Άριστοι …μετεξεταστέτοι

αλληλοσυγχαίρονται και παραπλανούν

ελλείψει αντιπολίτευσης

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Η λύση και η εκκαθάριση της ΔΗΚΕΔΟ και η μεταφορά του προσωπικού της στο Δήμο, ανακοινώθηκε ήδη από τον ίδιο τον δήμαρχο, με τον επισημότερο και πανηγυρικότερο τρόπο, στον επισημότερο χώρο -το Δημοτικό Συμβούλιο- και συνοδεύτηκε απ΄τα συνηθισμένα πια αλληλοσυγχαρητήρια και τις ευχαριστίες ως και προς την κυβέρνηση για την επιτυχή έκβαση της μαραθώνιας προσπάθειας. Ε λοιπόν, η λύση και η εκκαθάριση της ΔΗΚΕΔΟ ακόμη δεν εγκρίθηκε και σίγουρα θα λυθεί και θα εκκαθαριστεί από σήμερα και μετά… αν στο μεσοδιάστημα δεν κάνει η διοίκηση ένα ακόμη λάθος, αν δεν παραλείψει κάτι βασικό και πάλι.

Σήμερα, αυτή την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιό μας συνεδριάζει δια περιφοράς (τηλεφωνικά και με e-mail), προκειμένου να εγκρίνει δύο προς συζήτηση θέματα και τα δύο σχετικά με το θέμα της ΔΗΚΕΔΟ και απαραίτητα για την λύση της. Την απαραίτητη αναμόρφωση του προϋπολογισμού, προκειμένου να προστεθεί στις πρόνοιές του και το μεταφερόμενο από την ΔΗΚΕΔΟ προσωχπικό και μια απόφαση του δημάρχου που θα πρέπει να δεχτεί και να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο τώρα, ενώ η διαδικασία θα έπρεπε να είναι η αντίστροφη.

Όλα αυτά θα μπορούσαν αν είναι ασήμαντες λεπτομέρειες, αν η διοίκηση Γερολιόλιου δεν κατέγραφε τον τελευταίο καιρό πάμπολλα αδικαιολόγητα λάθη και δεν επέμενε την ίδια στιγμή να τα προσπερνά, παραπλανώντας και επιμένοντας στην συλλογή συγχαρητηρίων. Το σερί των …επιτυχιών ξεκίνησε με τις διαδικασίες για την μετεγκατάσταση του ΑΤ Λιτοχώρου και συνεχίστηκε αμείωτο, με πιο πρόσφατο κρούσμα την σύμβαση με την ΠΕ Πιερίας για την ασφαλτόστρωση δρόμων του Λιτοχώρου που επανήλθε σε δεύτερη συνεδρίαση και παρουσιάστηκε ως μια απλή αλλαγή τίτλου της ίδιας σύμβασης. Μιας σύμβασης που ενώ τάχα δεν άλλαξε παρά μόνο στον τίτλο, είχε αντικείμενο στην πρώτη έκδοση την ασφαλτόστρωση της 7ης επαρχιακής οδού με  300.000 ευρώ και στην δεύτερη έκδοση, ασφαλτόστρωση δημοτικών οδών Λιτοχώρου με 680.000 ευρώ…

Στην περίπτωση της ΔΗΚΕΔΟ και όπως προκύπτει από το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης που δίνει -ξανά- οδηγίες για την σωστή διαδικασία, ο Δήμος ενημερώθηκε από την Αποκεντρωμένη, στις 30.1.2020, για τα έγγραφα και τις πράξεις που θα απαιτήσει η διαδικασία λύσης της ΔΗΚΕΔΟ, αλλά -για κάποιο άγνωστο λόγο- ενάμιση χρόνο μετά η διοίκηση μόνο τα απλά και ελάχιστα δεν έπραξε. Και διαφήμισε τις προσπάθειές της που αφορούσαν επαφές ως και με την κυβέρνηση για την επιτυχή έκβαση του θέματος. Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν για όλους τους τομείς της σημερινής διοίκησης, μηδέ του νομικού τμήματος του Δήμου μας εξαιρουμένου. Αλλά και για τους βολικά αφανείς και εξαφανισμένους της αντιπολίτευσης που είναι πια διαπιστωμένα η σιωπηλή συμπολίτευση, από την αξιωματική του Κωνσταντίνου -Δημόπουλου- ως την μονοπρόσωπη του άλλου Κωνσταντίνου -Δημητριάδη-.

apokentrDHKEDO