Τώρα που πέρασε η “Ελπίδα”,

μοιράστηκε κάποιες σκέψεις

ο μακροβιότερος της Πιερίας και από τους μακροβιότερους δημάρχους της Ελλάδας και δικαιούται και έχει άποψη

 

 

 

 

Τώρα που πέρασε η “Ελπίδα”, αφήνοντας πίσω χιόνια, πάγο, εγκλωβισμένους, αγανακτισμένους, θυμωμένους χωρίς ρεύμα και χωρίς ενημέρωση, θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις.

Κέρδισε -το 2019- τις εκλογές η ΝΔ με νωπές τις μνήμες από φωτιές στο Μάτι και πλημμύρες στην Μάνδρα.

Από τα πρώτα νομοσχέδια που ψήφισε ο Κούλης ήταν ο νόμος 4622/2019 περί συγκρότησης επιτελικού κράτους. Με τρεις υπουργούς Επικρατείας, ο ένας -Πιερρακάκης- εξαιρείται μια και είναι για την ψηφιακή ηλεκτρονική πολιτική. Οι άλλοι δύο είναι ο Σκέρτσος και ο Γεραπετρίτης. Ο πρώτος άφαντος, ο δεύτερος έχει κάποια προβληματάκια με τον Φουρθιώτη.

Μετά την κακοκαιρία την περσινή, τον “Διομήδη” -άλλη μαντάρα- και μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού στην Εύβοια, την Αττική, την Πελοπόννησο, … άλλο μεγάλο μπάχαλο, μετά το οποίο, ο πρωθυπουργός ο μέγας δημιουργεί το υπερυπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Υπουργό τοποθετεί έναν πρώην επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσωπικό του φίλο, παρακάμπτοντας την επετηρίδα στελεχών που ο ίδιος είχε κάνει στο κόμμα του.

Αποτέλεσμα γνωστό σε όλους και μάλιστα, ακόμα και τα φιλοκυβερνητικά κανάλια ντράπηκαν κι αυτά με τις τριτοκοσμικές καταστάσεις που ζήσαμε με την “Ελπίδα”. Ο δε έμπειρος πρώην επίτροπος και νυν υπουργός δεν μπόρεσε να αρθρώσει 3 συνεκτικές και κατανοητές προτάσεις την ώρα της κρίσης.

Τώρα αυτό αν το λέμε “επιτελικό κράτος”… τι να πω!!!!

 

σσ: ο νόμος 4622 -αν τον διαβάσετε- λέει ότι το επιτελικό κράτος αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό και στους υπουργούς Επικρατείας, … γι αυτό προσέλαβαν και πολλούς.