Προσφάτως πορτοκαλί

και μονίμως αντιεμβολιαστική η Πιερία;

επίσκεψη Καλαφάτη και ελπίδες για καλύτερες επιδόσεις στην εκστρατεία εμβολιασμού

 

 

 

 

Μία μέρα μετά την τελευταία διαδήλωση αντιεμβολιαστών στην Κατερίνη και λίγες ώρες πριν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοινώσει τις τελευταίες αποφάσεις που κατέταξαν και την Πιερία στο πορτοκαλί επίπεδο συναγερμού (μαζί με Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας, Αχαΐας, Κορινθίας, Λασιθίου και Χανίων -εκτός του δήμου Γαύδου-), ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, επισκέφθηκε την Πιερία και την Κατερίνη, ξαφνικά και χωρίς γνωστό σκοπό.

Τουλάχιστον αυτός δεν φαινόταν στην αναγγελία της επίσκεψης που παρέθετε μόνο το προγραμμά του και ότι θα επισκεφθεί δύο επιχειρήσεις που ενισχύθηκαν πρόσφατα και θα έχει δύο συσκέψεις στην Αντιπεριφέρεια, μία με τους δημάρχους και μία με τους παραγωγικούς φορείς. Και στις δύο θα συμμετείχε και η αντιπεριφερειάρχης, Σοφία Μαυρίδου. Τελικά, συναντήθηκε και ιδιαιτέρως στο δημαρχείο Κατερίνης, με τον δήμαρχο Κ. Κουκοδήμο και με την ηγεσία της ΔΕΕΠ της ΝΔ στα γραφεία της.

Στις δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ο ίδιος και οι αιρετοί της Πιερίας, δεν αναφέρθηκαν με κανένα τρόπο σ’ αυτό που λίγο αργότερα ανακοίνωσε ο κος Χαρδαλιάς, δήλωσαν την πίστη τους ότι -με συντονισμένες προσπάθειες όλων- η υπόθεση των εμβολιασμών θα αποδώσει αυτά που η κυβέρνηση αναμένει και την ευχή για ένα σχετικά καλό -σε επιχειρηματικό/οικονομικό- επίπεδο καλοκαίρι. Είναι όμως φανερό ότι, για την επίσκεψη Καλαφάτη και τα όσα συζήτησε -και συναποφάσισε με τους αιρετούς -προερχόμενους από την ΝΔ- και τα στελέχη του κόμματος, μία παράμετρος ήταν ιδιαίτερα σημαντική: η παρουσία στην Κατερίνη μιας μεγάλης ομάδας αντιεμβολιαστών που εμπεριέχει -σε υψηλό ποσοστό- τους προδομένους μακεδονομάχους, συσπειρωμένους τότε από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και σήμερα απογοητευμένους από τους μέχρι τώρα χειρισμούς του θέματος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στη σύσκεψη με τους αιρετούς συμμετείχε για λίγο και εκπρόσωπος του δεσπότη μας κου Γεωργίου, αφού η Εκκλησία -κεντρικά- δήλωσε ότι θα συνδράμει, με όλες της τις δυνάμεις, στην εκστρατεία εμβολιασμού των Ελλήνων. Η συμβολή του σεβασμιοτάτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος μπορεί να είναι η πλέον αποτελεσματική, αφού από τις τοπικές δυνάμεις είναι ο μόνος που διαθέτει άμεση επιρροή και λόγο πειθούς στην διόλου ολιγάριθμη μάζα των μακεδονομάχων Πιερίας.

Κατά τα άλλα, πολύ καθυστερημένα, με κάθε τρόπο και σε όλα τα επίπεδα, οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί προχωρούν, αργά προς το παρόν, αλλά σίγουρα προσθέτουν και θα προσθέσουν στο τελικό ποθητό αποτέλεσμα. Το οποίο δεν πρόκειται σίγουρα να ‘ρθει ταυτόχρονα με το τέλος του καλοκαιριού. Σίγουρα όχι στην και πάλι πορτοκαλί Πιερία…

 

 

 

 

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
22-07-2021

Συνάντηση του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου
με τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας & Θράκης) Σταύρο Καλαφάτη

 

Συνάντηση στο Δημαρχείο Κατερίνης με τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας & Θράκης), Σταύρο Καλαφάτη είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του, ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί σήμερα ο κος Καλαφάτης, σε αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς της Πιερίας.

Όπως τόνισε ο κος Κουκοδήμος στο περιθώριο της επίσκεψης: «Είχαμε σήμερα μία γόνιμη συνεργασία με τον Υπουργό, με τον οποίο με συνδέει πολυετής φιλία. Αναφέρθηκα στα μελλοντικά σχέδιά μας, καθώς  και στο έως σήμερα έργο που υλοποιήσαμε. Είμαι βέβαιος, ότι θα συνεχίσουμε τη δημιουργική μας συνεργασία προς όφελος των πολιτών μας».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι θα είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειες του δήμου Κατερίνης για την επίλυση ζητημάτων υποδομών και έργων, τα οποία θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της Κατερίνης.

Η εποικοδομητική συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.