Η Ε τ Ο ήταν εκεί

#με_τον_Βαξεβάνη

κι ο Βαξεβάνης ήταν στον Άρειο Πάγο για κάτι που δεν αφορά τον ίδιο, αλλά την Δημοκρατία

 

 

 

Την ώρα που η ΕΡΤ “ξεδίπλωνε” δίωρο ρεπορτάζ σε ζωντανή ροή για την άφιξη των Rafale στην Τανάγρα, ο Κώστας Βαξεβάνης έφτασε στον Άρειο Πάγο, στο κέντρο της Αθήνας, υπακούοντας στην κλήση του για ανωμοτί κατάθεση για την υπόθεση Novartis. Δύο ώρες και σαράντα λεπτά της ώρας μετά, το αφιέρωμα για τα Rafale είχε ολοκληρωθεί, όπως και η κατάθεση-απολογία Βαξεβάνη στην ανακρίτρια, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου και αποχωρούσε, αφού του ασκήθηκε δίωξη για την υπόθεση Novartis.

Και όταν προσήλθε και όταν αποχώρησε, κόσμος πολύς σ’ όλη την Ελλάδα παρακολουθούσε την εξέλιξη μιας υπόθεσης “παραληρηματικής δίωξης” που εκθέτει την κυβέρνηση και το καθεστώς Μητσοτάκη, διεθνώς. Ελάχιστη απόδειξη, και οι οι ως τώρα αντιδράσεις δημοσιογραφικών οργανώσεων που αυξάνονται συνεχώς. Όπως και με την δίωξη σε βάρος της άλλης δημοσιογράφου που συνέβαλλε τα μέγιστα στην αποκάλυψη και της συγκεκριμένης υπόθεσης και πολλών άλλων, Γιάννας Παπαδάκη.

Η Ε τ Ο ήταν εκεί.

Στο δελτίο της ΕΡΤ, στις 3μμ, το ρεπορτάζ για τα όσα συνέβησαν σήμερα στον Άρειο Πάγο διαρκούσε λιγότερο από ένα λεπτό. Το ρεπορτάζ για την κακοποίηση γυναίκας στο Βόλο, θέμα που “παίζει” στην επικαιρότητα μέρες τώρα, με την προσαγωγή κατηγορούμενου και την απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του, διαρκούσε πάμπολλα λεπτά της ώρας και περιελάμβανε και ζωντανή σύνδεση. Με το Βόλο, φυσικά.

Νεώτερα σε λίγο.

#Ελλάδα: Η RSF καταγγέλλει τις παραληρηματικές κατηγορίες που στοχεύουν αρκετούς δημοσιογράφους για τα ρεπορτάζ τους σχετικά με τη διαφθορά στον φαρμακευτικό τομέα, στα οποία εμπλέκονται υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. Η δίωξη που φαίνεται να έχει πολιτικά κίνητρα και προσπαθεί να φιμώσει τη δημοσιογραφία δημοσίου συμφέροντος πρέπει να τελειώσει.