15ος Χειμωνιάτικος Ενιπέας

και 6α Ολύμπια Μονοπάτια

δυο ακόμη πετυχημένες διοργανώσεις του Olympus Marathon

 

 

Ο Κωνσταντίνος Παραδεισόπουλος -με χρόνο 02:04:02- και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου -με χρόνο 02:27:21- είναι οι νικητές του σημερινού 15ου Χειμωνιάτικου Ενιπέα 2021, ενώ οι Κωνσταντίνος Αναστασιάδης -με χρόνο 53 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα- και η Αναστασία Σπανού -με χρόνο 1 ώρα 5 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα- τερμάτισαν πρώτοι στα “Ολύμπια Μονοπάτια”.

Εφαρμόζοντας πλήρως τα μέτρα κατά της πανδημίας, οι δρομείς των δύο σημερινών διοργανώσεων του “Olympus Marathon” έτρεξαν σε μικρότερες ομάδες των 30 ατόμων, ενώ αλλαγές υπήρξαν και στα όσα συνέβαιναν στο μήκος των διαδρομών, πχ στα είδη που προσφέρονται στους αθλητές και στην επαφή τους με τους εθελοντές της διοργάνωσης. Για λόγους ασφαλείας άλλαξε -κατά λίγα μέτρα- και η χάραξη των “Ολύμπιων Μονοπατιών”, ενώ σημεία με λάσπη και πάγο επισημάνθηκαν στους δρομείς του “Χειμερινού Ενιπέα”.

 

 

Δελτίο Τύπου |

 

Δήμος Δίου-Ολύμπου:
Με επιτυχία διοργανώθηκαν ο 15ος Χειμωνιάτικος Ενιπέας και τα 6α Ολύμπια Μονοπάτια

 

Με τη συμμετοχή άνω των 600 αθλητών από Ελλάδα και εξωτερικό διοργανώθηκαν την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 ο «15ος Χειμωνιάτικος Ενιπέας» και τα «6α Ολύμπια Μονοπάτια – Viola striis-notata» μήκους 23χλμ και 11χλμ αντίστοιχα.

Πρόκειται για τους αγώνες δρόμου ορεινού τρεξίματος, υψηλών απαιτήσεων, που έχουν καθιερωθεί στο καλεντάρι αθλητικών εκδηλώσεων του Δήμου Δίου-Ολύμπου, που διοργανώνει ο «Olympus Marathon», με πανελλαδική και διεθνή ακτινοβολία. Ο μικρότερος αγώνας δρόμου «Ολύμπια Μονοπάτια» ήταν φέτος αφιερωμένος στο φυτό Viola striis-notata, κομμάτι της σπάνιας χλωρίδας που συναντάται στον Όλυμπο.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, με σύμμαχο τον αίθριο καιρό, να δουν από κοντά μοναδικές εικόνες του Ολύμπου στο Φαράγγι του Ενιπέα, στην προσήλια πλευρά του βουνού με θέα προς τις κορυφές και τη θάλασσα του Θερμαϊκού αλλά και μέσα στα σηματοδοτημένα και καθαρά μονοπάτια της διαδρομής και τις ασφαλείς γέφυρες του Φαραγγιού. Σημαντική ήταν η συνδρομή, για άλλη μια χρονιά, των εθελοντών και Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για την άρτια διεξαγωγή των αγώνων.

Μεγάλος νικητής του 15ου Χειμωνιάτικου Ενιπέα αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Παραδεισόπουλος με χρόνο 2 ώρες 4 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα και πρώτη αθλήτρια που τερμάτισε ήταν η Χριστίνα Γιαζιτζίδου με χρόνο 2 ώρες 27 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα. Στα «Ολύμπια Μονοπάτια» τερμάτισε πρώτος ο Κωνσταντίνος Αναστασιάδης με χρόνο 53 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα και πρώτη αθλήτρια που τερμάτισε ήταν η Αναστασία Σπανού με χρόνο 1 ώρα 5 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα.