Θα περάσει τηλεφωνικά;

χωρίς την συζήτηση για την οποία αναβλήθηκε;

και όχι δημόσια;;; πόλλά παράξενα και πολλά αναπάντητα για μια σημαντική υπόθεση 150.000 ευρώ

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Αύριο, στις 11 το πρωί, το Δημοτικό Συμβούλιό μας, το Δημοτικό Συμβούλιο Δίου-Ολύμπου, θα αποφασίσει για το πως θα αντιμετωπίσει την αγωγή ιδιωτικής εταιρείας σε βάρος του Δήμου μας με την οποία απαιτεί αποζημίωση 150.000 ευρώ.

Το θέμα απασχόλησε για πρώτη φορά το σώμα διοίκησής μας στην προηγούμενη συνεδρίασή του (25.8.2021, τηλε-διάσκεψη, λόγω πανδημίας και νοσούντων δημοτικών συμβούλων) και ενώ αρχικά διαφάνηκε ότι θα είναι μια σχετικά τυπική διαδικασία που υπέδειξε και η Νομική Υπηρεσία του Δήμου μας, η συζήτηση κατέληξε σε απόφαση για αναβολή της απόφασης, προκειμένου να επανεξεταστεί το θέμα και άμεσα να επανέλθει, πριν την εκδίκαση της αγωγής, στις 14.9.2021.

Η Νομική Υπηρεσία του Δήμου μας εισηγήθηκε στο σώμα να αποφασίσει τον συμβιβασμό με την αντίδικη εταιρεία που θα μειώσει και την απαίτησή της κατά λίγες δεκάδες χιλιάδες ευρώ, προκειμένου η αντιδικία με λυθεί ενδοδικαστικά και με μικρότερες επιπτώσεις στον Δήμο μας και τα οικονομικά του. Πρόβλεψε δε η Νομική Υπηρεσία του Δήμου μας ότι η αντίδικη εταιρεία θα δικαιωθεί σε ότι αφορά την αποζημίωσή της λόγω του νόμου κατά του παράνομου πλουτισμού. Το σώμα ήταν πολύ κοντά στην απόφαση αυτή, αλλά προέκυψαν ερωτήσεις του πρώην δημάρχου και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επί των ημερών του οποίου, το 2018, η αντίδικος εταιρεία κατόρθωσε να αναδειχθεί ανάδοχος του έργου, αλλά όχι και να το πληρωθεί.

Από τις ερωτήσεις του Κ. Δημόπουλου και τις απαντήσεις της Νομικής Υπηρεσίας (μας) προέκυψε ότι η πρόταση της εταιρείας για συμβιβασμό, απαντήθηκε με αντιπρόταση-όρο των νομικών της Υπηρεσίας για μείωση του ποσού της αποζημίωσης, στην οποία η εταιρεία δεν απάντησε και ότι -για κάποιον αδιόρατο λόγο- τις διαπραγματεύσεις με την αντίδικο χειρίστηκε η Νομική Υπηρεσία και όχι ο δήμαρχος και -παρά την εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας (μας)-, μέχρι εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε καμία έγγραφη συμφωνία και για συμβιβασμό, οπότε και για μείωση του ποσού της απαίτησης από την εταιρεία. Οι μέχρι εκείνη την στιγμή προθέσεις της διοίκησης-δημαρχίας άλλαξαν και αντί της απόφασης για ενδοδικαστικό συμβιβασμό, το σώμα ψήφισε για την αναβολή της απόφασης.

Το θέμα εξετάζεται και πάλι αύριο.

Και πιθανώς η αυριανή θα είναι η τελική του απόφαση, αφού σε μια βδομάδα η υπόθεση θα δικαστεί.

Και παρά το γεγονός ότι η αυριανή συνεδρίαση γίνεται μόνο για το συγκεκριμένο θέμα, παρ’ όλο που υπάρχουν λόγοι να υπάρξει και πάλι συζήτηση -ειδικά μετά την εισήγηση της διοίκησης για την αυριανή συζήτηση -στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από την προηγούμενη, όπως διαφάνηκε στην πρώτη συζήτηση-, το γεγονός ότι σ’ όλη την χώρα οι συνεδριάσεις επανέρχονται στην δια ζώσης μορφή τους και τα ερωτηματικά που προέκυψαν από την πρώτη στιγμή για το ΄θέμα και συνεχίζουν να προκύπτουν… η αυριανή “συζήτηση” θα είναι μια τηλεφωνική διαδικασία “ναι”, “όχι”, “λευκό” ή “απέχω” για ένα θέμα 150.000 ευρώ.

Η εταιρεία είχε αναλάβει την αποκομιδή απορριμμάτων του Δήμου μας και δεν μπόρεσε να πληρωθεί όταν βρέθηκε να έχει υλοποιήσει το έργο με ένα από τα τρία οχήματα που επέβαλαν οι όροι της σύμβασης να είναι διαφορετικό/μικρότερο. Το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε εντολή στον Δήμο μας να μην πληρώσει το αντίτιμο που είχε συμφωνηθεί και η εταιρεία έκανε αγωγή σε βάρος του Δήμου. Λόγω όλων αυτών των στοιχείων, επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου μας δήλωσε σήμερα στην Ε τ Ο ότι ακριβώς για τα ερωτηματικά που προέκυψαν και συνεχίζουν να προκύπτουν, το θέμα θα έπρεπε να συζητηθεί σε τηλε-διάσκεψη.

Η Ε τ Ο απευθύνθηκε σήμερα στην δημαρχία προκειμένου να ενημερωθεί για το αν η αντίδικος εταιρεία έχει στραφεί και κατά της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που επέβαλε την μη πληρωμή της για το έργο που εκτέλεσε, με τον τρόπο που το εκτέλεσε.

Η Νομική Υπηρεσία μας κατέθεσε πολλά στοιχεία στην εισήγησή της, στην διάρκεια της πρώτης συζήτησης του θέματος. Η Νομική Υπηρεσία ανέλαβε διαπραγματεύσεις με την αντίδικο και για το ύψος της αποζημίωσης, ενώ θα έπρεπε να γίνουν από τον δήμαρχο. Που τελικά δεν έγιναν ή δεν τελεσφόρησαν. Και τα δύο ενδεχόμενα δημιουργούν μια εύλογη απορία: πως καταλήξαμε στον να μην γίνει διαπραγμάτευση ή να μην τελεσφορήσει, ενώ -λίγες μέρες- πριν η Νομική Υπηρεσία μας είχε κάνει διαπραγμάτευση που δεν ολοκληρώθηκε αμετάκλητα, την επικαλέστηκε στην εισήγησή της στην προηγούμενη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, προτείνοντας στο σώμα ενδοδικαστικό συμβιβασμό, ενώ τώρα η διοίκηση-δημαρχία προτείνει να πάμε κανονικά σε δίκη, χωρίς καμία διαπραγμάτευση και μείωση της απαίτησης, αντίθετα με την εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας μας;

Και κάτι τελευταίο: η δημαρχία στην ερώτηση της Ε τ Ο, αν η αντίδικός μας έχει στραφεί και κατά της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, απάντησε κατηγορηματικά: “δεν ξέρω”.

Σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας για το θέμα.

Μετά μια τηλεφωνική “συνεδρίαση”.

Οπότε και θα επανέλθουμε.-

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δίου-Ολύμπου
την Τετάρτη 08.09.2021

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δίου-Ολύμπου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 08.09.2021 και ώρα 11:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης, βάσει των διατάξεων του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 με τίτλο «Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς σύμφωνα με:

1. το άρθρο 10 της από 11.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, (ΦΕΚ 55 Α) «Μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19» που κυρώθηκε με άρθρο 2 του ν. 4682/2020 (ΦΕΚ 76 Α).

2. την ΚΥΑ Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.52666(ΦΕΚ 3958 Β/27.08.2021) «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 6:00».

ΘΕΜΑ:

1. Λήψη απόφασης – γνωμοδότησης προς ενδοδικαστική συμβιβαστική ή μη επίλυση της διαφοράς σε συμβούλιο επί υπόθεσης αγωγής ανώνυμης εταιρίας
Εισήγηση: Νομική Υπηρεσία

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Κωνσταντίνος Σαμαράς

 

 

 

Η εισήγηση για την αυριανή “συνεδρίαση”

 

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ - ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ 08-09-2021

Η εισήγηση για το ίδιο θέμα στην προηγούμενη συνδερίαση

4-Απόφαση Οικονομικής-ΔΟ3Ω9Δ-3ΞΘ

… και το ρεπορτάζ με το βίντεο από την συζήτηση του θέματος
(τα κενά και οι ασυνέχειες στο βίντεο οφείλονται στην ζωντανή μετάδοση της τηλε-συνεδρίασης που είναι αποκλειστική ευθύνη του Δήμου)

Θα το ξαναδούμε