Πως καήκαμε

με τα λόγια των πρωταγωνιστών

και απ’ ευθείας από την Βουλή

 

 

 

 

Στην Αττική έχει άλλα 21 Μάτια, εκτός απ’ το Μάτι, το καμμένο το 2018. Εντοπίστηκαν την άνοιξη, προληπτικά και με ενέργειές του, αλλά κάηκαν. Κάηκαν, αλλά δεν θρηνήσαμε θύματα.

Από τα τέλη του Ιουλίου, ξεσπούσαν στη χώρα περίπου 60 πυρκαγιές την ημέρα.

Στην κορύφωση του καταστροφικού φαινομένου, οι καιρικές συνθήκες ήταν χειρότερες από το Μάτι.
Υπήρχαν ανεμοστρόβιλοι που διατηρούσαν και επέκτειναν τις πυρκαγιές.

Όχι 1,7, αλλά 51 εκατομμύρια ευρώ διατέθηκαν για την αντιπυρική πρόληψη φέτος, αλλά η προληψη απέτυχε, πολλά δεν κατέληξαν εκει που έπρεπε και τώρα θα διατεθούν εκει που πρέπει.

Με αφορμή την καταστροφή που συνεχίζεται, “θα αλλάξουν πολλά”…

Η συνεδρίαση συνεχίζεται με την πρωτομιλία του πρωθυπουργού.

Του πρωθυπουργού που μόλις εκλέχτηκε, η ΕΕ -επίσημα- χαρακτήρισε και χαρακτηρίζει ως τον πρωθυπουργό που αναδείχτηκε στο αξίωμα κόντρα στις δυνάμεις του λαϊκισμού…

Την ίδια ώρα, στην Αθήνα, Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς,  στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, έπειτα από πρόσκληση του Απόστολου Τζιτζικώστα, προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας συσκέπτεται με τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας, με αντικείμενο “την Πολιτική Προστασία και την Διαχείριση Κρίσεων, υπό το πρίσμα των πρόσφατων πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα μας”.

 

Ολόκληρη η Συζήτηση, κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών και τα μέτρα αποκατάστασης. ΚΛΙΚ ΕΔΩ