L I V E η τηλε-συνεδρίαση

του Δημοτικού Συμβουλίου μας

Δ Ω Ρ Ε Α Ν – Χ Ω Ρ Ι Σ Ε Ι Σ Ι Τ Η Ρ Ι Ο

 

 

 

 

 

 

 

 

Υ   Π   Ο   Τ   Ι   Τ   Λ   Ο   Ι
για την καλύτερη παρακολούθηση της συνεδρίασης

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ! ! ! ! !
Από τον Έβρο!!!
Τον θυμάστε;;;;; ΝΑΙ, ΝΑΙ… αυτός. Αυτός που απολογείται μόνο στη συνείδησή του, αλλά έκανε και απολογισμούς πεπραγμένων της παράταξής του που είχε δυο κι έχει έναν: τον ίδιο. Μιλάμε για παγκόσμια κορυφή…

Η συνεδρίαση άρχισε με διαπίστωση της απαρτίας… εν δυνάμει.

Δηλαδή πιθανώς έχει “προσέλθει” ο απαιτούμενος αριθμός δημοτικών συμβούλων για την πραγματοποίηση της συνεδρίασης, αλλά δεν έχουν καταφέρει να συνδεθούν, λόγω της νέας πλατφόρμας που χρησιμοποιείτε σήμερα για πρώτη φορά.

Ο δήμαρχος πράγματι ενημέρωσε για το θέμα του εισιτηρίου και δημοσιοποίησε και την διαφωνία του με την διαιδκασία και ότι έστειλε επιστολές διαμαρτυρίας στους υπουργούς Σκυλακάκη και Αμυρά. ΑΛΛΑ, την παράσταση έκλεψε ο συγκυβερνήτης Στέργιος Φαρμάκης που μιλώντας για το ίδιο θέμα, αναρωτήθηκε φωναχτά: ” έχω κτήμα στον Αϊ-Γιάννη … δηλαδή θα πληρώνω εισιτήριο για να πηγαίνω έξω απ’ το Λιτόχωρο, στο κτήμα μου;;;”

Να ξανάρθει το θέμα της τράπεζας του Πλαταμώνα προς συζήτηση στο σώμα, πρότεινε ο δήμαρχος, προν καν εφαρμόσει την προηγύμενη πρόσφατη και ενώ νέα πρότασή του προς την τράπεζα “αδειάστηκε” προκλητικά…

Ατμόσφαιρα και κλίμα συναίνεσης επικρατεί σήμερα στη συνεδρίαση, πιθανώς λόγω του θέματος του εισιτηρίου και της αίσθησης …έκθεσης που διακατέχει τον δήμαρχο και την διοίκηση. Εμφανής είναι η ανάγκη να μην προκληθούν αντιπαραθέσεις για μια υπόθεση που τα γκολ μπήκαν απ’ τα αποδυτήρια. Εκτός κι αν είναι παρενέργεια της καραντίνας στην οποία βρίσκεται ο πρόεδρος του σώματος, λόγω covid-19 (το γράφουμε μόνο επειδή το αποκάλυψε ο ίδιος).

Η ατμόσφαιρα αυτή και το κλίμα επέτρεψε στην Κ. Κουρίτα να φτάσει στο άλλο άκρο, από τα δικαιολογημένα παράπονά της ότι δεν της δίνουν ικανό χρόνο και να φτάσει στην κατάχρηση του χρόνου, επ΄ ευκαιρία του εισιτηρίου… Ολοκληρώνοντας επιτέλους την τοποθέτηση, διαπιστωσοαναρωτήθηκε πως δεν υπάρχουν λεφτά για αντιπυρική πρόληψη, ενώ βρίσκονται λεφτά για να στέλνουμε δυνάμεις στο Αφγανιστάν. Οι διεθνιστές φίλοι του βουνού είμαστε σταθερά μαζί της.

Ολοκληρώθηκαν τα ερωτήματα προς την διοίκηση με ένα ψύχραιμο εξάψαλμο Τσιμήτρη προς Καλαϊτζή, γεγονός συνηθισμένο, αλλά σε έκδοση καλύτερη. Άσε που προανήγγειλε και τοποθέτηση δημόσια και δια του Τύπου με λεπτομέρειες και για το πότε θα κάνει ο Καλαϊτζής τα έργα που δεσμεύτηκε να κάνει για την άρδευση. Φαντάσου τώρα η ατμόσφαιρα συναίνεσης ή ο covid-19 να κάνει την έκπληξη και ο πρόεδρος να μην του επιτρέψει να απαντήσει, επιμηκύνοντας την προ ημερησίας κατά πολύ, ως συνήθως.

Στις 9.03μμ η διαδικασία της προ ημερήσιας διάταξης ενημέρωσης ολοκληρώθηκε και άρχισε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας.

Στις 10.13μμ αποχώρησε ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης. Στη διάρκεια της συμμετοχής του στην τηλε-συνεδρίαση είπε τα εξής:

  • “Γεια σας από τον Έβρο, κε πρόεδρε…”
  • Πέντε -5- “ΝΑΙ” και ένα “ΝΑΙ και στα δύο, κε πρόεδρε” και
  • “Κε πρόεδρε, πρέπει να αποχωρήσω για υπηρεσιακούς λόγους”.

Αμέσως μετά αποχώρησε. Προσμένουμε με αγωνία την επόμενη εμφάνιση του δημοτικού συμβούλου σε συνεδρίαση, με οποιονδήποτε τρόπο.

 

Μετά την τρίτη ώρα της τηλε-συνεδρίασης, τα τεχνικά προβλήματα της ζωντανής αναμετάδοσης στο Ιντερνετ ήταν τόσα που καθιστούσαν την παρακολούθηση αδύνατη. Ανάλογα προβλήματα αντιμετώπιζε και η ίδια η τηλε-συνεδρίαση. Αλλά συνεχίστηκε.

Η συνεδρίαση συνεχίζεται.