Μικρό ποδαρικό κανονικότητας

για την εκλογή προέδρου και προεδρείου

στις 9 Ιανουαρίου 2022 – με -rapid test- ζωντανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

 

 

 

Με μια κανονική, δια ζώσης, ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας αρχίζει το 2022, προκειμένου να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του σώματος και το προεδρείο που θα υπηρετήσουν στα καθήκοντα αυτά ως την τελευταία μέρα του 2023.

Η σχετική εγκύκλιος έφτασε στους Δήμους της χώρας στις 29.12.2021 και ήδη άρχισαν οι σχετικές προετοιμασίες, αφού η συνεδρίαση θα πρέπει να γίνει με την τήρηση όλων των σχετικών μέτρων για την μη εξάπλωση του κορονοϊού, όπως οι αποστάσεις. Για όσους αιρετούς δεν νόσησαν ή δεν εμβολιάστηκαν θα είναι απαραίτητο το αρνητικό rapid test, για την συμμετοχή τους στην συνεδρίαση. Με την απόφαση αυτή του Υπουργείου Εσωτερικών παρακάμφθηκε το πρόβλημα των ανεμβολίαστων αιρετών και πιθανώς είναι μια πρόβα για το μέλλον, αν η πανδημία συνεχίσει να κυριαρχεί και συμπληρώσει δύο χρόνια επικράτησης. Ταυτόχρονα, η συνεδρίαση θα θυμίσει σε όλους μας τις πρακτικές που φαντάζουν ήδη πολύ μακρινές, με το Δημοτικό Συμβούλιό μας να έχει συνεδριάσει ζωνατανά μόνο δύο ή τρεις φορές, σε περίοδο σχεδον δύο ετών.

 

 

Η εγκύκλιος καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες και για την διαδικασία εκλογής προέδρου και προεδρείου και δεν είναι καθόλου απλή, με δύο στάδια εκλογής και όριο για την εκλογή του νέου προέδρου, απ’ ευθείας στο 2ο στάδιο, τις 18 ψήφους σε Δημοτικό Συμβούλιο 27 μελών, όπως το δικό μας. Σε ότι αφορά τις υποψηφιότητες, από την εναλλαγή των αντιδημάρχων τον περασμένο Οκτώβριο, έχει γίνει γνωστό ότι ο πιθανότερος υποψήφιος νέος πρόεδρος του σώματος είναι γυναίκα, η Ουρανία Κατσαμάκα, η οποία -αν επαληθευτούν οι φήμες- θα είναι η τέταρτη γυναίκα πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο μας, μετά τις Διονυσία Τσίρου και Ιωάννα Παπαδιαμαντή στον Δήμο Λιτοχώρου και την Ρούλα Αρίση στον Ανατολικού Ολύμπου.

 

Δείτε την εγκύκλιο

 

diazwshs9Β2546ΜΤΛ6-Ω3Σ