Σωθήκαμε…

(εεεετελείωσε)

ήταν δίκαιο και έγινε πράξη – δείτε τις προεκλογικές υποσχέσεις της ΣΥΝθεσης και να ετοιμάζονται και οι καπνιστές

 

 

 

Με μια ανακοίνωση που ταλαντεύεται επικίνδυνα μεταξύ τραγικότητας, φαιδρότητας, ειρωνείας και αναλγησίας, ο Δήμος μας ανακοίνωσε σήμερα ότι μειώνει κατά 20% τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης μόνο στην ΔΕ Δίου, για πολύτεκνους-τρίτεκνους και ΑμΕΑ. Για να κυριολεκτούμε, δεν ανακοίνωσε ότι τα μειώνει, αλλά ότι υπάρχει η δυνατότητα να τα μειώσει σε όσους το ζητήσουν, αν πληρούν τα σχετικά κριτήρια… Δηλαδή, αν κάποιος ενδιαφερόμενος δεν το ζητήσει, δεν θα ευεργετηθεί από την μείωση, ακόμη κι αν την δικαιούται.

Η αμέσως προηγούμενη ανακοίνωση του Δήμου μας που αφορά τις ανύπαρκτες κοινωνικές του ευαισθησίες, μία μέρα μετά την εισχώρηση στην διοίκηση της διμελούς παράταξης “Κίνηση Δημιουργίας” και την ανάθεση της αντιδημαρχίας Οικονομικών στο Δημήτρη Μυλωνέρο, ενημέρωνε τους δημότες, όλου του Δήμου, όλων των τάξεων και ιδιαίτερων χαρακτηριστικών -συμπεριλαμβανομένων των πολύτεκνων και των ΑμΕΑ- ότι οι οφειλέτες του θα αντιμετωπίσουν το πλήρες νομικό “οπλοστάσιο” του Δήμου που θα διεκδικήσει τα χρωστούμενα απ΄ όσους δεν προστρέξουν σε διακανονισμό των χρεών τους. Στο “οπλοστάσιο” αυτό συμπεριλαμβάνονται όλα τα γνωστά: μπλοκάρισμα σε εφορεία, κατασχέσεις, μη χορήγηση ενημερότητας, ποινική δίωξη,κτλ.

Ενδεικτικό των αποτελεσμάτων της κοινωφελούς δράσης αυτής της έκθετης σε όλα, παράξενης ομάδας εφησυχασμένων χρόνια, δημοσίων υπαλλήλων/εκπαιδευτικών, “ξεφτεριών” της ελεύθερης αγοράς και ήδη υπόδικων ή άρτι καταδικασθέντων αιρετών συμπολιτών μας, είναι το ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση και όσα πρακτικά θέματα την αφορούν είναι ότι τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και ΑμΕΑ της ΔΕ Δίου είναι μερικές δεκάδες οικογένειες, αν είναι και τόσες. Οφειλέτες του Δήμου είναι πολλές εκατοντάδες οικογένειες και άτομα, στα όρια ή και κάτω από τα όρια της φτώχειας, σε όλες τις ΔΕ.

Για τα όσα εκτυλίσσονται τον τελευταίο χρόνο στην αυτοδιοίκησή μας, αλλά και πριν, φέρει τεράστιες ευθύνες η όποια αντιπολίτευση, αλλά και όσοι πολίτες παραμένουν υπνωτισμένοι από αιρετούς που τους εξαπάτησαν -για μία ακόμη φορά-, περισσότερο εξόφθαλμα και απροκάλυπτα από ποτέ.

ΥΓ: η … “σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου” είναι της προηγούμενης δημαρχίας/Δημόπουλου; Πόσες αποφάσεις πήρατε μόνο μέσα στο 2021 για μείωση των τελών κοινοχρήστων χώρων, αλλά κανένας καημός δεν σας έπιασε για τις… ευπαθείς ομάδες; Ούτε τις εξαιρέσατε από το κυνήγι των οφειλών που ανακοινώσατε με τον νέο δικηγόρο/αντιδήμαρχο… έστω στην ΔΕ Δίου. Σωστά;

 

Η ανακοίνωση του Δήμου

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μειωμένα τέλη ύδρευσης – αποχέτευσης για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της Δ.Ε. Δίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου

Σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δύναται η μείωση τελών ύδρευσης-αποχέτευσης σε ποσοστό 20% στους δημότες της Δ.Ε. Δίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου (πολύτεκνους, τρίτεκνους και ΑΜΕΑ) εφόσον πληρούν κάποιες προϋποθέσεις.

Το μειωμένο τιμολόγιο ύδρευσης-αποχέτευσης αφορά τις κάτωθι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και περιλαμβάνει τις ακόλουθες εκπτώσεις:

* Μείωση 20% στο σύνολο του λογαριασμού για πολύτεκνους και τρίτεκνους, με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 2.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

* Μείωση 20% στο σύνολο του λογαριασμού για ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας 81% και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ.

Η αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το οικονομικό έτος 2022 θα υποβάλλεται έως και τις 28/02/2022.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Δήμο Δίου-Ολύμπου για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τη διαδικασία υποβολής αίτησης για ένταξη στο μειωμένο τιμολόγιο ύδρευσης-αποχέτευσης για το έτος 2022 (τηλ. Επικοινωνίας Δημαρχείο Κονταριώτισσας 2351351000 [καθημερινά] και 2351351005 ημέρες Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη).

 

 

Μπράβο, κε Μυλωνέρο…