Προφυλάκιση για 3 απ’ τους 11

και εισαγγελικές έρευνες σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

οι απολογίες και η επιμονή …στην τυχαία συνάντηση δεν έφερε τα αποτελέσματα που ήθελαν οι “11 του Αιγινίου” και οι ομοιδεάτες του σε όλη την Ελλάδα

Τρεις από τους “11 του Αιγινίου” προφυλακίστηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας 13.12.2021 και μετά την απολογία τους, ενώ στους οκτώ συγκατηγορουμένους τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Νωρίτερα, οι Εισαγγελίες Πρωτοδικών Αθήνας και Θεσσαλονίκης αποφάσισαν τις διενέργειες προκαταρκτικών ερευνών για την πιθανότητα ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης και κακουργηματικής οπλοφορίας -η δεύτερη- και την πιθανή δράση οργανώσεων όπως οι “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” και στην Αθήνα, εκτός από την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, την διέγερση σε ανυπακοή, την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η πολύωρη διαδικασία στο Δικαστικό Μέγαρο της Κατερίνης ολοκληρώθηκε με την απόφαση για προφυλάκιση τριών από τους 11 συλληφθέντες για την αρπαγή του γυμνασιάρχη Αιγινίου, ο οποίος κατέθεσε μήνυση εναντίον τους, πριν την ολοκλήρωση της απολογίας τους. Μεγάλος μέρος της πολύωρης αυτής διαδικασίας κάλυψε και η διάσκεψη ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή τους. Τελικά στους οκτώ επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι

  • εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους -δύο φορές το μήνα- και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα
  • απαγόρευση να πλησιάσουν οποιαδήποτε σχολική μονάδα της χώρας, σε απόσταση μικρότερη των 400 μέτρων
  • ενώ σε δύο απ’ αυτούς -επιπρόσθετα- και καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προφυλακισθέντες είναι ένα 66χρονος κάτοικος Ημαθίας και δύο συγκατηγορούμενοι του 41 ετών.

Από τις ως τώρα εξελίξεις διαφαίνεται η πρόθεση της Δικαιοσύνης να διερευνήσει και την συγκεκριμένη υπόθεση σε όλες της τις πτυχές, αφού παρά την επιμονή των κατηγορουμένων ότι η συνάντησή τους στο σχολικό συγκρότημα του Αιγινίου, στις 7.30 το πρωί, ήταν τυχαία, θα ερευνηθεί η πιθανότητα ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και τα στοιχεία ότι οργάνωση υπάρχει, σε όλη την Ελλάδα, συνεργάζεται και με άλλες οργανώσεις, αλλά -κυρίως- αν και σε ποια έκταση, τα μέλη αυτών των οργανώσεων έχουν πρόσβαση σε όπλα και σχετική εκπαίδευση, όπως τα ίδια εμφανίζονται να περιγράφουν σε δηλώσεις τους -σε βίντεο-, σε πάρα πολλές περιπτώσεις.

Χθες, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης συγκεντρώθηκαν εκπαιδευτικοί και συνάδελφοι του γυμνασιάρχη και οργανώσεις γονέων και κηδεμόνων, απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία των “11 του Αιγινίου” και την αντιμετώπιση του φαινομένου. Ταυτόχρονα, αισθητή έκαναν την παρουσία τους και υποστηρικτές των “11” απ’ όλη την Ελλάδα.

Την συμπαράστασή τους στον γυμνασιάρχη Αιγινίου δήλωσαν χθες και οι δικαστικοί υπάλληλοι της Πιερίας, ενώ –σε δηλώσεις της- η αντιπρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων-Κηδεμόνων της Κατερίνης, Σημέλα Ελευθεριάδου, ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των απαγωγέων του εκπαιδευτικού και κάλεσε όλους και τον πολιτικό κόσμο της Πιερίας να καταδικάσουν την δράση ατόμων και ομάδων, τώρα που τα σχέδιά τους βρίσκονται σε σημείο καμπής.