Σύνδεση με Κάϊρο

εκτάκτως χριστουγεννιάτικη

και με τον ειδικό συνεργάτη της Ε τ Ο, ανταποκριτού μας, μελλοντολόγου κτλ κτλ κτλ

 

 

 

Κάϊρον, 26.12.2021 (21 Rabi Al-Thani–J Al-Awwal 1443)

του συνεργάτου-ανταποκριτού μας
μελλοντολόγου (γυάλινη σφαίρα, ταρώ, σφάγια)
πολιτικού επιστήμονος (καφενεία, αγοραί, συνάξεις, δεξιώσεις, αρχαιρεσίες συλλόγων)
εντοπισμός προσώπων, ναυαγίων, λίρων (παλαιάς και νέας κοπής/με χάρτες και άνευ)
eye in the sky-θελω να τα ξέρω όλα
Ταρίκ Αλ Ζουράφι ντι Μιντίνα

 

 

Κεφάλαιο 1ο – Το σχόλιο του μήνα

 

 

Κεφάλαιο 2ο -Απ’ τη ζωή βγαλμένα

Συνήθως, από τη μία μέρα στην άλλη, μόνο νούμερο μπορείς να γίνεις…

 

Κεφάλαιο 3ο – Τρέχοντα σημαντικά

Όταν με ιδιαίτερη άνεση και χωρίς ντροπή καμία μπορείς και αποφασίζεις και ψηφίζεις και καθορίζεις τις ζωές μας, την όψη του τόπου μας, την φορολογία μας, την κατάσταση στα σχολεία μας, τα σκουπίδια και την καθαριότητά μας, όλα και τα πάντα μας… είναι γελοίο και ύποπτο να μην μπορείς να υποστηρίξεις θέσεις και απόψεις, δημόσια, σε μια κάμερα, εκτός Δημοτικού Συμβουλίου. Και δεν αφορά αυτό μόνο τον αρχηγό, αλλά τους βαστάζους. Ιδιαίτερα τους βαστάζους που φτάνουν, εκεί που μιλούσαν συνέχεια, τώρα να μην μιλούν καθόλου και να απειλούν και με προσφυγές στη Δικαιοσύνη… Ξεφτίλα. (Θα επανέλθουμε, αναλυτικότερα)

 

 

Κεφάλαιο 4ο – Παρα-δικαστικά

Δεν εκπίπτεις με καταδίκη σε κάθειρξη και ανάλογο αδίκημα ή … αργούν τα χαρτιά;;; Αραίωσαν και οι καταγγελίες σου που -έτσι κι αλλιώς- πέτσινες και εξισορροπητικές ήταν.

Πόσοι είναι ήδη υπόδικοι και καταδικασμένοι και πιάνουν από τώρα στασίδι σε συνδυασμούς;;;


 

Κεφάλαιο τελευταίο
Τα όμορφα κοντέϊνερ όμορφα καίγονται…

 


 

Χωρίς κεφάλαια

 

 

Οι διανομές αλλάζουν… ο Παναγιωτάκης ποτέ

 


Νοέμβριος 2017

 

 

 

 

 

 


τι είχαμε, τι χάσαμε… (και μας έμεινε κι ο Καλαϊτζής)

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

-ακόμα πιο-Ευχάριστο διάλειμμα

Αξίζει πράγματι να καταγραφεί στην Παγκόσμια Ιστορία της Πολιτικής η πρόθεσή σας να κρατάτε την αντιπολίτευση -έστω και έναν/μία απ’ αυτήν- ξεκούραστη απ’ τα κουραστικά και ψυχοφθόρα καθήκοντα της Επιτροπής Ενστάσεων της ΔΕΥΑΔΟΛ. Κακώς δεν υπάρχει ένα σχετικό παγκόσμιο παρατηρητήριο. Πολύ κακώς.

 


της ΜΕΘ
του γνωστού καλλιτέχνου
παγκόσμια πρώτη
διασκευή με τίτλο “Νε ράντζο, νε κρεββάτι νε”


 

Άσχετο…


Ούτε τον Ιανουάριο βλέπω κανονική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου


 

Σαν σήμερα, το 1944, ήρθε στην εμπόλεμη Αθήνα για να βεβεαιωθεί ότι όλα θα γινόταν όπως είχε κανονίσει -με τον Στάλιν- να γίνουν. Δώδεκα χρόνια νωρίτερα, το 1932, για ένα ταξίδι του στην Αμερική της Ποταπαγόρευσης, έβαζε τον γιατρό του να βεβαιώσει τα κάτωθι: Με το παρόν πιστοποιείται ότι η μετατραυματική ανάρρωση του Εξοχότατου Winston S. Churchill απαιτεί τη χρήση οινοπνευματωδών ποτών, ειδικά κατά τις ώρες των γευμάτων. Η ποσότητα είναι φυσικά απροσδιόριστη, αλλά οι ελάχιστες απαιτήσεις θα είναι 250 κυβικά εκατοστά. Ο άνθρωπος που καθόρισε την τύχη της Ελλάδας, από τον πόλεμο και ως σήμερα. Φυσικά απροσδιόριστη, αλλά τουλάχιστον 250κε.


 

……………

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Κατιρτζή “δαγκωτό” (για να μη μας κάνουν δώρα και ξεχνάμε να πούμε “ευχαριστώ”


 

Δεν είναι ότι η σταθερή παρουσία του Στράτου Κυριακάκη στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι σημαντική. Είναι. Δυστυχώς όμως, αναδείξαμε και όλους τους υπόλοιπους που θα εξαντλήσουν θητεία χωρίς να προσέλθουν ούτε μία φορά… Να “ξανακατέβουν”. Μαζεύουμε φούμο.


 

Βαγγέλη Μπ. … τι έγινε εκείνο το ηχητικό ρε συ;;;;; Το ‘φαγαν αι αντάρται, αι εαμοβουλγαροκομμουνιστοληστοσυμμοριτοσφαγιαστές;;;; Θυμάσαι καμιά λέξη που αρχίζει από “ξε” και τελειώνει σε “-ίλα”;;;


 

Να ‘ρθει μια μέρα να μην ποστάρετε φαγητά, κρύα προκάτ αστεία, καλημέρες και διάφορα άχρηστα και ποιος στην χάρη μου… Άντε να σας “τα κόψει” σιγά-σιγά το Fb, να ΄ρθείτε στα κανονικά σας. Και να δείτε το χάλι μας.

 

—————————————————————————————————————————————–

 

Όπως ακριβώς το θέτει η κα Γιαννούλη: Θ Ε Ο Σ. ΚΑΙ γιατί το ημίγυμνο σκανδαλίζει περισσότερο κι απ’ το εντελώς γυμνό. Δήμαρχε… τολμάς;;;

Θέλουμε ΚΑΙ Ντινάκη με Speedo!!!!!


 

Καλό το δωρεάν wifi, το τζάμπα απ’ την ΕΕ, σε τρεις κοινότητες και σε ένα σημείο σε κάθε κοινότητα. Άντε να δεχτούμε ότι και τα σπιτάκια για τα αδέσποτα είναι… παράγοντας ανάπτυξης. Αλλά… σε Δήμο τούτης εδώ της χώρας υπάρχει ήδη δημοτικό ευεργέτημα κοινόχρηστων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενοικιαζόμενων με την ώρα (6 ευρώ την ώρα). Για να μην χάνουμε το μέτρο και να μην ελπίζετε σε καθρεφτάκια…. και σε ιθαγενείς.-

 


Από τα μισά της Bourbon Street της Νέας Ορλεάνης, ως την γωνία Ενιπέα και Μπουντόλα στο Λιτόχωρο,
η απόσταση είναι
9,656.42 χιλιόμετρα
ή
6,000.22 μίλια.
Ήτοι…
(
approximately) 6000 miles -to New Orleans- by DD Cale, Blues Trackers ft. Dimitris Dimoutsikos.

 


 

 

Κεφάλαιο Τελευταίο – Ιστορικά Ντοκουμέντα

Μετά την ιστορική μεταμφίεση του Πουτού Μαμαίνη σε νύφη, ο …αμπιγιέζ του είχε διάφορες εμπνεύσεις. Μία απ’ αυτές ανακάλυψε πρόσφατα η Ε τ Ο και την προσφέρει σήμερα σε συλλέκτες στιγμών ιστορικών. Αυτή τη φορά ο μπάρμπα-Γιάννης (Τσίρος, του Νικολάου, γεννηθείς το 1900) τον μεταμφίεσε… σε θεια-Στέργιαινα. Με όλη την στολή: φόρεμα, ποδιά και τα στρόγγυλα γυαλιά της. Η θεια-Στέργιαινα (Τσίρου) ήταν αυτή που περιέθαλψε τον Μαμαίνη και τον είχε οικότροφο, όταν ο ατυχής Σκοτνιώτης έμεινε ημιπαράλυτος και με πολλά άλλα προβλήματα, από επίθεση σκοτεινόψυχου κάπρου που ο Πουτός ταλαιπωρούσε σταθερά. Μεταξύ άλλων, επιβίωσε από την επίθεση και με μόνιμο πρόβλημα ομιλίας, στο οποίο οφείλεται το ψευδώνυμό του, από την σταθερή του απάντηση, ό,τι και να τον ρωτούσαν: “εμ άμα είνι…”. Η θεια-Στέργιαινα ήταν -για να έχουν ένα σημείο αναφοράς οι νεώτεροι- η γιαγιά της Νιτσούλας (Τσίρου).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία φορά που είδα ανάλογη σκηνή -με έναν λύκο- το θηρίο κείτονταν μπροστά στο σιδεράδικο του κυρ-Κώστα Σδούγκου, πατέρα του Τάκη, δεινοί κυνηγοί και οι δυο τους. Ο κυρ-Κώστας είχε σκοτώσει λύκο και τον ξάπλωσε μπροστά στο μαγαζί και περνούσε ο κόσμος και πετούσε πέτρες και χρήματα. Ειδικά όσοι είχαν κοπάδια. Κι εμείς η πιτσιρικαρία, όλο το χρόνο βλέπαμε εφιάλτες με τις δοντάρες και την στοματάρα του…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στις δύο αυτές φωτογραφίες, αναγνωρίζω με σιγουριά μόνο τον παππού μου. Βοηθείστε, όσοι μπορείτε, να αναγνωρίσουμε και τους υπόλοιπους.