Συνεδριάζει απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο

και αναμεταδίδεται ζωντανά

μην το χάσετε – μας αφορούν όλα που θα συζητηθούν και θα συζητηθεί και η τουριστική μας προβολή και πόσα θα πληρώσουμε να πετάξουμε τα σκουπίδια μας στην χωματερή μας και πολλά άλλα

 

 

 

 

Πρώτα απ’ όλα, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας θα καθοριστεί και η αρδευτική περίοδος που είναι το ένα από τα κύρια συστατικά του μόνιμου hit κάθε διοίκησης και όλων των διοικήσεων ως τώρα, της άρδευσης, με την σημερινή να αντικρίζει το θέμα από την υψηλή κορυφή του οράματος του ΣΔΙΤ για ηλεκτροπαραγωγή και καλύτερη διαχείριση των υδάτων (μας). Όταν λέμε το “αντικρίζει”… το αγναντεύει, δηλαδή. Από ψηλά.

Άλλο mega hit της σημερινής συνεδρίασης θα είναι και “η έγκριση της ετήσιας εισφοράς 2022 του Δήμου μας στον Περιφερειακό Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α.) Κεντρικής Μακεδονίας”. Δηλαδή, του πόσα θα πληρώσουμε φέτος στον -διαχειριζόμενο από ιδιώτη- ΦΟΔΣΑ για να θάψουμε τα σκουπίδια μας, στην δική μας χωματερή που διαχειρίζεται σήμερα ο ΦΟΔΣΑ. Χωματερή που ψήλωσε τόσο και κρύβει ήδη τον ορίζοντα και για την οποία εξακολουθούμε να αγνοούμε ως που θα ψηλώσει και πότε και αν θα λειτουργήσει το δεύτερο κύτταρο που πολλές φορές μας απασχόλησε και τοπικά και στην Βουλή (των Ελλήνων), αλλά ακόμα δεν λειτουργεί και δεν χρησιμοποιείται. Ο ως πρότινος αρμόδιος αντιδήμαρχος που εκπροσωπεί τον Δήμο (μας) στο όργανο του ΦΟΔΣΑ που καθορίζει το κόστος της φετινής εισφοράς, ήταν -και είναι- εμφανώς απασχολημένος με το έργο-σύμβολο της απομάκρυνσης του κτιρίου του παλιού ΑΤ μας και δεν πρόφτασε να ρωτήσει, ούτε γιατί πρέπει να εξαντληθεί το ύψος που μπορεί να φτάσει το βουνό των σκουπιδιών μας (κρύβοντας τον ορίζοντά μας), ούτε πότε θα λειτουργήσει το δεύτερο κύτταρο. Ίσως απόψε συγκινηθεί κάποιος και μας ενημερώσει. Στοίχημα μη βάζετε.

Στο 10 το καλό του αποψινού προγράμματος “παίζει” το πιο βαρετό -στις συζητήσεις- θέμα σε Δημοτικό Συμβούλιο και ταυτόχρονα μοναδικά σημαντικό για το παρόν και το μέλλον (μας):
1η Αναμόρφωση (Τακτοποιητική) προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2022. Για να μη λένε ότι σας παρασέρνω σε συμπεράσματα… δείτε μόνοι σας τι μειώνεται, τι αυξάνεται, τι δημιουργείται. Πιθανώς θα εγκριθεί και μια αύξηση των δαπανών μας για παραγωγή αφισών και διάφορα άλλα τέτοια διαφημιστικά, προκειμένου να αναπτυχθεί ο τουρισμός μας, να έρθει η ανάπτυξις και -επιτέλους- να τρώμε με χρυσά κουτάλια.

 

10-Αναμόρφωση προϋπολογισμού-Τακτοποιητική

 

 

Οπότε φτάνουμε στο block buster θέμα της ημερησίας των 13 (φτου, σκόρδα) θεμάτων της 2.2.2002 (άλλο σημαδιακό), το υπ’ αριθμόν 11, ήτοι: Λήψη απόφασης για έγκριση προγράμματος τουριστικής προβολής Δήμου Δίου Ολύμπου. Εισήγηση: Αντιδήμαρχος Βροχαρίδης Βασίλης.

Πρόθεση της διοίκησης η “ενίσχυση της εξωστρέφειας” μέσω της τουριστικής προβολής (μας) με (πάνω-κάτω) τα ίδια μέσα και ενέργειες, οι οποίες προϋπολογίζονται για φέτος στις 48.000 ευρώ. Εκ του θέματος, προκύπτουν μερικά ερωτήματα σημαντικά, κυρίως για την επιδιωκόμενη εξωστρέφεια. Πχ:

  • τι προϋπολογίσαμε πέρυσι και πόσα τελικά ξοδέψαμε;
  • τι καλύτερο προσδοκούμε -οπότε και σχεδιάζουμε- για φέτος και με ποιον/ποιους θα το επιδιώξουμε;

Ερωτήματα που ενισχύονται και από το γεγονός ότι αυτά που πληρώσαμε το 2021 είχαν ως μεγαλύτερη επιτυχία ότι κερδίσαμε -σε διαγωνισμό- δύο βραβεία που θεσμοθετήθηκαν για πρώτη φορά (και τα κερδίσαμε), ενώ στην επιτροπή του διαγωνισμού που αποφασίζει για τα βραβεία, μετείχε και ο διαφημιστής μας ! ! !

Όσον αφορά δε τα απτά αποτελέσματα της προβολής μας και τους πανηγυρισμούς της διοίκησης, οι προσπάθειές μας που αφορούν το Διαδίκτυο αποτυπώνονται σε αριθμούς, εξαιρετικά φτωχούς για την τόση φασαρία… Η θέαση, σε δύο Μέσα πολύ δημοφιλή που φιλοξενούν αυτό το κομμάτι της εκστρατείας μας, δεν ξεπερνούν στην καλύτερη περίπτωση τις 2 ή τις 3 χιλιάδες θεάσεις. Αυτό σημαίνει ότι σε μεγάλες αγορές και στην μεγαλύτερη εγχώρια -της Αθήνας- δεν “περάσαμε”. Γιατί αν “περνούσαμε” οι σχετικοί αριθμοί θα ήταν ανάλογοι και του μεγέθους των αγορών αυτών. Αλλά -πιθανώς- όλα αυτά θα συζητηθούν στην αποψινή συνεδρίαση. Αλλά και γι’ αυτό…μη βάζετε στοίχημα. Η διοίκηση δεν αναμένει τα συγχαρητήρια άλλων και απονέμει τα δικά της στον εαυτό της.

 

 

Καλή θέαση.

Ραντεβού στις 6μμ, στις οθόνες σας.

Live streaming και η Δημοκρατία στον καναπέ σας.

Και υπότιτλοι στην ζωντανή μετάδοση για την διευκόλυνση των θεατών. Από την Ε τ Ο.