Συγχαρητήρια

στις διοικήσεις της καρδιάς μας

αν η θάλασσα βρωμίσει τελείως θα ‘χουμε ασφαλτοστρώσεις να κολυμπάμε και αν ξεστρατίσει η ανάπτυξη, θα της πούμε να ακολουθήσει την διαγράμμιση – αν δε υπάρξουν ευθύνες… θα ζητήσουμε να μας το πει ο τοπικός άφωνος “Τύπος”

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Λιγότερες από 24 ώρες μετά το ρεπορτάζ της Ε τ Ο, με ένα ακόμη φοβερό του post, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Πλαταμώνα, αποδεικνύει ότι και ο ίδιος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΟΛ -οπότε και η διοίκηση του Δήμου μας- γνωρίζουν πολύ καλά τους παράνομους καταστροφείς του περιβάλλοντος και της θάλασσάς μας, αλλά απλώς τρέχουν πίσω τους να σταματήσουν τις παρανομίες τους κι αυτό μόνο όταν οι παρανομίες έχουν ήδη συντελεστεί και λειτουργούν. Πρόληψη δεν υπάρχει καμία και τιμωρία δεν έχει γίνει γνωστή, κανενός… Και η επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της, σε καμία περίπτωση δεν χαροποιεί τούτη δω την εφημερίδα.

Την ίδια ώρα, για μήνες τώρα και ενώ το θέμα της θαλάσσιας ρύπανσης συντροφεύει καθημερινά τους τολμηρούς που βουτάνε στη θάλασσά μας και όσους τους απέμειναν ελάχιστα λογικά αντανακλαστικά, η διοίκηση του Δήμου Δίου-Ολύμπου… “πετάει αετό” και ασχολείται με γελοίες ανακοινώσεις-ευχαριστήρια προς την συνυπεύθυνη Αντιπεριφέρεια και την αντιπεριφερειάρχη, γιατί μας …κάνει χάρη και καθαρίζει ρέματα ή ξαναβάφει διαγραμμίσεις που διαρκούν μια βδομάδα -αν δεν βρέξει νωρίτερα- ή τοποθετεί … παλλόμενα φανάρια σε διασταυρώσεις -όπως έχει υποχρέωση και καθήκον- ή ασφαλτοστρώνει με 200 χιλιάρικα δρόμους αγροτικούς ή δρόμους φίλων και υποστηρικτών της ή σπαταλάει παρανόμως εκατομμύρια για να υποστηρίξει σπίτια κατολισθαίνοντα επίσης φίλων ή και κάτι παραπάνω. Είναι αυτή, η σημερινή διοίκηση του Βαγγέλη Γερολιόλιο και τα στελέχη της, όλοι τους χρόνιοι αιρετοί, που δημοσιεύουν ευχαριστήρια και φωτογραφίες, εστιασμένες έτσι ώστε να δείχνουν ότι γίνονται με το μηχάνημα της Αντιπεριφέρειας, την ώρα που η αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου ρωτά γιατί ενώ υπάρχει το μηχάνημα, η ΠΕ Πιερίας πληρώνει ιδιώτες να κάνουν την ίδια δουλειά!!!

Είναι αυτή η διοίκηση που “πετάει αετό” και διαλαλεί την ευτυχία της γιατί καταρτίζεται υποψηφιότητα του Ολύμπου για τα μνημεία της UNESCO, έργο που παρακολουθεί βήμα προς βήμα η Θεσσαλία, ενώ η Πιερία και η Μακεδονία δεν γνωρίζουν το παραμικρό και ζούνε το μύθο μόνο του χειροκροτητή. Είναι αυτή η διοίκηση της ΣΥΝθεσης με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ που ποζάρει με καπέλο σε ασφαλτοστρώσεις και καθαρισμούς ρεμάτων, αλλά ευαισθησία δεν έχει να συγκαλέσει μια έκτακτη σύσκεψη, έστω τηλεσυνεδρίαση, Εκτελεστικής Επιτροπής και Δημοτικού Συμβουλίου και να απαιτήσει αυτό που εταίρος της πρότεινε: η Διεύθυνση Υγιεινής -της Αντιπεριφέρειας;- να ελέγξει που καταλήγουν τα λύματα όσων δεν έχουν καμία σύνδεση με νόμιμο σύστημα αποχέτευσης, ελέγχοντας τις ποσότητες που παραδίδουν σε βυτία για την μεταφορά τους στον μόνο νόμιμο προορισμό, τις μονάδες βιολογικών καθαρισμών. Αλλά ποια διοίκηση να απαιτήσει κάτι τέτοιο από τον αρμόδιο προϊστάμενό της;;; Η δημαρχία Γερολιόλιου που περνά το καλοκαίρι δημοσιεύοντας ευχαριστήρια για γελοίες επιδόσεις της αντιπεριφερειάρχη και που την στηρίζει μπας και ξεπεράσει κάθε λογική απορία που δημιουργούν οι επιλογές της;;;

Ή ο τοπικός “Τύπος” που ακόμα και σήμερα παρουσιάζει τον Φόλιο ως …ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο ενώ είναι ήδη αντιδήμαρχος;;; Είναι ο ίδιος ο τοπικός “Τύπος” που άκουσε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου να λέει ότι υπάρχει μια …σκόνη στη θάλασσά μας και όσοι κολυμπούν, κουνώντας χέρια-πόδια… την ανακατεύουν και θολώνουν το νερό που δίνει την εντύπωση του μη καθαρού, ενώ είναι πεντακάθαρο και δεν βρήκε να πει το παραμικρό. Αυτός ο “Τύπος” που δεν βλέπει καμία ρύπανση και κανένα θέμα. Μόνο δημοσιεύει ευχαριστήρια δελτία Τύπου (για δεδομένα καθήκοντα των δύο βαθμών της Αυτοδιοίκησης που αλληλοσυγχαίρονται). Σ’ αυτόν τον “Τύπο” καμία απορία δεν υπάρχει και καμία ανάγκη για ζωντανές απαντήσεις, οπότε συνέντευξη Γερολιόλιου και Μαυρίδου έχουμε να δούμε πάνω από χρόνο. Αλλά να παίρνουν το λόγο σε κάθε πανηγύρι-πολιτιστικό γεγονός δεν χάνουν την ευκαιρία. Για να μας πούνε… ότι προχωρά η ανάπτυξις και δια του Πολιτισμού κτλ κτλ κτλ, ενώ η θάλασσά μας αφρίζει απ’ το κακό της -κυριολεκτικά-.

Κάποια στιγμή, θα ολοκληρωθεί και η προκαταρκτική της Εισαγγελίας για να δούμε κι από κει τα καζάντια μας. Αν βέβαια η τοπική Εισαγγελία δεήσει να ενημερώσει τους πολίτες δια του Τύπου και του “Τύπου”.

ΥΓ: κάπου εκεί έξω υπάρχετε κι εσείς, οι ξενοδόχοι, οι επιχειρηματίες, οι επαγγελματίες του τουρισμού, του όποιου τουρισμού μας. Συνεχίζετε να κρύβεστε πίσω από το δόγμα “μην προβάλλουμε προβλήματα στη διάρκεια της θερινής περιόδου που μπορεί να μας βλάψουν” και είναι σχεδόν βέβαιο πια ότι οι ελάχιστοι αθώοι μεταξύ σας έχετε παγώσει από τις πράξεις και τα αποτελέσματα και το θράσος των κακών μεταξύ σας που στηρίζουν την τοπική εξουσία και τους αιρετούς της, κυρίως για να “κάνουν στραβά μάτια”… Και να ικανοποιούν αυτούς που παρανομούν και καταστρέφουν κι έχουν κόψει ήδη το κλαδί στο οποίο κάθεστε όλοι μαζί. Κι εκεί καθισμένοι όλοι μαζί παρακολουθείτε να καταστρέφεται το κυριότερο επιχειρηματικό σας προσόν: η θάλασσα και το περιβάλλον ΜΑΣ.

Όλα όμως έχουν ένα τέλος, κάποια στιγμή. Σεις συνεχίστε να πιστεύετε ότι ΟΛΑ αυτά δεν θα τελειώσουν ποτέ…