ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ-ΔΩΡΕΑΝ

τηλε-συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας

στις 7μμ – θα ‘χει και ενημέρωση για το εισιτήριο (στον Όλυμπο… ναι ναι … αυτό που είναι να μπει και να μην ανησυχούμε)

 

 

 

 

Θα αλλάξουν τον κανονισμό ύδρευσης, με εισήγηση όχι του Φαρμάκη, αλλά του Καλαϊτζή.

Θα αντικαταστήσουν τον παραιτηθέντα από το ΔΣ της ΔΕΑΥΑΔΟΛ Γρεβενίτη, με ένα νέο μέλος που δεν θα υποδείξει ο Φαρμάκης, αλλά ο δήμαρχος.

Θα αποφασίσουν αν θα λύσουν εξωδικαστικά διαφωνία με ιδιώτη που –το 2018- μας παρείχε άλλο όχημα απ’ αυτό που είχε δηλώσει ότι θα μας παρέχει, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πληρωθεί και να μας κάνει αγωγή. Και αφού την έκανε, τώρα προσφέρει συμβιβασμό ενδοεξώδικο, ενώ είμαστε ήδη στα δικαστήρια.

Θα ξανατελειώσουν το θέμα της μεταφοράς του ΑΤ Λιτοχώρου (Δίου-Ολύμπου).

 Θα αποδεχτούν ή όχι “τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη λήψη επενδυτικού τοκοχρεολυτικού δανείου ποσού 2.956.978,67 € με σκοπό την εκτέλεση του έργου «Αγροτική οδοποιία Δήμου Δίου – Ολύμπου» ενταγμένο στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».  2.956.978,67 ευρώ για αγροτική οδοποιία.” Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να τεθεί και η απορία αν το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο ποσό των 50 δις που σήμερα ο πρωθυπουργός δήλωσε στη Βουλή ότι δόθηκαν τελικά για την αντιπυρική πρόληψη και προστασία.

Θα αποδεχτούν ή όχι “τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη λήψη επενδυτικού τοκοχρεολυτικού δανείου ποσού 270.200.00 € με σκοπό την εκτέλεση του έργου «Ίδρυση Ιστορικού Μουσείου Επανάστασης Ολύμπου και δημιουργία σύγχρονης διακρατικής ψηφιακής έκθεση» ενταγμένο στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».”

Θα κάνουν το πρώτο βήμα να αποκτήσουμε “Κανονισμό Λειτουργίας Μουσικής και Μουσικών Οργάνων για τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος του Δήμου Δίου–Ολύμπου”, πιθανώς γιατί ο Χονδρόπουλος είχε δίκιο στην πρόσφατη καταγγελία του ότι, στο Δήμο μας και ειδικά στις τουριστικές περιοχές, κάθε μαγαζί είναι ένα μικρό Γούντστοκ σε db, ανεξέλεγκτα.

Θα αποφασίσουν αν θα παραχωρούμε το θεατράκι του πάρκου Λιτοχώρου σε ιδιώτες, για εκδηλώσεις, παραστάσεις, κτλ.

Θα αποκτήσουμε Κανονισμό Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών Δήμου Δίου-Ολύμπου που -μεταξύ άλλων- θα προβλέπει, οι παραγωγοί πωλητές να διαθέτουν πινακίδα που θα ενημερώνει ότι πρόκειται για ΠΑΡΑΓΩΓΟ. Η πινακίς θα είναι πρασίνου χρώματος…

Θα κατανείμουν “την 4η, 5η και 6η μηνιαία τακτική επιχορήγηση έτους 2021 για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων” (και επενδυτικών, βεβαίως-βεβαίως…)

Θα αποφασίσουν αν ένα σφαγείο που λειτουργεί στην επικράτεια του Δήμου μας θα αποκτήσει ή όχι είσοδο-έξοδο οχημάτων. Η δε απόφαση αυτή δεν θα έχει χαρακτήρα βεβαίωσης καλής λειτουργίας της μονάδας… Δηλαδή, υπάρχει πιθανότητα η μονάδα να λειτουργεί με κακό τρόπο και χωρίς να βεβαιώσει κανείς το αντίθετο… θα αποφασίσουν αν θα αποκτήσει είσοδο-έξοδο οχημάτων μια μονάδα που μπορεί και να ΜΗΝ λειτουργεί με τον επιβαλλόμενο τρόπο και πιθανώς επειδή δεν γνωρίζουν ότι δεν γίνεται κανείς να αποσείσει πιθανές νομικές ευθύνες, βάζουν ρήτρα Πόντιου Πιλάτου στην απόφασή ΤΟΥΣ. Να δούμε να θα προσέλθει και ο τοπικός πρόεδρος για τα περί της καλής λειτουργίας.

Με εισήγηση του δημάρχου και όχι του προέδρου της δημοτικής επιχείρησης δημοτικού συμβούλου της παράταξης του Δημόπουλου, Γιάννη Πούλιου, θα αποφασίσουν αν θα μεταφέρουν “το προσωπικού της Επιχείρησης με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) και Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) στο Δήμο Δίου Ολύμπου και θα ορίσουν εκκαθαριστή για να λυθεί και να διαλυθεί επιτελούς η ΔΗΚΕΔΟ.

Αυτά και μερικά ακόμη θα απασχολήσουν απόψε στις 7μμ το Δημοτικό Συμβούλιό μας σε μία ακόμη τηλε-συνεδρίαση, τουλάχιστον στο μέρος της συνεδρίασης για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Στην προ ημερησίας διάταξης ενημέρωση αναμένεται να απασχολήσουν τα θέματα της λειψυδρίας, άρδευσης και ύδρευσης, της αντιπυρικής προστασίας και της πρόσφατης απαγόρευσης πρόσβασης στον Όλυμπο, ίσως διάφορες καταγγελίες που πλανώνται πάνω απ’ τον Πλαταμώνα με ευθύνη -κυρίως- του τοπικού προέδρου που καταγγέλλει από το Fb με ρυθμό influencer, αλλά στην τηλε-διάσκεψη δεν προσέρχεται γιατί δεν έχει κομπιούτερ και -αυτό θα ‘ναι το αποψινό highlight- ο δήμαρχος θα ενημερώσει για το θέμα του ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ. Δηλαδή, αυτός που συμμετείχε σε μια διαδικασία, κρυφή από τον Οκτώβριο του 2020 (τουλάχιστον) ως και τις 15 Αυγούστου 2021 (οπότε και το αποκάλυψε η Ε τ Ο), ΧΩΡΙΣ να παράσχει στους δημοτικούς συμβούλους το παραμικρό επίσημο στοιχείο, ποτέ στη διάρκεια δέκα -10- μηνών και όντας ο ίδιος ένας από τους πολλούς που συμμετείχε σε μια κρυφή διαδικασία που θα μπορούσε και να έχει ολοκληρωθεί και να μην γνωρίζουμε τίποτα… θα τους ενημερώσει. Θα το χάσετε;;;

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ