Με υπενθύμιση Κιάφα,

ψήφισμα για το πεδίο βολής

το πρότεινε ο δήμαρχος, το αποδέχτηκε το Δημοτικό Συμβούλιο, το συνυπογράφει κι ο Μακροβιότερος – να μαζέψουμε υπογραφές?

 

 

 

Το αργοπορημένο, αλλά απαραίτητο, με όλες τις πιθανές ατέλειες του, πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα για τον Όλυμπο είχε την τιμητική του στην τελευταία τηλε-συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας. Η πρώτη αναφορά ήταν φυσικά του δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλη Γερολιόλιου, που δήλωσε μεν την ευαρέσκειά του, αλλά ξέχασε μια βασική προεκλογική του εξαγγελία. Την οποία του θύμισε ο τρίτος της αντιπολίτευσης, Πέτρος Κιάφας. Ο δήμαρχος επανήλθε και το σώμα κατέληξε στην ομόφωνη απόφαση να συνταχθεί ψήφισμα για την απομάκρυνση του Πεδίου Βολής Λιτοχώρου που θα σταλεί στους αρμόδιους και στην κυβέρνηση, αφού το υπογράψουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

 

 

 

Το ψήφισμα, με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα και το μικρό “παραθυράκι” που αφήνει με την αναφορά του στο Πεδίο Βολής (… Σε περίπτωση μόνιμης κατάργησης ή παύσης των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) στο πεδίο βολής Λιτοχώρου …), δεν θα είναι το πρώτο που θα κατατεθεί για την απομάκρυσή του. Όπως δήλωσε στην Ε τ Ο, ο πρώην δήμαρχος Λιτοχώρου και Δίου-Ολύμπου, μακροβιότερος δήμαρχος της Πιερίας και από τους μακροβιότερους στην Ελλάδα, Γιώργος Παπαθανασίου, τα τελευταία 40 χρόνια υπήρξαν πολλά ανάλογα ψηφίσματα, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Παρ΄ όλα αυτά θα το συνυπογράψει με άνεση, αφού έχει υπογράψει πολλά παρόμοια. Όπως επεσήμανε, η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος ήταν ο μόνιμος λόγος καθυστέρησης της υπογραφής.