“Να επιστρέψουν οι σε αναστολή εργασίας,

έστω σε δευτερεύουσες θέσεις..."

“η πανδημία επιβάλει την ενίσχυση της Υγείας, ειδικά στην “κόκκινη” Πιερία” – η Σκούφα κάνει τον απολογισμό της επίσκεψης και των επαφών του Ανδρέα Ξανθού

 

 

 

 

Ο πρώην υπουργός και σημερινός τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός, ήρθε στην Πιερία και την Κατερίνη, επισκέφθηκε δομές Υγείας και το Γενικό Νοσοκομείο μας, συζήτησε με αρμόδιους και προσωπικό, αλλά και με τους σε αναστολή εργασίας υπαλλήλους. Διαπίστωσε και επεσήμανε τις ελλείψεις και τα λάθη διαχείρισης της πανδημίας στον τόπο μας που είναι κατακόκκινη και συνεχίζει να θρηνεί νεκρούς και να καταγράφει κρούσματα, περισσότερα από τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.

Στην μίνι περιοδεία του και στις επαφές που είχε, τον συνόδευε η τοπική βουλεύτρια, Μπέττυ Σκούφα και άλλα τοπικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Της ζητήσαμε να κάνει τον απολογισμό της επίσκεψης και να μας μεταφέρει τα συμπεράσματα. Στις δηλώσεις της στην Ε τ Ο υπογραμμίζει, πέρα από τον αναγκαιότητα του εμβολιασμού, τα κενά ζωτικών θέσεων γιατρών και προσωπικού, την καθημερινά όλο και πιο επικίνδυνη αδρανοποίηση των αρνούμενων τον εμβολιασμό 120+ υπαλλήλων χωρίς καμία αναπλήρωση και την ανάγκη σημαντικής και γενναίας ενίσχυσης του Νοσοκομείου μας, αίτημα που προσυπογράφουν -τώρα πια- και οι κυβερνητικού συνάδελφοί της. Μαζί με την διαπίστωση των προβλημάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτείνει και αύξηση μισθού για την προσέλκυση γιατρών και υγειονομικού προσωπικού ΚΑΙ μονιμότητα των νεοπροσλαμβανομένων, για να ενδιαφερθούν και επιστήμονες που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό. Διανύοντας τον δεύτερο πανδημικό χρόνο, είναι κοινή πια η διαπίστωση “κοβιντοποίησης” και του ΓΝΚατερίνης και το παρόν κύμα που πλήττει τον νομό είναι ένας επιπλέον λόγος να μην επαναληφθεί το φαινόμενο και να εξασφαλιστεί θεραπεία και ασθενών άσχετων με τον covid.

Την ώρα των δηλώσεων Σκούφα στην Ε τ Ο, στην Αντιπεριφέρεια Πιερίας ο διοικητής της 3ης Υ.ΠΕ. (Μακεδονίας), Δρ. Παναγιώτης Μπογιατζίδης συγκαλούσε σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους στην καταπολέμηση της πανδημίας αρμόδιους της Πιερίας. Συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης, ο διοικητής του Νοσοκομείου, ο πρόεδρος του Ιατρικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πιερίας, οι δήμαρχοι και ο μητροπολίτης και άλλοι. Η σύσκεψη αφορούσε “την πορεία και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού κατά του Covid-19” και παρεμπιπτόντως στις δηλώσεις του αμέσως μετά ο διοικητής της ΥΠΕ αναφέρθηκε σε κάποια από τα προβλήματα του Νοσοκομείου, ευθυγραμμιζόμενος με την κεντρική εντολή που θέλει τον εμβολιασμό να μεταβάλλεται σε λύση όλων των προβλημάτων του – δοκιμαζόμενου για δεύτερο χρόνο- τομέα της Υγείας. Όσο για το ότι η σύσκεψη ήταν προγραμματισμένη στο πλαίσιο της καμπάνιας υπέρ του εμβολιασμού… η πρόσκληση στα Μέσα για τις καθιερωμένες δηλώσεις στις 10.30πμ, στάλθηκε μόλις στις 07.37 το πρωί.