“…γρήγορα, αλλά συντονισμένα βήματα”

"προσδοκούμε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σύντομα ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου"

δυο μήνες πήρε η μελέτη και η συγγραφή για ένα “τόσο σοβαρό πρόβλημα” – πόσο θα πάρει η επισκευή είναι το θέμα

 

 

 

 

σημ. Ε τ Ο: οι φωτογραφίες της προκυμαίας είναι χθεσινές.

 

 

 


Ελληνική Δημοκρατία
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας
Γραφείο Τύπου
—————————————————————————————————————————————–

Κατερίνη, 14 . 02 . 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η  Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας προχωρεί με γρήγορα αλλά συντονισμένα βήματα
στην αποκατάσταση υποδομών στην κοινότητα του Πλαταμώνα.

 ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ:

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και σε αγαστή συνεργασία, με τον Δήμο Δίου–Ολύμπου συντονίζουν τα επόμενα βήματα για την αποκατάσταση των ζημιών στο παραλιακό μέτωπο του Πλαταμώνα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, προχώρησε την διαδικασία χρηματοδότησης των σωστικών εργασιών πολιτικής προστασίας, αποκατάστασης της παραλιακής οδού στην Κοινότητα του Πλαταμώνα, όπου καταγράφηκε έντονο πρόβλημα υποχώρησης του κρηπιδώματος και του πεζοδρομίου με σαφείς ενδείξεις περαιτέρω υποχώρησης και κίνδυνο κατάρρευσης, λόγω υποσκαφής της θεμελίωσης από την επικράτηση θυελλωδών ανέμων και των μεγάλων θαλάσσιων κυματισμών που αναπτύχθηκαν τοπικά.

Πιο συγκεκριμένα, έχει ολοκληρωθεί το στάδιο της συγγραφής και ωρίμανσης, τεχνικής έκθεσης για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και άρση της επικινδυνότητας της παραλιακής οδού του Πλαταμώνα, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας (Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων και Τμήμα Πολιτικής Προστασίας) και τον Δήμο Δίου Ολύμπου.

Σημειώνεται ότι μετά την έγκριση του τεχνικού προγράμματος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, όπου έχει γίνει αντίστοιχη εγγραφή χρηματοδότησης, θα ξεκινήσουν άμεσα οι σωστικές εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, των υποδομών και της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας», τονίζει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Για την εξέλιξη της πορείας των εργασιών ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος υπογράμμισε: «Σε αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα που παρουσιάστηκε, η ανταπόκριση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κας Σοφίας Μαυρίδου και της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ήταν άμεση. Ευχαριστούμε και τους δύο και προσδοκούμε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σύντομα ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου».