Παρατάξεις, προεδρεία, επιτροπές

και μεταλλάξεις

σε λίγο θα φτάσουμε στην Ο(λοι μέσα και δύο απ’ έξω, χωρίς εξήγηση)

 

 

 

Ισχυρά και έντονα φαινόμενα μετάλλαξης αναμένεται να παρατηρηθούν και αύριο στο κέντρο του Λιτοχώρου, πλησίον του Δημαρχείου, φαινόμενα συνηθισμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα, μεγαλύτερο της πανδημικής περιόδου που διανύουμε.

Οι μεταλλάξεις αυτές είναι συνέχεια της πρόδηλης αρχικής μετάλλαξης τύπου Α(στερίου Φαρμάκη) και είναι στελέχη που πλέον καταγράφονται ως μεταλλάξεις Δ(ημόπουλου ανά στέλεχος) και Δ(Mulonerou, συνολικά). Όλες οι παραπάνω μεταλλάξεις είναι εκφυλιστικά φαινόμενα του ίδιου μικροοργανισμού. Μικρο-… όπως λέμε μικροπολιτική, μικροκομματικό και διάφορα παρεμφερή που ευδοκιμούν ενθάδε και από της 1ης Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι τούδε. Μεταξύ και εκτός των τριών αυτών μεταλλάξεων έχουν ήδη καταγραφεί μεταλλάξεις σε μικρότερη κλίμακα (φορητές, τσέπης), οι οποίες δεν συνιστούν πλήρως διαφορετικές μεταλλάξεις, αλλά συνήθη υποστελέχη ελευθέρων ριζών, υπό την μορφή μεταλλάξεων. Όσον όμως αφορά τα αποτελέσματά τους, είναι εξίσου επικίνδυνα, όπως διαβεβαιώνουν οι ειδικοί, κατόπιν μακρών παρατηρήσεων. Το δε σώμα στο οποίο οι μεταλλάξεις αυτές και δημιουργούνται και φιλοξενούνται -μέχρι της θεραπείας ή της αφ’ εαυτού ή φυσικής αντιδράσεως και αποβολής των παθογόνων σωματιδίων- φαίνεται να αντέχει και να υφίσταται μόνο παροδικές βλάβες που δεν καταγράφονται στην γονιδιακή μνήμη των κυττάρων του νοσούντος σώματος. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι μονιμότερες βλάβες στο νοσούν σώμα (όπως οι αλλαγές στο γονιδίωμα) αποφεύγονται, πιθανώς λόγω της φιλοξενίας του σώματος σε χώρο εντατικής, αλλά αφανούς ενασχόλησης με το ασθενόν σώμα, με μόνο χορηγούμενο φάρμακο, την ολική αναισθησία (αναίσθητο το σώμα δεν καταγράφει τις αλλαγές και όταν η αναισθησία τελειώσει, είναι πιθανή η επανεκκίνηση και η επαναφορά στην αρχική κατάσταση).

Η ευκαιρία της ενδυνάμωσης παλιών μεταλλάξεων ή εμφάνισης νεωτέρων δίνεται από το ίδιο το ασθενόν σώμα, επ’ ευκαιρία των περιοδικών αλλαγών του, προϊόντος του χρόνου, διαδικασία αναπόφευκτος και συνήθως ευεργετική, εκτός κι αν στην διαδικασία εισχωρήσουν παθογόνοι παράγοντες και εξίσου παθογόνες μεταλλάξεις.

Κατά τ’ άλλα… όλα στη ζωή έχουν ένα τέλος, ακόμη και η παρουσία του Κων. Σαμαρά στην προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου μας, η οποία ολοκληρώνεται επίσημα και πλήρως το πρωί της Κυριακής, 9ης Ιανουαρίου 2022, σε μια δια ζώσης και πλήρως δημοκρατική συνεδρίαση του σώματος που θα αναδείξει τον διάδοχό του.

Οι πληροφορίες που αναπαρήγαγαν και τα καθυστερημένα εξαπτέρυγα λένε ότι θα ‘ναι η διάδοχός του, αλλά ας περιμένουμε λίγο ακόμη, αφού … “Κυριακή, κοντή γιορτή”. Ως μια μικρή αποτίμηση του προεδρικού έργου του ανδρός θα μπορούσαμε να … διαβεβαιώσουμε ότι δημοκρατικότατα εξελέγη και εξίσου δημοκρατικά θα υπάρξει η διαδοχή του… για το μεσοδιάστημα δεν παίρνουμε όρκο. Τουλάχιστον όχι σαν τον όρκο που έδωσε ο ίδιος και τελικώς το μόνο που έπραξε ήταν να υπερασπιστεί ό,τι βόλευε τον ηγέτη του-δήμαρχό μας και πολλά, παραδοσιακά και μη, συμφέροντα που λυμαίνονται και λιμνάζουν στον τόπο μας, με μια εσάνς… Αριστεράς/Σοσιαλισμού, πάνω απ’ όλα… Βαριά κληρονομιά στον ίδιο χώρο διαθέτει και η διάδοχός του και μακάρι το προσωπικό της έρμα και εκτόπισμα να βοηθήσει να επιτελέσει τα καθήκοντά της με …προεδρικότερο τρόπο, αφού κάποιες παρουσίες της στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές, όπως αυτή ως εισηγήτρια του θέματος της παραχώρησης του “1.240.000” (“ο χώρος είναι έτοιμος να υποδεχτεί διάφορες δραστηριότητες…”).

Στις αρχές του 2022, το μόνο ξεκάθαρο στο Δημοτικό Συμβούλιό μας είναι ότι αντιπολίτευση είναι οι παρατάξεις των Κιάφα και Κουρίτα. Παρ΄ όλο που στις επιτροπές απαιτείται -αρχικά- και η παρουσία της αντιπολίτευσης, Κιάφας και Κουρίτα έχουν εξοστρακιστεί από όλες και τις συμβολικές- συμμετοχές τέτοιου είδους. Φροντίδι του απερχόμενου κου Σαμαρά, η Κουρίτα δεν συμπεριλήφθηκε καν στην Επιτροπή που ΘΑ άλλαζε τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου…

Δυστυχώς, το πιθανότερο είναι αύριο το πρώτο δείγμα της νέας προεδρίας θα καταργήσει τις όποιες ελπίδες, η διάδοχος θα κινηθεί στις ατραπούς του προκατόχου της και καμία παρουσία μη μεταλλαγμένης αντιπολίτευσης δεν θα μολύνει αμιγώς συμπολιτευόμενες επιτροπές. Ενώ το ασθενόν σώμα ήταν ήδη στην φάση των Δ(Μυλ) μεταλλάξεων, στη συζήτηση για την Επιτροπή Ενστάσεων της ΔΕΥΑΔΟΛ διαπιστώθηκε πλήρως ότι η παράταξη Φαρμάκη είναι πλήρως συμπολιτευόμενη, αύριο θα μεταλλαχτεί ξανά σε κραταιά αντιπολίτευση. Και η δημοκρατικότητα όλων θα “πιάσει ταβάνι”, μέχρι του σημείου η αντιπολίτευση να συμπεριλαμβάνει Δημόπουλο και Φαρμάκη, αλλά όχι Κιάφα και Κουρίτα. ΚΑΙ στο παρελθόν, πολλοί πλήρως δημοκρατικοί ηγέτες εισέπραξαν εις βάρος τους σχόλια για ολοκληρωτισμό, ενώ ήταν ζωντανοί φάροι Δημοκρατίας και υπερασπιστές του κοινοβουλευτισμού ως της τελευταίας ρανίδας του γαλάζιου τους αίματος. Μετέπειτα οι αρετές αυτές μεταπήδησαν και σε μη γαλαζοαίματους… ίσως και ως μετάλλαξη.

Οπότε -πέραν της ανάδειξης του νέου προεδρείου- και η εκλογή των μελών της Οικονομικής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, θα είναι εξίσου ενδιαφέρουσες, με δεδομένη την παρουσία μεταλλάξεων που θα “φουντώσουν” ξανά, ενώ είχαν υποχωρήσει εντελώς στην συζήτηση για την Επιτροπή Ενστάσεων της ΔΕΥΑΔΟΛ (κανείς τότε δεν υποστήριξε ότι ο Λιάπης είναι μέλος προερχόμενο από την αντιπολίτευση). Της ΔΕΥΑΔΟΛ της οποίας πρόεδρος του ΔΣ της θα είναι, από την Κυριακή και μετά πλήρως, ο Κων. Σαμαράς. Οι πρόεδροι φεύγουνε, μα η προεδρία μένει…

Τις τελευταίες μέρες και πάντα στο παρασκήνιο, αυτή η ετερόκλητη απ’ τη μία, από την άλλη με κοινή προέλευση και εντολοδόχους ομάδα αιρετών (της οποίας παλιά και νέα στελέχη μοιράζονται σε δήθεν διαφορετικές παρατάξεις), επιδόθηκε σε έναν ακόμη μαραθώνιο εξασφάλισης προσωπικών συμφερόντων. Προσωπικών συμφερόντων που συγκλίνουν στο εξής ένα: την διασφάλιση της παρουσίας τους και στο επόμενο αυτοδιοικητικό σκηνικό, με κάθε τρόπο. Η διελκυστίνδα πολλαπλών σημείων είχε ως κομβικά τέτοια σημεία την δήθεν προσπάθεια να μην εκλεγεί ο σύμβουλος του Δημόπουλου και στέλεχος της διοίκησης Γερολιόλιου, στην Οικονομική Επιτροπή. Το θέμα έθεσε στην μεταλλαγμένη παράταξη συνάδελφός του που τελικά προτίμησε να “κάνει τα γλυκά μάτια” στον Γερολιόλιο, βάζοντας δύσκολα ερωτήματα στο Δημόπουλο. Ο πρώην δήμαρχος δεν είναι απ’ αυτούς που θα προσέλθουν σε μια συνεδρίαση χωρίς κανένα προσωπικό ενδιαφέρον για τον ίδιο, ειδικά αν η απουσία του διασφαλίζει πληρέστερα τα συμφέροντά του. Οπότε, αύριο θα λείπει και οι δύο που είναι με τον Γερολιόλιο, αλλά εμφανίζονται ακόμα με τον Δημόπουλο, θα αυτοπροταθούν και ότι βρέξει, ας κατεβάσει. Υπάρχει πάντα και η δυνατότητα αν δεν ψηφιστούν ως μέλη της διοίκησης, να αναδειχτούν ως μέλη της αντιπολίτευσης. Σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που ανάλογοι διαχωρισμοί έχουν καταργηθεί, πριν καν τα μέλη του ορκιστούν δυόμιση χρόνια πριν. Γενικώς, στη διαδικασία της στελέχωσης των Επιτροπών θα γίνει … της μετάλλαξης (που φοριέται και πολύ τους τελευταίους μήνες). Η γελοιότητα που έχει επικρατήσει στο ανώτερο σώμα αυτοδιοίκησής μας αύριο θα είναι ακόμη καλύτερη γιατί θα είναι ζωντανή. Δια ζώσης. Και σε απ’ ευθείας μετάδοση, πάντα. Αν ο γράφων έχει μια απορία αυτή είναι η εξής: γιατί Κιάφας και Κουρίτα δεν τους κάνουν σοβαρή πλάκα να αυτοπροταθούν για τις θέσεις της διοίκησης, αφού το να κατέχεις θώκο διοικητικό και το να εισπράττεις μισθό δεν είναι ΚΑΝ τεκμήριο κατάταξής σου στην παράταξη της συμπολίτευσης;;;

 

 

Πρόσκληση Ειδικής Συνεδρίασης
για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου
και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό κατάστημα Λιτοχώρου, Αγίου Νικολάου 15, στις 09.01.2022, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ. στην Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την προβλεπόμενη από τα άρθρα 64 και 74 του ν. 3852/2010 όπως ισχύουν, εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης σύμφωνα με τα οριζόμενα στην 933/96605/29.12.2021 (ΑΔΑ:9Β2546ΜΤΛ6-Ω3Σ) εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών στην οποία αναφέρεται ότι, ειδικά για τη συνεδρίαση εκλογής μελών του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής, η συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων γίνεται με την επίδειξη:

• πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, ή
• αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης για COVID-19 (PCR ή rapid test)

Θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Εκλογή Προεδρείου (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Γραμματέας) του Δημοτικού Συμβουλίου, για το χρονικό διάστημα από 09.01.2021 έως 31.12.2023.
  2. Εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δίου – Ολύμπου, για το χρονικό διάστημα από 09.01.2021 έως 31.12.2023
  3. Εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δίου – Ολύμπου, για το χρονικό διάστημα από 09.01.2021 έως 31.12.2023

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ