Ξηλώστε την επιτέλους…

την επικίνδυνη ασχήμια

πάει πολύ απ΄ το ’13 ως σήμερα

 

 

 

Το θέμα απασχόλησε για πρώτη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου-Ολύμπου, τον Μάιο του 2013. Εκτός ημερησίας διάταξης. Δημότες απαιτούσαν ήδη την απομάκρυνση της επικίνδυνης ασχήμιας από το ειδυλλιακό τοπίο των Αγίων Αποστόλων. Και είχαν συλλέξει -σε λίγες μέρες- περισσότερες από 600 υπογραφές που γρήγορα αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο. Δυστυχώς, το μόνο που προτάθηκε από την τότε διοίκηση ήταν η συντήρηση της επικίνδυνης ασχήμιας … που δεν έγινε κι αυτή.

Το θέμα επανήλθε τον Οκτώβριο του 2017. Και αποφασίστηκε η απομάκρυνση της επικίνδυνης ασχήμιας, της τόσο προσβλητικής για το κάλλος του δάσους των Αγίων Αποστόλων… και η δημιουργία μιας επιτροπής που θα επιμελούνταν και θα επόπτευε το θέμα… Ξέρετε τι σημαίνει στην Ελλάδα “συστήνουμε για το θέμα μια επιτροπή”… Πάλι δεν έγινε τίποτα.

Τώρα, το θέμα ξανάρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στην επόμενη συνεδρίαση, της Δευτέρας 13ης (φτου, σκόρδα…) Δεκεμβρίου 2021.

 

 

Και μακάρι η τρίτη -φορά- να ‘ναι και η φαρμακερή γιατί αυτή η επικίνδυνη ασχήμια είναι και πολύ επικίνδυνη και πολύ ασχήμια. Μια βιομηχανική κατασκευή, με χάλυβα βιομηχανικό, βιομηχανικής αισθητικής, σε μια τοποθεσία εντελώς δασική, ένα μνημείο φυσικού κάλλους.

Ξηλώστε την.

Μπας και νοιώσουμε ότι υπάρχει λίγη ακόμα ελπίδα να παραδώσουμε έναν τόπο λίγο ομορφότερο απ’ αυτόν που δημιουργήσαμε ήδη. Ότι έστω και σε κάτι ελάχιστο μπορούν οι αιρετοί να άρουν την ασχήμια. Που είναι και τρομερά επικίνδυνη.

Και να κάνουμε εκεί ξανά πανηγύρι, να μας βλέπει ο Γκούρβας και να χαίρεται…

 

 

 

Κι ένα καλό!!!

 

 

apofash 2017 Ω4ΨΚΩ9Δ-ΝΒ1