Λευτερώθηκε ο Όλυμπος UPDATED

και όλα τα βουνά, δάση, δρυμοί, κτλ

η πρόσβαση στα οποία είχε απαγορευτεί με ΠΝΠ

 

 

 

… για την απόφαση ενημερώθηκαν τηλεφωνικά οι ενδιαφερόμενοι

και

αναμένεται εντός ολίγου  η απόφαση να ανακοινωθεί και επίσημα,

να δημοσιευτεί.

 

Σήμερα το πρωί, η ΠΝΠ που απαγορεύει την πρόσβαση σε “α) περιοχές NATURA, (β) δάση, (γ) εθνικούς δρυμούς, (δ) αισθητικά δάση και (ε) άλση εντός οικιστικών ιστών”, δεν ακυρώθηκε, αλλά συμπληρώθηκε με ΚΥΑ που συνέδεσε την απαγόρευση με την πραγματικότητα του εκτιμώμενου κινδύνου πυρκαγιάς και “απελευθερώνει” τις περιοχές που δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο επιπέδου 4/πολύ υψηλού.

Σε κάθε περίπτωση, η είδηση έγινε δεκτή με ανακούφιση από ορειβάτες, μελλοντικούς επισκέπτες και τους επαγγελματίες του Ολύμπου και άλλων περιοχών που δεν αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο ξεσπάσματος πυρκαγιάς.

 

 

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Αριθμ. 1019/4/24-ια’
Περιορισμοί των περιοχών του άρθρου πρώτου της από 5.8.2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών» (Α’ 138).

 

Πριν από λίγο και ενώ για μέρες δεν έλαβε καμία δημόσια θέση, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου ανακοίνωσε την “απελευθέρωση” των περιοχών που είχαν τεθεί σε καραντίνα, με γενική αναφορά σε “περιοχές Natura, δάση, εθνικούς δρυμούς και άλση” και ένα κείμενο στο οποίο πουθενά δεν αναφέρεται ο Όλυμπος.

Ανακοίνωση

Επιτρέπεται και πάλι η διέλευση σε περιοχές Natura, δάση, εθνικούς δρυμούς και άλση

Με βάση τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Β’ 3796/16-08-2021), που αφορά στους περιορισμούς μετακίνησης στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών, επιτρέπεται η πρόσβαση σε περιοχές Natura, δάση, εθνικούς δρυμούς, αισθητικά δάση και άλση εντός οικιστικών ιστών, στις Περιφερειακές Ενότητες των οποίων ο ημερήσιος χάρτης επικινδυνότητας για πυρκαγιά, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας φέρει κατηγορία κινδύνου (βαθμίδα) έως και 3 (τρία).

Συνεπώς, επιτρέπεται η είσοδος στις παραπάνω αναφερθείσες περιοχές, καθώς σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που ισχύει για την Τρίτη 17 Αυγούστου 2021 η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου “2 – μέση”.

Η παρούσα ισχύει από την Τρίτη 17 Αυγούστου 2021 (06:00) έως και την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021 (06:00), με την επιφύλαξη παράτασης ή εκ νέου ενεργοποίησης της από 05/08/2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

image.png
Δήμος Δίου-Ολύμπου
Αγίου Νικολάου 15
60200 Λιτόχωρο
Τηλ.: 2352350100
Fax: 2352350128

Ιστοσελίδα | Facebook
Instagram | Twitter