Aγώνα να φύγει ο βαρύς πολιτικός χειμώνας

ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για όσα έρχονται

“… Μια επιχείρηση  (ΔΗΜΟΣΙΑ) που κριτήριο είχε την κοινωνική ωφέλεια του λαού πλέον μόνη μέριμνα θα έχει την αύξηση των κερδών και τη γρήγορη διανομή των μερισμάτων στους μετόχους …”

 

 

 

 

Ε Ι Δ Ε Σ   Η   Δ Ε Η ;

ΤΟ ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΕΝΟΣ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Η βιαστική εξαγγελία για απολιγνιτοποίηση της χώρας χωρίς να υπάρχει ακόμα η διάδοχη κατάσταση, η εκχώρηση της ΔΕΠΑ σε ιδιώτες και η αύξηση στις τιμές του φυσικού αερίου μαζί με τις προαναγγελθείσες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα προμηνύονταν ένα βαρύ χειμώνα.

Η αναγγελία όμως της εκχώρησης της πλειοψηφίας των μετοχών της ΔΕΗ σε ιδιώτες προκάλεσε “ηλεκτροπληξία” σε όλους μας. Όχι μόνο δεν υπάρχει αμφιβολία για τον σκληρό χειμώνα που έρχεται αλλά ούτε και για την ενεργειακή ομηρεία και εξάρτηση στην οποία μας εισάγει η κυβέρνηση της ΝΔ. Μια επιχείρηση  (ΔΗΜΟΣΙΑ) που κριτήριο είχε την κοινωνική ωφέλεια του λαού πλέον μόνη μέριμνα θα έχει την αύξηση των κερδών και τη γρήγορη διανομή των μερισμάτων στους μετόχους.

Η περαιτέρω διείσδυση ιδιωτών στην αγορά ενέργειας προμηνύεται υγιή ανταγωνισμό και πτώση των τιμών προς όφελος των καταναλωτών; Ας μη γελιόμαστε: η αγορά των τηλεπικοινωνιών δείχνει τον σκοτεινό δρόμο που φαντάστηκαν για εμάς χωρίς εμάς, δηλαδή ολιγοπώλια με συνεννόηση μεταξύ των ελάχιστων μεγάλων παικτών της αγοράς και βέβαιη τη διατήρηση των υψηλών κερδών τους σε βάρος των καταναλωτών. Οι πολίτες ιδίως της Βόρειας Ελλάδας και της Πιερίας θα καταλάβουν δυστυχώς σύντομα πόσο δύσκολα θα θερμαίνουν το σπίτι τους ή θα έχουν ρεύμα για τη μικρή τους επιχείρηση ή οικογενειακή βιοτεχνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πιερίας καλεί όλους τους πολίτες σε αγώνα μέχρι να φύγει αυτός ο βαρύς πολιτικός χειμώνας.

 

 

 

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ν.Ε Πιερίας
Αγ. Λαύρας 23 – (1ος Όροφος)-Τηλ.2351021505 -Κατερίνη, 60100
www.syriza.gr