Λόγω καύσωνα, ανομβρίας

και άνω των 100.000 επισκεπτών

δραματική έκκληση για δραματική κατάσταση – ΜΗΝ ΤΟ ΣΠΑΤΑΛΑΤΕ

 

 

 

 

Δελτίο Τύπου

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λόγω του καύσωνα των τελευταίων ημερών, καθώς και της παρατεταμένης ανομβρίας, παρατηρείται έλλειψη επάρκειας νερού κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου μας.

Αυτή την στιγμή στον Δήμο μας λόγω κορύφωσης της τουριστικής περιόδου φιλοξενούνται πάνω από 100.000 άτομα. Είναι αναγκαίο να περιορίσουμε την σπατάλη του νερού ώστε αυτό το καλοκαίρι να μην λείψει το νερό από κανένα σπίτι.

Τα μηχανήματα δουλεύουν ασταμάτητα 24ώρες το 24ωρο, στα όριά τους, σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, προκειμένου να μην υπάρχει έλλειψη νερού. Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε τους δημότες για την ορθολογική χρήση του νερού ώστε να εξασφαλιστεί η επαρκής ποσότητα για όλους και να αποτραπεί ο κίνδυνος έλλειψής του.

Η άσκοπη χρήση, όπως ο καθαρισμός των αυλών, το πλύσιμο των πεζοδρομίων και το αυθαίρετο πότισμα, οδηγούν τα συστήματα ύδρευσης στα όριά τους.

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι το νερό αυτό προορίζεται για ύδρευση και όχι για άρδευση.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και έχουμε ευθύνη να το διαχειριζόμαστε σωστά και να καταβάλουμε προσπάθεια για την εξοικονόμησή του.

 

Ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου

Βαγγέλης Γερολιόλιος