Να σταματήσουν όλες οι διώξεις

οι διώξεις συνδικαλιστών και εργαζομένων

εδώ και τώρα

 

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στα δικαστήρια σέρνονται για ακόμα μια φορά συνδικαλιστές και εργαζόμενοι επειδή αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή, για δουλειά με δικαιώματα.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 2 Φλεβάρη οδηγούνται σε δίκη συνδικαλιστές και εργαζόμενοι των δήμων της Πιερίας, επειδή το 2017 διεκδικούσαν με απεργιακές κινητοποιήσεις τα δικαιώματά τους.

Τα τελευταία χρόνια ενώ η ζωή των εργαζομένων χειροτερεύει εξ αιτίας των πολιτικών που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις, ταυτόχρονα ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον αυταρχισμό και την καταστολή όταν οργανωμένα διεκδικούμε το δίκιο μας.

Μετά το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος από τον ΣΥΡΙΖΑ, η προσπάθεια και της ΝΔ να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να μη σηκώσουν κεφάλι, συνεχίζεται. Σκοπός τους είναι να προλάβουν τις μαζικές αντιδράσεις των εργαζομένων και παίρνουν τα μέτρα τους αξιοποιώντας τον βούρδουλα των διώξεων και της τρομοκράτησης προκειμένου να υπάρξει σιγή νεκροταφείου στους χώρους  δουλειάς.

Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”, εκφράζει την αλληλεγγύη του σε όλους τους εργαζόμενους που ορθώσανε το ανάστημά τους, προκειμένου να αγωνιστούν για τα δίκαια αιτήματά τους.

Στηρίζουμε κάθε οργανωμένη πρωτοβουλία των εργαζομένων στους δήμους της Πιερίας που παλεύουν για σταθερή και μόνιμη δουλειά με σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα.

Κάνουμε καθαρό προς όλες τις κατευθύνσεις οτι οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται. Το δίκιο των εργατών θα κερδηθεί στο δρόμο του αγώνα του οργανωμένου εργατικού κινήματος.

Απαιτούμε να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διώξεις συνδικαλιστών και εργαζομένων.