Έκτακτο θέμα… ετών 21;;;;

δήμαρχε, πάλι κάτι δεν μας λες καλά

κι όχι ένα, αλλά πολλά “κάτι” – και εντοπίζεις και ευθύνες δημάρχων και υπηρεσιών επί 20ετία και βάλε…

 

 

 

Από την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας της 21ης.1.2022

 

Είκοσι ένα -21- χρόνια μετά, ο Δήμος μας διαπίστωσε ότι ένα εμβληματικό και πασίγνωστο εστιατόριο-ταβέρνα λειτουργεί παράνομα, με λάθος άδεια.

Την παρανομία και το λάθος τα διαπίστωσαν οι αρμόδιοι υπάλληλοι, όπως δήλωσε ο δήμαρχος, όταν ο Δήμος βρέθηκε σε αντιδικία με τον επιχειρηματία που θεωρεί ότι παράνομα ο Δήμος δεν ανανέωσε την μίσθωση του χώρου που στεγάζει την επιχείρηση για 21 χρόνια.

Την διαπίστωση την έκαναν ΟΛΕΣ οι υπηρεσίες που εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή, ένα χρόνο -13 μήνες πριν- όταν συζητήθηκε το θέμα της ανανέωσης ή όχι της μίσθωσης. Από τότε υπάρχει και εισήγηση του νομικού τμήματος του Δήμου.

Η καθυστερημένη για 21 χρόνια διαπίστωση όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών έγινε εισήγηση προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δίου-Ολύμπου, η οποία υπερψηφίστηκε σε έκτακτη συνεδρίαση, στην οποία ΔΕΝ κλήθηκε ο ενδιαφερόμενος και ήδη αντίδικος (επιχειρηματίας).

Συζητώντας το θέμα και απαντώντας σε ερώτηση του προκατόχου του Κ. Δημόπουλου, ο δήμαρχος Βαγγέλης Γερολιόλιος κατέγραψε ότι το 21 ετών λάθος βαρύνει όλους τους δημάρχους αυτής της περιόδου των 21 ετών, του ιδίου συμπεριλαμβανομένου, για την περίοδο της δημαρχίας του (από τον Σεπτέμβριο του 2019 ως σήμερα ΚΑΙ αφού για ένα χρόνο η ευθύνη του δημάρχου είχε διαπιστωθεί και από τον ίδιο).

 

Αλλά ο Δήμος εν τω μεταξύ ζητάει να του αποδοθεί ο χώρος τον οποίο με ευθύνη τεσσάρων δημάρχων (η περίοδος περιέχει και περισσότερες από μια δημαρχίες του ίδιου δημάρχου) νοίκιαζε και λειτουργούσε ως επιχείρηση ο επιχειρηματίας. Το δε παράνομο του πράγματος και της άδειας λειτουργίας προκύπτει από τις χρήσεις γης που επιτρέπονται στην συγκεκριμένη περιοχή (Λάκκος).

Ο δε Δημόπουλος ισχυρίστηκε ότι μετά την παρέλευση πενταετίας, τα λάθη δεν μπορούν να διορθωθούν. Ο δήμαρχος απάντησε ότι αυτό δεν το γνωρίζει (πιθανώς δεν απασχόλησε το θέμα όλους τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους του Δήμου που εντόπισαν το παράνομο λάθος, αλλά ούτε και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και νομικός Δ. Μυλωνέρος δεν σπεύδει να εκφραστεί επί του αμιγώς νομικού ερωτήματος. Το νομικό τμήμα του Δήμου δεν συμμετέχει στις συνεδριάσεις, αν και καλείτε, προσέρχεται δε μόνο αν υπάρχει συγκεκριμένο θέμα στην ημερήσια διάταξη, λες και σε καμία άλλη περίπτωση δεν απαιτείται η συμμετοχή του και η νομική του συμβουλή).

Τέλος, η ανανέωση της ενοικίασης του δημοτικού ακινήτου έχει συμβεί κι άλλες φορές στο παρελθόν. Πρόσφατα και παλιότερα. Μία από τις παλιότερες ανανεώσεις -με διαγωνισμό- της μίσθωσης, έγινε το 2010, επί δημαρχίας Τσιφοδήμου και με πρόεδρο του τότε Δημοτικού Συμβουλίου τον Βαγγέλη Γερολιόλιο;;;

Επειδή η υπόθεση είναι πια -με δημαρχιακή διαπίστωση- θέμα ΚΑΙ 21χρονης παρανομίας, θα ενημερώσει η δημαρχία και η ΕΠΟΙΖΩ και οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι, τι αποτέλεσμα είχε το εξώδικο του επιχειρηματία που ενημερώθηκε τυχαία για την ιστορική -λόγων 21 ετών- συνεδρίαση που τον αφορούσε και που πρόλαβε κυριολεκτικά “στο τσακ” να καταθέσει την άποψή του με εξώδικο; Η απόδειξη ότι κάποιος επέλεξε να συζητηθεί το θέμα ΧΩΡΙΣ την συμμετοχή του ενδιαφερόμενου και έχοντα έννομο συμφέρον περιέχεται και στην δέσμευση του δημάρχου ότι “θα ξαναγίνει μια συνεδρίαση της ΕΠΟΙΖΩ και να κληθεί κι ο ενδιαφερόμενος”, με την επιφύλαξη …”αν είναι έτσι τα πράματα”. Υπάρχει -βλέπετε- και η πιθανότητα, για θέμα που αφορά και ευθύνες δημάρχουν που πάνε πίσω 21 χρόνια, ο δήμαρχος να μην γνωρίζει καν πότε και πως θα πάει στην αρμόδια Επιτροπή… ή η ανάγκη να φαίνεται ότι ο δήμαρχος δνε ξέρει

 

Αν η υπόθεση είναι … “μύλος” και μάλιστα νερόμυλος… ποιοι κουβαλάνε το νερό που τον γυρίζει;;;

Αν είναι ταυτόχρονα πολύπλοκα δαιδαλώδης και πολιτικομικροκομματικώς δολιχοδρομούσα… μήπως απαιτηθεί η συμβολή ντετέκτιβ στην διαλεύκανση;;; Μήπως και εξασφαλίσουμε κάποιον και καλό και φτηνό…

Τέλος (τέλος)… μπορεί ο δήμαρχός μας να εξηγήσει δημόσια πως -13 μήνες πριν- αποφασίζει και καταφέρνει να μην ανανεώσει την ενοικίαση, αλλά χρειάζεται 13 μήνες για να χρησιμοποιήσει μια σημαντικότατη διαπίστωση και μάλιστα ήδη παλαιωμένη, με παλαίωση 21 ετών; Γιατί για 13 μήνες μόνο το διαπίστωσε και δεν πήγε τότε με την ίδια ταχεία και έκτακτη διαδικασία στην αρμόδια Επιτροπή;;; Εφάρμοσε το ίδιο χρονοδιάγραμα και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις; Θα το εφαρμόσει και σε μελλοντικές; Θα παίρνει απόφαση η τάδε Επιτροπή ή το Δημοτικό Συμβούλιο με τον ίδιο τρόπο, δημιουργώντας τόσα ερωτηματικά;