Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανασυστήσει τους Φορείς

και θα καταργήσει αμέσως τον ν.4685

το Περιβάλλον είναι ο πόρος που αν δεν προστατέψουμε θα φέρει μόνο μια σύντομη, θνησιγενή ανάπτυξη

 

 

 

 

Ο αποκλεισμός των τοπικών κοινωνιών από τους Φορείς Διαχείρισης και η ανάθεση σε “γαλάζια παιδιά” της διαχείρισης κεντρικά, τον ανησυχούν. Τον προβληματίζουν.

Και το εισιτήριο τον προβληματίζει, με το νέο καθεστώς διοίκησης των Φορέων, κεντρικά από μια ιδιωτική εταιρεία στην Αθήνα.

Θεωρεί ότι το Προεδρικό Διάταγμα προστασίας του Ολύμπου είναι ένα σημαντικό “ανάχωμα” στην επέλαση λάθος προθέσεων και ότι το πρόστιμο της ΕΕ στη χώρα μας -στα τέλη του 2020- είναι ένα πρώτο δείγμα της άποψης της Ευρώπης για τον 4685 και την αντίθετη φορά προς τις ευρωπαϊκές προτεραιότητες.

Εκτιμά ότι η κυβέρνηση γενικώς αποκόπτεται από την κοινωνία, σε όλους τους τομείς.

Θυμάται τι έπραξε ο διάδοχός του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, τρία χρόνια πριν και ως βουλευτής του “Ποταμιού” και δεν βρίσκει τίποτα θετικό στα όσα πράττει σήμερα ως βουλευτής και υπουργός της ΝΔ. Γι’ αυτό και αν η θητεία Αμυρά τελειώσει και ο ΣΥΡΙΖΑ επανέλθει, θα επαναφέρει τα πράματα … στην κανονικότητα που δημιούργησε τους Φορείς-όργανα της τοπικής κοινωνίας, ακυρώνοντας την κανονικότητα που τους κατάργησε. Και θα μιλήσει για όλα αυτά, αναλυτικά, στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τα υπόλοιπα στη συνέντευξή του στην Ε τ Ο.

Σωκράτης Φάμελλος, αρμόδιος τομεάρχης. Για το Περιβάλλον. Που πληγώνουμε…