Ραντεβού στη ΔΕΘ σήμερα,

δίνει η ΑΔΕΔΥ Πιερίας

και δηλώνει αλληλέγγύα στους υγειονομικούς του Νοσοκομείου Κατερίνης που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας

 

 

 


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΠΙΕΡΙΑΣ

Δελτίο τύπου

Την Πέμπτη 09-09-21 πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των μελών των Δ.Σ. των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και των μελών του Νομαρχιακού Τμήματος Πιερίας της ΑΔΕΔΥ. Στη συνεδρίαση συμμετείχε και εκπρόσωπος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ. Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν:

– Η παρουσία μας στη ΔΕΘ.
– Οι αποφάσεις του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι των κλάδων εκπαιδευτικών και υγειονομικών του Ν. Πιερίας, οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη για ενίσχυση με προσωπικό και υποδομές των δομών Παιδείας και Υγείας. Εκφράστηκε η απαίτηση για λήψη μέτρων όπως η μείωση του αριθμού μαθητών στα τμήματα (15 μαθητές ανά τμήμα), ενίσχυση των δρομολογίων των λεωφορείων για ασφαλή μεταφορά των μαθητών, ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία. Διατυπώθηκε η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη στους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και προτάθηκε η αποδοχή τους στην εργασία με 2 Rapid Test την εβδομάδα και η επιπλέον στελέχωση του Νοσοκομείου Κατερίνης με προσωπικό.

Στη συνεδρίαση εκφράστηκε η αναγκαιότητα από όλους τους συμμετέχοντες για μια σειρά κινητοποιήσεων καθώς και για παλλαϊκή συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 18:00, στη Θεσσαλονίκη για την ανάδειξη των αιτημάτων μας και την υπεράσπιση των κατακτήσεών μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις δράσεις και τις κινητοποιήσεις.

                                              Ο Πρόεδρος                                                 Η Γενική Γραμματέας
                                     Θεόδωρος Σιαμάγκας                                               Αρβανίτη Μαρία