Φύγε εσύ (Πασχάλη)-

έλα εσύ (Δημόπουλε)

ο ένας προσωρινός πρόεδρος κέρδισε αγωγή και έχει το δικαίωμα να επανέλθει – ο άλλος προσωρινός πρόεδρος έχασε και αγωγή κατά δύο μελών της διοίκησης Δημόπουλου – σκέψεις να μετονομαστεί σε διεθνές ίδρυμα αγωγών και διοικήσεων

 

 

 

 

Δυο αποφάσεις της Δικαιοσύνης των τελευταίων ημερών του 2021 ξεκαθαρίζουν κάπως τα πράματα, αλλά η απαράδεκτη κατάσταση σε ένα ίδρυμα που επιδιώκει διεθνή λάμψη και σπουδαίο αντικείμενο … απλώς συνεχίζουν να περιπλέκονται και να διασύρουν τον τίτλο του: “Αλεξάνδρειον” ή Διεθνές Ίδρυμα Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι δύο πλευρές που ερίζουν για την διοίκηση του ΔΙΜΜΑ έχουν ανταλλάξει πλήθος αγωγών από την ώρα που επήλθε το μεγάλο ρήγμα μεταξύ Ανωτάτης Αρχής/Γκατζούλη/Κυριμλή και Διονύση Πασχάλη. Στη φάση εκείνη μπήκε στο προσκήνιο η ομάδα διοίκησης υπό τον τότε δήμαρχο που έχασε την διοίκηση με εκλογές στις 23.12.2019. Οι δύο πλευρές ερίζουν φυσικά και για το πως έγιναν οι συγκεκριμένες εκλογές και το ποιος δικαιούται να είναι διοίκηση. Κατά της διοίκησης που προέκυψε από τις εκλογές αυτές, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη η άλλη ομάδα διοίκησής του (Δημόπουλου) και στις 29.12.2021 η προσφυγή τους δικαιώθηκε. Η απόφαση δεν επαναφέρει στην προσωρινή διοίκηση την ομάδα Δημόπουλου, αλλά το πιθανότερο είναι ότι -με βάση και κυρίαρχο επιχείρημα την απόφαση αυτή- θα καταθέσει αίτημα να αναλάβει και πάλι προσωρινή διοίκηση του “Αλεξανδρείου”.

Το ίδιο δικαστήριο αποφάσισε την ίδια μέρα και για την αγωγή αποζημίωσης που είχε καταθέσει ο Διονύσης Πασχάλης κατά δύο μελών της διοίκησης Δημόπουλου τους οποίους θεωρούσε ότι τον προσέβαλαν με στοιχεία που κατέθεσαν σε προηγούμενη διαδικασία. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα και στην απόφασή του σημείωσε ότι ο ενάγων (Πασχάλης) δεν κινήθηκε και με άλλο τρόπο κατά των εναγομένων (μήνυση).