Λεπτομέρειες

81 χρόνια μετά

όπως 81 χρόνια πριν

Όπως πολλές ειδήσεις που θα έπρεπε να είναι πρώτη είδηση της ημέρας σε όλα τα Μέσα της χώρας, έτσι κι αυτή πέρασε “στα ψιλά”: εργαζόμενοι και στελέχη φορέων του Περάματος της Αθήνας απέτρεψαν την κατάθεση στεφάνου από χρυσαυγίτη δημοτικό σύμβουλο, σήμερα, 81η επέτειο του εορτασμού του ΟΧΙ στον ιταλικό φασισμό, στο Ηρώο που εορταζόταν η επέτειος.

Στο Πέραμα.

Εκεί που κυριολεκτικά η παράνομη σήμερα οργάνωση, τον καιρό της παντοδυναμίας της, ακόνιζε ξιφολόγχες στο πεζοδρόμιο και δολοφονούσε εργάτες και προσπαθούσε να σκοτώσει στο ξύλο συνδικαλιστές.

Σήμερα.

Στην επέτειο της έναρξης μιας ανεπανάληπτης πεντάχρονης τιτάνιας πάλης ενός θεόφτωχου λαού, έρμαιο κι ο ίδιος στον εγχώριο φασισμό. Του λαού που έγραψε διαδοχικές σελίδες ανεπανάληπτης δόξας κατά των φοβερότερων δεινών της ανθρωπότητας και άλλαξε την πορεία του παγκόσμιου πολέμου, χωρίς καν παρούσα την ηγεσία του…

Σήμερα.

28 Οκτωβρίου 2021.

Σήμερα, πήγε ένας άσχετος με την πραγματικότητα και την λογική, εκλεγμένος από εκατοντάδες παραπλανημένους εκλογείς που σήμερα πια δεν τον στηρίζουν, δημοτικός σύμβουλος να βιάσει την λογική και την Ιστορία και βρέθηκαν πολίτες (γυναίκες, όπως για κάποιο λόγο άγνωστο επισημαίνουν τα ρεπορτάζ του μισού λεπτού) να τον στείλουν πίσω στον φασισμό του.

Και δεν έγινε το γεγονός πρώτη είδηση, σήμερα 81η επέτειο της αρχής του αγώνα των Ελλήνων κατά του φασισμού. Του φασισμού που περιγράφει ως κι ο πρωθυπουργός στο σημερινό επετειακό του μήνυμα. Έμεινε ως μια λεπτομέρεια, όσο λεπτομέρεια ήταν κι ο αγώνας των γυναικών της Πίνδου να θρέψουν τον φαντάρο και να του δώσουν πυρομαχικά, ζεστές κάλτσες, πλεγμένες από άγνωστες στην Αθήνα και φανέλες βρεγμένες με το δάκρυ της αγαπημένης, να διώξει τον φασίστα κατακτητή απ’ τα χώματά τους. Κι αυτό το γεγονός δεν είχε γίνει τότε, “πρώτη είδηση”. Πολεμούσαμε και όλα αυτά ήταν “λεπτομέρειες”. Ο ηρωισμός ήταν συνηθισμένος, όσο η αναπνοή.

81 χρόνια μετά, οι άχρηστες, προπαγανδιστικές λεπτομέρειες, οι παραπλανητικές υπερβολές και η αιώνια παραχάραξη της Ιστορίας, κλέβει την πρωτιά απ’ το γεγονός του Περάματος και την χαρίζει σ’ όλα τα εντυπωσιακώς υπερβολικά και πρακτικώς καταστροφικά.

Το ΟΧΙ δεν λέχθηκε μόνο το ’40.

Η ανθρωπότητα είπε και θα πει πολλά στον αγώνα της για επιβίωση, ταιριαστή σε ανθρώπους και είναι γνωστό τι είχε αντίπαλο σ’ αυτό τον αιώνιο αγώνα της.

Τότε ναζί, τώρα Χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες.