν φάινονται στις φωτογραφίες.

Την προηγούμενη Δευτέρα, ο Δήμος και η Περιφέρεια/Αντιπεριφέρεια κάλεσαν τους δημότες και τον όποιον άλλο ενδιαιφερόμενο να παρακολουθήσει –σε ζωντανή αναμετάδοση- μουσική παράσταση του Φεστιβάλ Επταπυργίου, στον ανοιχτό χώρο του μικρού αμφιθεάτρου, στο πάρκο Λιτοχώρου. Η ίδια πρόσκληση, για την παρακολούθηση ζωντανής αναμετάδοσης άλλης μουσικής παράστασης του ίδιου φεστιβάλ απευθύνθηκε ήδη και για την ερχόμενη Δευτέρα. Στο ίδιο αμφιθέατρο, μια βδομάδα πριν, φιλοξενήθηκαν και εκδηωσεις των φετινών «Προμηθείων» που επριελάμβαναν και την καθιερωμένη πομπή στους δ΄ρομους του Λιτοχώρου. Αυτά θα συνέβαιναν με προυπόθεση και όρο απαράβατο την εφαρμογή των επιβεβελημένων μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας. Μπορείτε να δείτε σε φωτογραφίες από το ρεπορτάζ κατά πόσο τηρήθηκε η υποχρέωση αυτή, ειδικά στην πομπή.

Τα σχολεία μας, στο τελευταίο διάστημα λειτουργίας τους, είχαν στις τάξεις τους 25 και 30 παιδιά. Τα καταστήματα μπορούν να λειτουργούν και να στεγάσουν δεξιώσεις ως και 300 ατόμων. Κι άλλα πολλά συμβαίνουν γύρω μας και είναι πολλαπλώς  δηλωμένη δημόσια πρόθεση της κυβέρνησης η επιστροφή στην κανονικότητα. Το ξεπέρασμα της πανδημίας. Και πολλά άλλα, πολύ χρήσιμα ια ζωτικά για τη ζωή μας, την κατ’ ατομο και συνολικά.

Χθες, στη σύσκεψη με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, συζητήθηκαν πολλά σημαντικά θέματα για την εκστρατεία εμβολιασμού και την επιτυχία της, την ανάγκη να μπορέσουν οι καθημερινές οικονομικές δραστηριότητες να διευκολυνθούν χωρίς να εξαπλωθεί η πανδημία, να στηριχθεί και να παράξει περισσότρα ο τουρισμός, να υποστηρχθούν οι «στριμωγμένοι» και οι πληγέντες. Να μην υπάρξει διχασμός και να μην καταπατηθούν νόμοι και ανθρώπινα δικαιώματα. Συζητήθηκαν και απασχόλησαν όλα αυτά. Και για το αν τα άκουσε με ευαισθησία και προσοχή και τα έλαβε υπ’ όψιν του ο Στέλιος Πέτσας έσπευσε ήδη να μας διαβεβαιώσει θετικά ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Πιερίας, ο οποίος είναι σίγουρα και φίλος του κου Πέτσα και της ΝΔ και του Δήμου μας.

 

ΑΛΛΑ, καμία συζήτηση δεν έγινε για την επάνοδο της κανονικότητας σε ότι αφορά την λειτουργία των αιρετών οργάνων διοίκησής μας, του Δημοτικού Συμβουλίου μας και των υπολοίπων της χώρας. Καμία. Και δεν είναι αυτό ένα αυθαίρετο συμπέρασμα της Ε τ Ο, αλλά διασταυρωμένη πληροφορία από τον ίδιο τον Δήμο και την διοίκησή του. Κι ήταν κι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μας στη χθεσινή σύσκεψη. Αλλά ούτε αυτός, ούτε ο δήμαρχος, ούτε ο αναπληρωτής υπουργός ασχολήθηκαν με το θέμα, σε μια αίθουσα με τόσους. όσοι και στο Δημοτικό Συμβούλιο μας… Κανείς. Ούτε ο αρμόδιος για το θέμα αναπληρωτής υπουργός και φίλος του Δήμου που πιθανώς θα ήθελε και την συζήτηση ενός θέματος που δεν συνεπάγεται μεγαλύτερες δαπάνες ή ριψοκίνδυνες υποσχέσεις. Κανείς. Σ’ αυτή την συγκεκριμένη αίθουσα, με τον συγκεκριμένο πλήθος συμμετεχόντων. Κανείς. Αποδεικνύετα έτσι αβίαστα ότι είναι άλλο να είσαι φίλος του Δήμου και εντελώς διαφορετικού του δήμου, ακόμα κι όταν συζητάς με φίλους. Δικούς σου και του Δήμου.

Έτσι, μία ακόμη, πιθανώς σύντομη -λόγω μικρού αριθμού θεμάτων- συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας θα γίνει με τηλεδιάσκεψη και όχι ζωντανά και σε πραγματικο χώρο. Αν και ήδη το σώμα αποφάσισε οι δύο επόμενες καλοκαιρινές συνεδριάσεις να μην γίνουν στην αίθουσά του στο Λιτόχωρο, αλλά στην αίθουσα του παλιού δημαρχείου της Κονταριώτισσας. Η κυβέρνηση και οι φίλοι της, όπως ο Δήμος μας (ο φορέας αυτοδιοίκησης και η συγκεκριμένη αιρετή ηγεσία, δηλαδή), δεν είναι καθόλου φίλοι της κανονικότητας και στη Δημοκρατία. Τους βολεύει τα αιρετά όργανα να υπολειτουργούν ενάμιση χρόνο τώρα και … στην ελεύθερη αγορά να μπορούμε να προσερχόμαστε σε δεξιώσεις των 300 ατόμων.Τους βολεύει τόσο που χθες μαζεύτηκαν στον ίδιο χώρο οι τόσο φίλοι να συζητήσουν σχετικά προβλήματα και μόνο ένα δεν θυμήθηκαν. Βολεύει και τους άδηλους συμμάχους –σε βαθμό συγκυβέρνησης- του δημάρχου που έπαψαν να ανησυχούν για απουσίες και συμμετοχή. Αλλά χρόνο και διάθεση βρήκαν για να ακούσουν την έκκληση του αναπληρωτή δημάρχου για την ενίσχυση των αγροτών, έκκληση άσχετη με το θέμα της συζήτησης και την αρμοδιότητα του υπουργού, όπως και ο ίδιος και ο οικοδεσπότης παραδέχτηκαν, την στιγμή που κατατέθηκε.

 

 

Καλείστε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ημέρα Τρίτη 20/07/2021 και ώρα 19.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, βάσει των διατάξεων του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 με τίτλο «Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη σύμφωνα με:
1.  το άρθρο 10 της από 11.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, (ΦΕΚ 55 Α) «Μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19» που κυρώθηκε με άρθρο 2 του ν. 4682/2020 (ΦΕΚ 76 Α).
2.  Τη με αρ. Αριθμ. Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 43319/09.07.2021 (ΦΕΚ 3066 B) «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021 και ώρα 06:00 έως και την Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021 και ώρα 06:00.».

1 Λήψη απόφασης για την αποδοχή και απόδοση ποσού στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου για αντιμετώπιση δαπανών επισκευής και συντήρησης των σχολικών κτηρίων του Δήμου Δίου – Ολύμπου έτους 2021 Εισηγηση: Αντιδήμαρχος Ζουρζούρα Σοφία
 2 Υποβολή προτάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου – Ολύμπου για ίδρυση Τμημάτων Ένταξης (ΤΕ) σε δημόσιες σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, (Πρόταση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας ) Εισήγηση: Αντιδήμαρχος Ζουρζούρα Σοφία
 3 Υποβολή πρότασης στο Δημοτικό Συμβούλιο Δίου-Ολύμπου για ίδρυση Τμημάτων Ένταξης (ΤΕ) σε δημόσιες σχολικές μονάδες Βθμιας Εκπαίδευσης (πρόταση Βθμια Εκπαίδευσης Πιερίας)
Εισήγηση Αντιδήμαρχος Σοφία Ζουρζούρα
4 Αποδοχή χρηματοδότησης προγραμματος “Βοηθεια στο σπιτι” Εισήγηση Οικονομική Υπηρεσία
 5 Αποδοχή χρηματοδότησης και 13η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2021 / εισήγηση Οικονομική υπηρεσία
6 Αποδοχή χρηματοδοτήσεων και 14η αναμόρφωση προυπολογισμου οικονομικου ετους 2021 / εισηγηση οικονομικη υπηρεσια

          7. Εισήγηση Τεχνικής Υπηρεσίας για έγκριση εισόδου–εξόδου οχημάτων της εν λειτουργία εγκατάστασης
Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρία Επεξεργασίας Αγροτικών Προϊόντων με την επωνυμία «ΖΕΥΣ
ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ Α.Ε.» που βρίσκεται στη θέση «Ξηροκάμπι» του Αγροκτήματος Καρίτσας με πρόσωπο
σε αγροτική οδό. Εισήγηση: Τεχνική Υπηρεσία

          8. Αποδοχή χρηματοδότησης από πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ για προμήθεια απορριμματοφόρων

          9. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης Δήμου Δίου Ολύμπου με ΠΕ Πιερίας για υλοποίηση έργου
“Συντήρηση – ασφαλτόστρωση δημοτικών οδών Λιτοχώρου”. Εισήγηση Τεχνική Υπηρεσία

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

                                         Κωνσταντίνος Σαμαράς

 

 

 

Κοινοποιείται

1.- Δήμαρχο Δίου Ολύμπου

2.- Γενική Γραμματέα Δήμου Δίου Ολύμπου

3.- Δημοτικούς Συμβούλους

4.- Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος

5.- Προϊσταμένους Τμημάτων

6.- Νομική Υπηρεσία Δήμου Δίου Ολύμπου.

7.- Προέδρους Κοινοτικών Συμβουλίων

8.- Επιστημονικούς συνεργάτες

9.- Συμπαραστάτη του Δημότη Δήμου Δίου Ολύμπου