Γιατί, δέσποτα;

δεν είναι σημαντική;

δεν αξίζει περισσότερο από κάθε άλλη ανακοίνωση και δελτίο?

 

 

 

 

 

Δημοσιεύετε συχνά δελτία Τύπου και ανακοινώσεις για Ακολουθίες και Λειτουργίες, Πανηγύρεις και Συλλείτουργα, προσκυνήματα σε εικόνες με κομμάτια ράσου, περιφορές και άλλα πολλά. Ακόμα και για το που θα παραστείτε και που θα ιερουργήσετε. Και καλά κάνετε.

Ερχόμενος δηλώσατε ότι θα είστε πάντα εδώ έτοιμος να πράξετε ό,τι καλύτερο για το ποίμνιό σας της Πιερίας.

Νοσήσατε και σεις από τον κορονοϊό και περιγράψατε δημόσια την εμπειρία σας αυτή και πολύ καλά κάνατε για πολλούς λόγους. Κι αυτό πιθανώς αρμόζει σε Ιεράρχη.

Συχνά σας απασχολούν θέματα της κοινωνίας μας, μέρος της οποίας -και ταγός- είστε και σεις.

Είστε μέλος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας μας, προβεβλημένο και με πρόσθετα καθήκοντα και δράση και μέλος της Ιεράς Συνόδου της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας μας, ίσος μεταξύ ίσων συναδέλφων σας. Ιεράς Συνόδου που αποφάσισε την προηγούμενη Κυριακή να διαβαστεί στις εκκλησίες όλες της χώρας, μετά την Θεία Λειτουργία, εγκύκλιός της-μήνυμα και θέση για τον εμβολιασμό κατά του πανδημικού covid 19.

Διαβάζω παράπονα πολλών που μαρτυρούν ότι σε εκκλησίες της Πιερίας δεν διαβάστηκε η συγκεκριμένη εγκύκλιος. Περιμένω μέρες τώρα, να στείλετε για δημοσίευση την εγκύκλιο την συγκεκριμένη, την πολύ σημαντική -ακριβώς γιατί είναι η θέση της Εκκλησίας- για έναν νομό που απέκτησε -πολύ γρήγορα- αντιεμβολιαστικό κίνημα, ενώ δεν έχουν όλοι οι νομοί της Ελλάδας.

Δεν την δημοσιεύσατε την εγκύκλιο.

Δεν της δώσατε σίγουρα την αξία και την σημασία που έχει απ’ την στιγμή της ύπαρξής της, ως αποτέλεσμα συμφωνίας κυβέρνησης/Πολιτείας και Εκκλησίας, στον αγώνα να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Και καθόλου καλά δεν κάνατε, δέσποτα. Και σίγουρα δεν αρμόζει αυτό σε Ιεράρχη. Ειδικά τόπου που έχει ήδη κίνημα αντιεμβολιαστών. Κι ενώ η Εκκλησία συμφώνησε να συμβάλλει στην κοινή προσπάθεια.

discovid