Σε λίγο ο δημόσιος απολογισμός

στις 5.30μμ, στο θεατράκι του πάρκου Λιτοχώρου

“Αξίζει να είστε εκεί” – και δεν το λέει μόνο η Ε τ Ο, σήμερα πια το είπε και ο δήμαρχος (Δίου-ΟΛύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος)

Το κενό της επίσημης πρόσκλησης του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για την σημερινή ειδική, απολογιστική συνεδρίαση του σώματος επιχείρησε να καλύψει -με post στο Fb- ο δήμαρχος Βαγγέλης Γερολιόλιος, ενημερώνοντας όλους μας για το σημαντικότερο: ο αποψινός απολογισμός είναι δημόσιος και -βάσει νόμου- επιτρέπεται η συμμετοχή δημοτών, φορέων και επιχειρήσεων του Δήμου και όποιων φορολογούνται από τον Δήμο μας, ασχέτως της μόνιμης κατοικίας ή έδρας τους και με δικαίωμα ερωτήσεων.

 

Το post του δημάρχου ήρθε μετά τις …δημιουργικές ασάφειες της δημαρχίας και του πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που εντόπισε ευθύς εξ αρχής η Ε τ Ο και η δημαρχία ενημέρωσε σήμερα και για την μόνη εναλλακτική σε περίπτωση κακοκαιρίας, δίνοντας σε δημοσιογράφους και “δημοσιογράφους” την δυνατότητα να συνδεθούν στην τηλε-διάσκεψη που θα αντικαταστήσει την δια ζώσης συνεδρίαση με συμμετοχή των δημοτών. Δηλαδή, αν ο καιρός δεν είναι καλός, αντί της δημόσιας συνεδρίασης, ο απολογισμός θα γίνει σε συνεδρίαση με κάμερες στην οποία θα μετέχουν το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Τύπος. Η συμμετοχή των τοπικών προέδρων θεωρείται απίθανη και στις δύο περιπτώσεις, αφού ποτέ δεν συμμετείχαν ως σήμερα σε καμία συνεδρίαση, πλην του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Λιτοχώρου, Στράτου Κυριακάκη.

Από την πρώτη ως την τελευταία ανακοίνωση, την πρόσκληση ή την όποια άλλη δημοσιοποίηση του αποψινού απολογισμού αποσιωπάται και ένα ακόμη ενδιαφέρον και ζωτικό για τους δημότες και τις επιχειρήσεις της περιοχής μας: στην αποψινή διαδικασία φιλοξενείται και η παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Δίου-Ολύμπου που θα συμβεί για πρώτη φορά.

Η ειδική συνεδρίαση αρχίζει σε λίγο, στις 5.30μμ, στο θεατράκι του πάρκου Λιτοχώρου.

 

Τι είναι ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης

Δελτίο Τύπου | με την ευγενική παράκληση να δημοσιευτεί
 

Δήμος Δίου-Ολύμπου:
Πρόσκληση στον δημόσιο απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου ενημερώνει ότι την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 17:30 θα πραγματοποιηθεί στο ανοιχτό θέατρο του πάρκου Λιτοχώρου η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου-δημόσιος απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για την περίοδο 1η Σεπτεμβρίου 2020 – 31η Αυγούστου 2021.

Κατά την ειδική συνεδρίαση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της διασποράς της νόσου Covid-19. Σε περίπτωση που δεν είναι ευνοϊκές οι καιρικές συνθήκες, η ειδική συνεδρίαση – απολογισμός, θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης και θα μεταδοθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου.