Λογαριασμοί ΔΕΥΑΔΟΛ στο Λιτόχωρο:

"οι μετρήσεις έγιναν με μεγάλη ακρίβεια"

(και οι λογαριασμοί είναι σκέτη ακρίβια… )

 

 

 

 

Πριν το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου-Ολύμπου, το θέμα των πρόσφατων “φουσκωμένων” λογαριασμών ύδρευσης στο Λιτόχωρο απασχόλησε τους δημότες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που με πλήρη αφοσίωση παρακολουθεί και χρησιμοποιεί -χωρίς να το αναγνωρίζει- η διοίκηση. Οπότε, το θέμα έθιξε πρώτος ο δήμαρχος, Βαγγέλης Γερολιόλιος, στην ενημέρωσή του προς το σώμα, στην προ της ημερήσιας διάταξης διαδικασία. Ερώτηση για το ίδιο θέμα υπέβαλλε και η επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, στην οποία απάντησε ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΔΟΛ.

Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, μετά μία ερώτηση από την αντιπολίτευση και δύο τοποθετήσεις της διοίκησης, το θέμα να έμεινε αναπάντητο, στο σύνολό του ή σε επιμέρους πτυχές του. Που εμφανίστηκαν όμως στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Όπως πχ ή απορία δημότη που έλαβε λογαριασμό -πιθανώς και “φουσκωμένο”- για ακίνητο που δεν έχει σύνδεση ούτε με την ύδρευση, ούτε με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Και είναι και γιαπί. Υπάρχουν κι άλλα παράπονα, πχ για το πως γίνονται και πως καταχωρούνται οι μετρήσεις ή το πως καταγράφονται καταναλώσεις σε κτίρια με ένα μετρητή, αλλά τρία ξεχωριστά διαμερίσματα. Ή απορίες για το από πότε άρχισε η εφαρμογή της προσαύξησης 80% για την υπερκατανάλωση…Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε πάντως ότι οι μετρήσεις έγιναν πια και στο Λιτόχωρο με μεγάλη ακρίβεια και χρήση της τεχνολογίας, ενώ ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΟΛ υπενθύμισε ότι μια δυνατότητα για να καλυφθεί το “άνοιγμα” της ΔΕΥΑΔΟΛ (περίπου 285.000 ευρώ) είναι η πίεση προς τους καταναλωτές για περισσότερες πληρωμές. Υπονόησε ότι αυτό αποφεύχθηκε λόγω… κοινωνικής ευαισθησίας και φυσικά αποσιώπησε ότι η πλήρης -και ποινική- πίεση του Δήμου ασκείται για την καταβολή παλιότερων οφειλών.

Μόνη επιλογή, μέχρι στιγμής, η ενημέρωση από το γραφείο της ΔΕΥΑΔΟΛ για όποιον το επιλέξει. Υπάρχει και η πλήρως “κυβερνητική” Επιτροπή Ενστάσεων της δημοτικής επιχείρησης, αν κι αυτήν δεν την υπέδειξε κανείς, ως λύση. Είναι σχετικά βέβαιο ότι το θα επανέλθουμε. Ως τότε, δείτε στο βίντεο ποια “τρύπα” έφερε το 80% (και την … επιτάχυνση του έργου της διοίκησης, με την διεύρυνσή της, πριν απ’ όλα).