Καταδικάζουν όλοι

άφαντοι οι βουλευτές Πιερίας της ΝΔ

ενώ οι 11 “θεματοφύλακες” προσήχθησαν πριν λίγο στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι και για κακούργημα – postάρισε ο Μπαραλιάκος ένα … “Οι Πιεριείς καταδικάζουμε” και “μέτρα έχουν ληφθεί ήδη”…

 

 

 

Θεσσαλονίκη, 10 Δεκεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν 11 άτομα στην Πιερία για αρπαγή από κοινού του Διευθυντή σχολικής μονάδας

 

Συνελήφθησαν σήμερα (10 Δεκεμβρίου 2021) στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 11 ημεδαποί (9 άνδρες και 2 γυναίκες), γα αρπαγή από κοινού, του Διευθυντή σχολικής μονάδας στην Πιερία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, νωρίτερα το πρωί, τα προαναφερόμενα άτομα, δρώντας από κοινού, ακινητοποίησαν με βία τον διευθυντή σχολικής μονάδας τη στιγμή που προσερχόταν στο σχολικό συγκρότημα, του φόρεσαν χειροπέδες και τον ανάγκασαν με τη βία να επιβιβασθεί σε όχημα, προκειμένου να τον οδηγήσουν σε Αστυνομικό Κατάστημα, με το πρόσχημα ότι παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις.

Οι προαναφερόμενοι άμεσα ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, όπου και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

 

 

 

 

 

adedyaiginio

 

Κατερίνη, 11 Δεκεμβρίου   2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΕΕΠ ΝΔ Πιερίας καταδικάζει απερίφραστα και με την πλέον κατηγορηματική διατύπωση την έκνομη και απαράδεκτη  επίθεση και «σύλληψη» του Διευθυντή Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας.

Η κατάλυση της νομιμότητας από ομάδες πολιτών που αυτοπροσδιορίζονται ως «θεματοφύλακες του Συντάγματος» είναι πράξη πέραν κάθε λογικής.

Η τρομοκρατία, οι απειλές και οι προπηλακισμοί κατά λειτουργών της εκπαίδευσης μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο Διευθυντή του Γυμνασίου αλλά και σε όλη την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα που υπό τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην απρόσκοπτη λειτουργία του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Ως Πολιτεία και κοινωνία οφείλουμε να απομονώσουμε τους ενεργούντες τέτοιων αδιανόητων πράξεων και να υψώσουμε τείχος προστασίας απέναντι σε κάθε πράξη  κατά της δημοκρατίας και της συνταγματικής λειτουργίας των θεσμών.

Για τη Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. ΠΙΕΡΙΑΣ

 

Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ

Χαράλαμπος Μπρουσκέλης                                                                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ

Γεώργιος Συμεωνίδης

 

ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ

Η Θεματική Παιδείας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πιερίας καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση-απαγωγή του συναδέλφου εκπαιδευτικού Γυμνασιάρχη Αιγινίου. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αναλάβει τις ευθύνες της και να προστατεύσει εκπαιδευτικούς και μαθητές από ακραίες ομάδες. Η αδιαφορία της για τη δημόσια παιδεία οδηγεί τα σχολεία μας στην απόλυτη υποβάθμιση. Τα σχολεία είναι χώρος παιδείας, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, είναι φάροι πολιτισμού. Η λύση στην αμάθεια και τη βία είναι η παιδεία.

Καλούμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις τεκμηριωμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την προστασία της υγείας της σχολικής κοινότητας της χώρας και να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών. Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, όλη την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα της Πιερίας σε επιφυλακή. Όχι στον διχασμό, όχι στην τρομοκρατία. Ναι στη δημόσια παιδεία και τη δημόσια υγεία. Η δημοκρατία θα νικήσει.

 

Ανακοίνωση ΚΚΕ:
Νέα εκδοχή ταγμάτων εφόδου οι ομάδες που έβαλαν χειροπέδες σε γυμνασιάρχη στο Αιγίνιο Πιερίας

Η επίθεση στον διευθυντή γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας είναι ενέργεια αποτρόπαια και καταδικαστέα. Πρόκειται για ομάδες που, όποιο τίτλο και αν χρησιμοποιούν, αποτελούν νέα εκδοχή ταγμάτων εφόδου. Η άρνηση της μάσκας και των εμβολίων, που επικαλούνται, είναι το όχημα μέσα από το οποίο προσπαθούν να περάσουν φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, οι οποίες εκπορεύονται από συγκεκριμένα μορφώματα. Αυτό επιβεβαιώνεται και από άλλες τέτοιες κινήσεις, από αντίστοιχες ομάδες, όπως τα ναζιστικά εμβατήρια στην συγκέντρωση έξω από την 3η και 4η ΥΠΕ ή τις φωτογραφίες του – γνωστού γι’ αυτές τις απόψεις – προέδρου του σωματείου του ΑΧΕΠΑ με το μόρφωμα του Κασιδιάρη κλπ.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που όλο αυτό το διάστημα, με την έλλειψη ουσιαστικής και τεκμηριωμένης ενημέρωσης, τις παλινωδίες σε σχέση με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και τον εμβολιασμό, αφήνει έδαφος να αναπτυχθούν ανορθολογικές και σκοταδιστικές απόψεις και πρακτικές. Με την στάση της ενισχύει όλες αυτές τις δυνάμεις που αποτελούν “βολικό αντίπαλο”, ώστε να κρύψει τις πραγματικές της ευθύνες για τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά στο δημόσιο σύστημα υγείας και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Καλούμε το λαό της Κεντρικής Μακεδονίας να απομονώσει τέτοιες ομάδες. Να διεκδικήσει την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσωπικό και μέσα, την επίταξη χωρίς κανένα κόστος του ιδιωτικού τομέα της υγείας. Μέτρα προστασίας στα σχολεία, τις σχολές, στους χώρους δουλειάς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε όλους τους χώρους διασποράς. Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου – δωρεάν εμβολιασμού, επιστημονικά τεκμηριωμένη εμβολιαστική εκστρατεία με προσωποποιημένη ενημέρωση και κέντρο ελέγχου και φαρμακοεπαγρύπνησης.

 

 

 

Για την πρωτοφανή ενέργεια σε βάρος του Διονύση Χατζή
και της σχολικής κοινότητας του Γυμνασίου και του ΓΕΛ Αιγινίου

Ο Σύνδεσμος φιλολόγων Πιερίας καταγγέλλει απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αχαρακτήριστη τραμπούκικη ενέργεια σε βάρος του Διονύση Χατζή, μέλους του ΔΣ του Συνδέσμου μας και διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου, η οποία για προφανείς λόγους στρέφεται ταυτόχρονα ενάντια στη σχολική κοινότητα του Γυμνασίου και του ΓΕΛ Αιγινίου.

Το επεισόδιο αυτό, παρά τον πρωτοφανή του χαρακτήρα, δεν μπορεί δυστυχώς να χαρακτηριστεί «κεραυνός εν αιθρίᾳ». Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι η έλλειψη στα σχολεία ουσιαστικής και συντονισμένης ενημέρωσης για το λοιμό, τον ιό, την πρόληψη και την προστασία, αλλά και ο ανορθολογισμός (εν έτει 2021!), ο οποίος δυστυχώς καλλιεργείται ακόμη και από τα σχολικά βιβλία και τα αναλυτικά προγράμματα, αποτελούν ορισμένα από τα αίτια που διαμορφώνουν το πεδίο όπου εκκολάπτονται απαράδεκτες αντιεπιστημονικές και ανόητες «απόψεις».

 Την ώρα τούτη εκφράζουμε την πιο θερμή μας συμπαράσταση στο Διονύση Χατζή και την οικογένειά του, συνολικά στη σχολική κοινότητα του Γυμνασίου και του ΓΕΛ Αιγινίου. Καλούμε την πολιτεία -έστω και τώρα- να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων ελεεινών και απάνθρωπων αντιλήψεων και πρακτικών.

Κατερίνη, 10-12-2021

 

 

Για τη βίαιη επίθεση εναντίον του Δ/ντή Γυμνασίου Αιγινίου  και τη  θρασύτατη «προσαγωγή» του σε Αστυνομικό Τμήμα, η Ένωση Συλλόγων Γονέων των Δ.Ε. Κατερίνης, εκφράζει απερίφραστα τον αποτροπιασμό της.

Είμαστε απέναντι σε όσους, στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, διώκουν εκείνους που βάση υπουργικών διαταγών, είναι επιφορτισμένοι να φέρουν εις πέρας, εκτός των εργασιακών καθηκόντων τους, την παρακολούθηση της τήρησης των μέτρων κατά της covid_19.

Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας προς το Υπουργείο Παιδείας για την έκθεση των εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών, σε κάθε είδους βιαιοπραγίες και καλούμε την Πολιτεία να λάβει άμεσα τα αναγκαία μέτρα, για την ανακοπή αυτής της φρενίτιδας που βιώνουμε και πληγώνει την ήδη διαμελισμένη κοινωνία μας.

ΤΟ Δ.Σ.

Κατερίνη 10-12-2021

 

Οι εκπαιδευτικοί και ο λαός να απομονώσουν την νέα εκδοχή των ταγμάτων εφόδου

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ν. Πιερίας καταγγέλλει σε όλους τους εκπαιδευτικούς και στο λαό της Πιερίας την αποτρόπαια και καταδικαστέα επίθεση που δέχθηκε ο Διευθυντής του Γυμνασίου Αιγινίου Διονύσης Χατζής από τα υπολείμματα των ταγμάτων εφόδου που τώρα έβαλαν το προσωπείο της « συνταγματικής αστυνομίας». Η άρνηση της μάσκας και των εμβολίων ως αναγκαίων μέσων για της προστασία από την πανδημία είναι το μέσο για να περάσουν τις φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, τον ανορθολογισμό και σκοταδισμό.

Εκμεταλλεύονται την απουσία ουσιαστικής ενημέρωσης  καθώς και τις παλινωδίες της κυβέρνησης της Ν.Δ σε σχέση με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας η οποία θυσιάζει την υγεία του λαού στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και δεν ακούει τους επιστήμονες. Για αυτό και οι ευθύνες της είναι τεράστιες αφού καλλιεργεί το έδαφος για να αναπτυχθούν ανορθολογικές και σκοταδιστικές αντιλήψεις και πρακτικές. Γιατι ενισχύει όλες αυτές τις δυνάμεις που αποτελούν για αυτήν «βολικό αντίπαλο» για να κρύψει τις ευθύνες της για τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε ΜΕΘ και ΜΑΦ του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που αν καλύπτονταν θα σώζονταν συνάνθρωποι μας.

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ν. Πιερίας συμπαραστεκόμαστε στον συνάδελφο Διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου και στους συναδέλφους του σχολείου. Καλούμε τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τον λαό της Πιερίας να απομονώσουν τέτοιες ομάδες, υπολείμματα των ταγμάτων εφόδου, και να διεκδικήσουν:

  • Άμεση ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με προσωπικό και μέσα.
  • Την επίταξη χωρίς όρους και προϋποθέσεις τον ιδιωτικό τομέα της υγείας.
  • Να παρθούν μέτρα ουσιαστικής προστασίας στα σχολεία με μείωση του αριθμού των μαθητών, τριών ανά τάξη στους 15.
  • Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου και δωρεάν εμβολιασμού.
  • Επιστημονικά τεκμηριωμένη εμβολιαστική εκστρατεία με προσωποποιημένη ενημέρωση για να μη βρίσκουν έδαφος ο ανορθολογισμός και ο σκοταδισμός που καλλιεργούν τέτοιες ομάδες.
  • Κέντρο ελέγχου και φαρμακοεπαγρύπνισης.