Αντίκες, από την παραλία

ως τον Όλυμπο

του Συλλόγου Ιστορικού Αυτοκινήτου Βορείου Ελλάδος

Δελτίο Τύπου |
Πλήθος κόσμου στην ανοιχτή έκθεση ιστορικών ΙΧ οχημάτων του ΣΙΑΒΕ στο πάρκο Λιτοχώρου
 

Βόλτα σε ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο και την εξέλιξη της σύγχρονης αυτοκίνησης είχαν την ευκαιρία να κάνουν όσοι βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής 12 Σεπτεμβρίου 2021 στο πάρκο Λιτοχώρου. Με σύμμαχο τον αίθριο καιρό, πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας παρακολούθησε την υπαίθρια στατική έκθεση του Συλλόγου Ιστορικού Αυτοκινήτου Βορείου Ελλάδος (ΣΙΑΒΕ) με τίτλο «Ανάβαση Ολύμπου», όπου παρουσιάστηκαν κλασικά ιστορικά οχήματα-αντίκες, προσφέροντας στους επισκέπτες την αυθεντική αίσθηση της αυτοκίνησης των δεκαετιών 1950, ’60, ’70 και ’80.

Η έκθεση στο πάρκο Λιτοχώρου αποτέλεσε τον ενδιάμεσο σταθμό τη πορείας –ανάβασης στον Όλυμπο– των ιστορικών αυτών οχημάτων, τα οποία ξεκίνησαν από την Κατερίνη, βρέθηκαν στο Λιτόχωρο κι επέστρεψαν στην Πιερική πρωτεύουσα.

Πλουσιότερο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να δείτε και στην ομάδα του «Λ.Ι.Ο.Β. = Σ.Ι.Α.Β.Ε.» στο facebook: https://www.facebook.com/groups/754348794679339

Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
13-09-2021

Οχήματα εποχής με χρώμα & αναμνήσεις  υποδέχτηκε η Κατερίνη

Εντυπωσιακές αντίκες στην καρδιά και στην Παραλία της Κατερίνης είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν κάτοικοι και επισκέπτες το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου. Ο λόγος για την «ΑΝΑΒΑΣΗ ΟΛΥΜΠΟΥ» και την Στατική Έκθεση–Περιήγηση των συγκεκριμένων κλασικών πλέον οχημάτων, που διοργάνωσαν στην πόλη μας ο ΣΙΑΒΕ -Σύλλογος Ιστορικού Αυτοκινήτου Βορείου Ελλάδος– SIAVE, ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία και τη Διεθνή Ένωση Οχημάτων Εποχής.

Την εκκίνηση (από το Δημοτικό Πάρκο) των οχημάτων με τη διαχρονική αισθητική και vintage όψη έδωσε ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ Γιώργο Τσιαλό. Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) και όλους τους συντελεστές για τη διοργάνωση, που όπως είπε: «Έδωσε τη μοναδική ευκαιρία  στους φίλους του αυτοκινήτου να δουν από κοντά κομψά οχήματα μίας άλλης εποχής, που σπάνια πλέον συναντά κανείς στους δρόμους».

Στην πλατεία Δημαρχείου, στο Δημοτικό Πάρκο και στην Παραλία Κατερίνης, οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων υπομονετικά έδιναν χρήσιμες πληροφορίες και στοιχεία για τη μοναδικότητα των οχημάτων τους, που μετέφεραν στην πόλη μας, χρώμα και κλίμα μίας άλλης εποχής.

Η διοργάνωση, για την οποία  η Δημοτική Αστυνομία και η Τροχαία Κατερίνης μερίμνησαν ώστε να μην υπάρξει ταλαιπωρία οδηγών και πεζών, ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών στην πλατεία του Ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής, στην Παραλία Κατερίνης.