Ποιος διώκει ποιον

ποιοι έκαναν το σκάνδαλο

και ποιοι διώκονται ότι το … “έστησαν” – η κυβέρνηση “τα ‘χει παίξει” πλήρως, αλλά … δεν υπάρχει κανείς να το πει???

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Η συνέντευξη στον Ν. Χατζηνικολάου και τον ΑΝΤ1 είχαν ως αποτέλεσμα, όχι το ποθητό, αλλά την έξαρση του φαινομένου της γνωστής δίλεκτης διαπίστωσης και την αναβάθμισή της σε γενικευμένη δημιουργία μαντινάδων με τη γνωστή διαπίστωση…

Διάφορες και πολλές εξελίξεις των τελευταίων ημερών σχηματίζουν το προφίλ μιας κυβέρνησης που ρέπει προς τον ολοκληρωτισμό και την αυθαιρεσία, με κάθε τρόπο, σε κάθε ευκαιρία και σε όλα τα επίπεδα. Και σε μια ομάδα εξουσίας που “τα ‘χει χάσει”. Και σε πραγματικό και -πολύ περισσότερο- σε επικοινωνιακό επίπεδο. Ταυτόχρονα, από αύριο, 200 περίπου χιλιάδες πολίτες άνω των 60 ετών που θα συνεχίσουν να μην εμβολιάζονται, θα πληρώσουν για κάθε μήνα που παραμένουν ανεμβολίαστοι πρόστιμο 100 ευρώ.

Μέγιστη απόδειξη όλων των παραπάνω, η σημερινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου-απάντηση σε άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στο Documento που έμπλεξε -και παραμόρφωσε- σε δέκα αράδες τα πάντα. Όλα όσα θέλει η κυβέρνηση να αποδώσει στον ΣΥΡΙΖΑ και να απαντήσει αποτελεσματικά. Σε δέκα αράδες χώρεσαν όλα: Documento, Βαξεβάνης, Πολάκης, Δικαιοσύνη, Θεσμοί και αυτό που λέει ότι δεν θα ξανασυμβεί. Δηλαδή ότι δεν θα υπάρξει “δεύτερη φορά Αριστερά”… Δυστυχώς για την κυβέρνηση, οι διώξεις σε βάρος δημοσιογράφων και του Τύπου γενικότερα (ειδικά δημοσιογράφων που αποκάλυψαν σκάνδαλα πολύ πριν την Δικαιοσύνη και κόντρα στις διαφαινόμενες προθέσεις της) και τώρα διώκονται γιατί η … Δικαιοσύνη εντόπισε στοιχεία ότι αυτοί δημιούργησαν ή “έστησαν” τα σκάνδαλα αυτά, δεν γίνονται δεκτές. Ούτε από την λογική και την πραγματικότητα, ούτε από τους πολίτες και σίγουρα όχι από τα όργανα της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε άσχετος με την δίωξη και πλήρως πιστός στις θεσμικές επιταγές. Και για μία ακόμη φορά κατηγόρησε τους πάντες αντίθετους για τα πάντα. Στις θεσμικές επιταγές δεν συμπεριέλαβε την υποχρέωση, για τα κορυφαία θεσμικά θέματα, να ενισχύει τις κατηγορίες με αποδείξεις… Για όσους δεν εμπιστεύονται, ούτε εκτιμούν άλλες πηγές ενημέρωσης και τις εκτιμήσεις τους, υπάρχει και η πρόσφατη θέση  του ΝΔκρατη ευρωβουλευτή και πρώην δημοσιγράφου και εκδότη, Γιώργου Κύρτσου. Δείτε την.

Η δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες πιστοποιεί με δραματικό τρόπο όχι μόνο την αντιδημοκρατική κανονικότητα, αλλά και την πολιτική ανηθικότητα του καθεστώτος Μητσοτάκη.

 

 

 

 

Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2022

Δήλωση
του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου,
για το άρθρο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο «Documento»:

 

«Ο κ. Τσίπρας επιλέγει ενσυνείδητα, με ένα εξαχρειωμένο και επικίνδυνο για τη Δημοκρατία μας άρθρο του στο “Documento”, να στηρίξει πολιτικά και ηθικά την επίθεση Πολάκη στην ελληνική Δικαιοσύνη, με αφορμή την κλήση του κ. Βαξεβάνη προκειμένου να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για μια σειρά από σοβαρές αξιόποινες πράξεις. Με τον τρόπο αυτό πλήττει άμεσα το σκληρό πυρήνα της ελληνικής Πολιτείας: Τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία. Οι απόψεις του δεν ταιριάζουν με την ιδιότητα του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μιας φιλελεύθερης και δημοκρατικής χώρας και συνιστούν εκτροπή. Επικίνδυνοι δεν είναι όσοι εμπιστεύονται και τιμούν τους θεσμούς. Επικίνδυνοι είναι οι νοσταλγοί του γκαιμπελικού “θα ξαναγυρίσουμε και η γη θα τρέμει”. Μετά το καλοκαίρι του 2015 όλοι ξέρουν για το τι είναι ικανός ο κ. Τσίπρας. Επιχείρησε να δημιουργήσει καθεστώς, εργαλειοποιώντας τους θεσμούς σε βάρος της συνταγματικής τάξης. Οι θεσμικές άμυνες της Δημοκρατίας μας και κυρίως η ελληνική κοινωνία του έκλεισαν το δρόμο. Αυτό που δεν συνέβη με την “πρώτη φορά αριστερά”, δεν θα συμβεί ποτέ στο μέλλον».