“…θα εκτελέσουν σωστά τα καθήκοντά τους,

σε συνθήκες ομαλότητας,

σε σχέση με την παρελθούσα περίοδο.” – (… ψιχαλίζει)

 

 

 

Για τη διοίκηση, όλα είναι μια χαρά, καλά καμωμένα, σύννομα και άψογα. Εκλέχτηκε νέος (νέα) πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, στελεχώθηκαν οι δύο βασικές Επιτροπές (και με στελέχη της αντιπολίτευσης), κόπηκε και η πρωτοχρονιάτικη πίτα, απηλλάγησαν και ευχές και όλα μια χαρά. Αυτό και αποτυπώνει στην δική της καταγραφή των εξελίξεων της 9ης.1.2022. Αρκεί όμως να ρίξει κάποιος μια ματιά στη στελέχωση των επιτροπών για να σιγουρευτεί ότι τα μέλη των επιτροπών που υποτίθεται ότι είναι της αντιπολίτευσης, ανήκουν στις παρατάξεις που συνεργάζονται με την διοίκηση Γερολιόλιου, πλήρως και επισήμως -όπως Μυλωνέρος- ή “αέρα-πατέρα” -όπως Φαρμάκης και στελέχη του Δημόπουλου-. Πολύ περισσότερο, η επίσημη καταγραφή στέκεται στην ομόφωνη ανάδειξη της Ουρανίας Κατσαμάκα σε πρόεδρο, αλλά δεν αναφέρει καν έστω ποιοι απείχαν, από ποιες διαδικασίες.

 

Δήμος Δίου-Ολύμπου:
Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου
προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου
και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου, για τη διετία 2022-2023, εκλέχθηκε η κα Ουρανία Κατσαμάκα, στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια Ειδικής Συνεδρίασης το πρωί της Κυριακής 9 Ιανουαρίου 2022 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Λιτόχωρο, προεδρεύοντος του πλειοψηφίσαντος δημοτικού συμβούλου κ. Αθανάσιου Καλαϊτζή.

Στη θέση της αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε ομόφωνα η κα Ολυμπία Δαδούλη και στη θέση του γραμματέα ο κ. Απόστολος Ντινάκης.

Μετά το πέρας της διαδικασίας, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος συνεχάρη το νέο προεδρείο του κορυφαίου θεσμού του Δήμου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα εκτελέσουν σωστά τα καθήκοντά τους, σε συνθήκες ομαλότητας, σε σχέση με την παρελθούσα περίοδο. Παράλληλα ευχαρίστησε τον απελθόντα πρόεδρο κ. Κώστα Σαμαρά και τα μέλη του προηγούμενου προεδρείου, για την άψογη λειτουργία και διαχείριση της πρωτόγνωρης κατάστασης, που δημιούργησε η πανδημία, χαρακτηρίζοντάς τη ως μία εξαιρετικά γόνιμη περίοδο.

Στον πρώτο της χαιρετισμό, η νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Ουρανία Κατσαμάκα ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και την παράταξη “ΣΥΝΘΕΣΗ” για την πρότασή της στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. και όλα τα μέλη του συμβουλίου για τη στήριξή τους, τα οποία χαρακτήρισε ως σημαντική παρακαταθήκη στο ξεκίνημα της θητείας της. Υπογράμμισε ότι αναλαμβάνει με έντονο αίσθημα ευθύνης το συγκεκριμένο αξίωμα και εξέφρασε την επιθυμία της να εργαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με όλους τους συμβούλους για το καλό του Δήμου και του συνόλου των δημοτών.

Η νέα σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Δίου-Ολύμπου:

  • Δημήτρης Πατσιαρίκας, Πρόεδρος Ο.Ε.
  • Αθανάσιος Καλαϊτζής, μέλος
  • Γεώργιος Καραλής, μέλος
  • Ουρανία Κατσαμάκα, μέλος
  • Νικόλαος Λαμπονίκος, μέλος
  • Δημήτρης Μυλωνέρος, μέλος
  • Γιάννης Πούλιος, μέλος

Η νέα σύνθεση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Δίου-Ολύμπου:

  • Βασίλης Βροχαρίδης, Πρόεδρος ΕΠΟΙΖΩ
  • Ολυμπία Δαδούλη, μέλος.
  • Σοφία Ζουρζούρα, μέλος
  • Βασιλική Κουρινιώτη, μέλος
  • Νικόλαος Λαμπονίκος, μέλος
  • Αστέριος Φαρμάκης, μέλος
  • Διονύσης Φόλιος, μέλος

Πριν την έναρξη της ειδικής συνεδρίασης έγινε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Τυχερός της χρονιάς αναδείχθηκε ο κ. Αστέριος Χονδρόπουλος, ο οποίος παρέλαβε ως συμβολικό δώρο την εικόνα του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω.

Η δια ζώσης ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της διασποράς της νόσου Covid-19.

 

Στον αντίποδα, η αντιπολίτευση (Κιάφας και Κουρίτα, αλλά και Χονδρόπουλος και Τσιμήτρη) κατήγγειλαν ότι η διοίκηση Γερολιόλιου παραβιάζει κάθε λογική και κάθε πολιτική ηθική, υποκρινόμενη ότι ανήκουν στην αντιπολίτευση, δημοτικοί σύμβουλοι πλήρως ενταγμένοι στις τάξεις της διοίκησης. Πέραν όλων των άλλων… ο Γιάννης Πούλιος κάθισε σήμερα στα έδρανα της αντιπολίτευσης, μετά από σχεδόν δυο χρόνια. Τις πρακτικές της δημαρχίας κατήγγειλαν και οι Χονδρόπουλος και Τσιμήτρη, μέλη κι αυτοί της παράταξης των Δημόπουλου και Πούλιου. Και της Δαδούλη που μαζί με τον Χονδρόπουλο προσυπέγραψαν την υποψηφιότητα Πούλιου για την Οικονομική Επιτροπή. Η Μαρία Τσιμήτρη κατήγγειλε τις επιλογές της παράταξής της και τις πρακτικές της δημαρχίας, διαχώρισε την θέση της, παραπέμποντας στην πολιτική της ακεραιότητα, απείχε από τις διαδικασίες που αφορούσαν Πούλιο και Δαδούλη, αντέδρασε, αλλά παραμένει σύμβουλος της “Ολύμπιας Συμμαχίας ΙΙ”/Δημόπουλου. Πολλοί διακινούν την πληροφορία/εκτίμηση  ότι κι αυτή -μεσομακροπρόθεσμα- προς τον Γερολιόλιο πορεύεται και ότι σήμερα θα δήλωνε ανεξάρτητη. Μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί κανένα από τα δύο. Και μόλις σήμερα, όλο αυτό το βουτηγμένο στην διαπλοκή, το παρασκήνιο και την ιδιοτέλεια σκηνικό ξεπέρασε τον τελευταίο κρίσιμο κάβο… Η παράταξη Δημόπουλου ήταν πάντα ο παράγοντας-κλειδί και για θεμιτή και ικανή αντιπολίτευση και για υγιή διοίκηση. Αλλά αποδεικνύεται ότι ήταν σε τόση και τέτοια διαπλοκή με την δημαρχία που αντί για παράγοντας-κλειδί ήταν -μετά τις εκλογές του 2019- αντικλείδι για την κατάληψη του κάστρου της Δημοκρατίας και της  Διαφάνειας.