Αυτό το ρέμα το ξέρει κανείς;;;

ή αρκεί που μάθαμε την Ζλιάνα;;;

θα έπρεπε να το διασχίζουμε μέσω γέφυρας; αν ναι, ποιου είναι η ευθύνη κατασκευής της; οι χάρτες το αποδίδουν σωστά στην ΠΑΘΕ; θα χρειαστεί να πνιγεί άνθρωπος για να γίνει ότι πρέπει για να διασχίζουμε αυτό το ρέμα με ασφάλεια?

 

 

 

 

Μάθαμε και ξαναμάθαμε και έμαθε και όλο το πανελλήνιο το ρέμα Ζλιάνα, μεταξύ Σκοτίνας και Λεπτοκαρυάς ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ.

Οι παλιότεροι την θυμόμαστε την Ζλιάνα, από τότε που “φούσκωσε” ένα βράδυ και ¨ξήλωσε” μια ευμεγέθη γέφυρα που μόλις είχε κατασκευάσει το κράτος μας για να ταξιδεύουμε ασφαλώς, στην τότε εθνική οδό… Εισαγγελείς έκαναν τότε και έρευνα για τις ευθύνες και ποιων για το γεγονός. Για το γεγονός ότι μια ολοκαίνουρια γέφυρα, “ξηλώνεται” πριν κλείσει εξάμηνο και γίνεται καρυδότσουφλο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με τον πρόσφατο τραγικό χαμό μιας διακεκριμένης συμπολίτη μας, μιας άξιας παιδιάτρου και επιστήμονα, μητέρας τριών παιδιών, ξαναμάθαμε την Ζλιάνα. Λίγα χιλιόμετρα βορειότερα, στο Δήμο μας, υπάρχει ένα άλλο γνωστό ρέμα. Ίδια ισχυρό και εξίσου καταστροφικό. Το επιβεβαιώνουν και τα έργα που γίνονται τα τελευταία χρόνια στην εκβολή του στη θάλασσα -από τη γέφυρα της Πλάκας και ως την θάλασσα-. Στο σημείο εκείνο η διάβαση είναι πράγματι ιρλανδική. Πόσο… ιρλανδική είναι η διάβαση του ίδιου ρέματος πάνω απ’ την εθνική κι εκεί που ο παράδρομος της εθνικής πρέπει να διασχίσει το ίδιο ρέμα;

Απασχολεί κανέναν το θέμα ή … είδαμε τους αντιδημάρχους να περιγράφουν -σε εθνικό δίκτυο- πως πνίγηκε μια άξια επιστήμονας και ως εκεί και τίποτα περισσότερο;

Γνωρίζει κανείς πως λέγεται το συγκεκριμένο ρέμα;

Γνωρίζει κανείς αν θα έπρεπε να υπάρχει εκεί γέφυρα;

Γνωρίζει κανείς ποιος είχε και έχει την ευθύνη να την κατασκευάσει;

 

 

 

 

Η “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου”, απαντώντας στο ερώτημα αν είναι δική της ευθύνη η κατασκευή γέφυρας στο συγκεκριμένο ρέμα, απάντησε στην Ε τ Ο ότι, όχι, δεν είναι δική της ευθύνη.

Κι ότι “Οι παράδρομοι δεν είναι τμήμα του Κυρίου Έργου Παραχώρησης και ανήκουν στις εκάστοτε Περιφέρειες. Το συγκεκριμένο τμήμα ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Η ΠΕ Πιερίας γνωρίζει το όνομα του ρέματος;

Το ότι της ανήκει το γνωρίζει;

 

 

Βρέθηκε νεκρή η 55χρονη