“Ναι, μεν…” με πολλά “αλλά…”

και δυο μέρες μετά

η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας απάντησε σήμερα στις κατηγορίες του αντιδημάρχου Κατερίνης ότι η Περιφέρεια δεν επιθυμεί να γίνει ο ποδηλατόδρομος της πόλης

 

 

 

Η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, απάντησε σήμερα στον αντιδήμαρχο Κατερίνης, Γεώργιο Νταντάμη, ο οποίος επέρριψε -το περασμένο Σάββατο- ευθύνες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΠΕ Πιερίας για προσκόμματα που θέτουν στην υλοποίηση του έργου που περιλαμβάνει τον ποδηλατόδρομο Κατερίνης.

 

 

 

 

Στην απάντησή της, η κα Μαυρίδου κάνει λόγο για ισχυρισμούς Νταντάμη που “δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, είναι αναληθείς και ανυπόστατοι” και διαβεβαιώνει ότι η Περιφέρεια Κεντρ. Μακεδονίας και οι υπηρεσίες της είναι “ένθερμοι υποστηρικτές του συγκεκριμένου έργου υψίστης χρησιμότητας” και παραπέμπει σε απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της Περιφέρειας που πάρθηκε … δύο μέρες μετά τις δηλώσεις Νταντάμη. Η συγκεκριμένη απόφαση γνωμοδοτεί θετικά για την μελέτη “Βιοκλιματικές αναπλάσεις στο δίκτυο κοινοχρήστων χώρων πρασίνου και διαδρομών πεζών και ποδηλάτων στον αστικό ιστό Κατερίνης”, αλλά με την υποχρέωση να ενσωματωθούν επισημάνσεις-που συνοψίζονται σε οκτώ- και συμπεριλαμβάνουν παρατηρήσεις φορέων που εμπλέκονται στο θέμα (όπως το ΚΤΕΛ και το ΕΚΑΒ), αλλά και διαδικασίες που ακολουθούν αναγκαστικά μετά την διόρθωση της μελέτης, όπως η έγκριση Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής. Πέρα από τα αμιγώς τεχνικά χαρακτηριστικά, οι επισημάνσεις/αλλαγές αφορούν και την φιλοσοφία του έργου, όπως αυτή για το πως η διαδρομή θα συνδέεται με άλλα σημεία ενδιαφέροντος, πέρα από την αρχή και το τέλος της διαδρομής. Διαδρομής που στο παρόν στάδιο είναι η αρχική και θα επεκταθεί…

Θετική ψήφο στην συγκεκριμένη απόφαση παρείχε και το μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χρήστος Τζιουβάρας.

 

 

 

Απάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου
στον Αντιδήμαρχο Κατερίνης κ. Γεώργιο Νταντάμη

Με αφορμή ισχυρισμούς που είδαν το φως της δημοσιότητας, σε πρόσφατη συνέντευξη του Αντιδημάρχου Κατερίνης κ. Γεωργίου Νταντάμη, σχετικά με το ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, την οποία εκπροσωπώ, είναι αρνητική στην έγκριση για την κατασκευή του ποδηλατοδρόμου στην Κατερίνη θέλω να επισημάνω ότι οι εν λόγω ισχυρισμοί δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, είναι αναληθείς και ανυπόστατοι.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και για να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις στην τοπική μας κοινωνία, ιδιαίτερα στο σημαντικό αυτό θέμα,  γνωρίζουμε στους πολίτες της Πιερίας ότι όχι μόνο δεν ήμασταν και δεν είμαστε αρνητικοί, αλλά, απεναντίας είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές του συγκεκριμένου έργου υψίστης χρησιμότητας, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις μέχρι τώρα ενέργειές μας.

 Οι Υπηρεσίες της Π.Ε. Πιερίας συνέδραμαν θετικά από την πρώτη στιγμή προς την πληρέστερη εκτέλεση του έργου,  με παρατηρήσεις και βελτιώσεις ως προς τη μελέτη, όπως και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς επεσήμαναν, και μάλιστα συμφωνημένες με το Δήμο. Οι βελτιωτικές προτάσεις μας έτσι και εγκρίθηκαν και από την έδρα της Π.Κ.Μ. (ΑΔΑ 6ΔΨΔ7ΛΛ-ΗΟ6) και είναι ήδη έτοιμες από την πλευρά μας για τις περαιτέρω ενέργειες του Δήμου Κατερίνης.

Όλα τα ανωτέρω αποδεικνύονται αδιάσειστα και έμπρακτα από την Π.Ε. Πιερίας και τα θέτουμε  στην κρίση όλων για την αποκατάσταση της αλήθειας και του περί δικαίου αισθήματος, χωρίς να μας αφορούν τα κίνητρα από τα οποία προέρχονται τα περί του αντιθέτου ισχυριζόμενα.

Η κριτική είναι πάντοτε καλοδεχούμενη και θεμιτή, η αναλήθεια όμως όχι.

 

 

podhlatodromoskat6ΔΨΔ7ΛΛ-ΗΟ6