Οι πρώτες απόψεις

για το πολυαναμενόμενο ΠΔ για τον Όλυμπο

που μόλις έγινε γνωστό -και δημοσιεύτηκε-

 

 

 

Στην Ε τ Ο ανοίξαμε κατάλογο ομιλητών.

Σχολιαστών.

Παρατηρήσεων.

Απόψεων.

Για να καταγράψουμε τις παρατηρήσεις επί του φρεσκότατου Προεδρικού Διατάγματος για τον Όλυμπο, με την υπογραφή της Αυτού Εξοχότητας της κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Σπεύσατε.

Αρκεί η άποψη και η υπογραφή σας.

Προτεραιότητα στους -σχετικά- ειδικούς και τους γενικώς αιρετούς.

Πρώτη καταχώρηση, αυτή του Δημήτρη Ντινόκα.
Πρώην μέλους του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, πρώην διευθυντή Δασικών Έργων και Υποδομών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, πρώην δασάρχη Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και Υμηττού.

 

 

Επί τέλους.
Ο ΟΛΥΜΠΟΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ( ΦΕΚ 610Δ )
Το ΠΔ είναι από τα βασικά εργαλεία που διαθέτει η χώρα μας για να λαμβάνονται ειδικότερα μέτρα για την προστασία περιοχών και ειδών των Προστατευόμενων Περιοχών (ΠΠ), όπως ο Όλυμπος.
Με το ΠΔ δημιουργείται μια δέσμη συγκεκριμένων κανόνων για την Προστευόμενη Περιοχή(ΠΠ) του Ολύμπου ώστε όλες οι δραστηριότητες να μην είναι ασύμβατες με τους σκοπούς της προστασίας.
Οι στόχοι, δράσεις και οι ειδικότεροι κανόνες για την Προστατευόμενη Περιοχή(ΠΠ) του Ολύμπου διατυπώνονται στα ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ,
Ο Όλυμπος είναι ένας ΟΡΕΙΝΟΣ ΟΓΚΟΣ – & όχι μόνο η Προστατευόμενη Περιοχή(ΠΠ) -σπάνιας ομορφιάς, στον οποίο η φύση και ο άνθρωπος συναντήθηκαν και συμπορεύτηκαν επί αιώνες αρμονικά!