Ενημέρωση κι απ’ τη Θεσσαλονίκη

ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας

και ανανέωση του ανενεργού στην ουσία Μητρώου Διαδικτυακών Μέσων, είδε η ΕΣΗΕΜ-Θ (Μητρώο που αναγεννήθηκε με την “λίστα Πέτσα”, λέει η Ε τ Ο)

 

 

 

 

 

 

Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2022

Επίσκεψη
του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ
και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου,
στη Θεσσαλονίκη

 

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, βρέθηκε την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρη Γαλαμάτη.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του ήταν το Διοικητήριο-Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), όπου συναντήθηκε με τον Υ.ΜΑ.Θ, Σταύρο Καλαφάτη.

Στην εποικοδομητική συζήτηση που είχαν, τονίστηκε ότι η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στον πυρήνα των κυβερνητικών πολιτικών, ενώ η ανάπτυξη της πόλης και της Βορείου Ελλάδας αποτελεί κεντρική προτεραιότητα.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Περιφερειακού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ), εντός του κτιρίου και συνομίλησε με τους εργαζόμενους.

Ακολούθως, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος βρέθηκε στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) και συναντήθηκε με το νέο Δ.Σ..

Η συνάντηση εργασίας κινήθηκε γύρω από τα ζητήματα που απασχολούν το δημοσιογραφικό κλάδο, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Κυβέρνηση με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες θα κινηθεί στην κατεύθυνση στήριξης του δημοσιογραφικού κλάδου με μοναδικό γνώμονα τον πλουραρισμό και την πολυφωνία.

Παράλληλα, ανακοίνωσε το στόχο διεξαγωγής μίας επιπλέον ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών κάθε μήνα στη Θεσσαλονίκη. Μία πρωτοβουλία που αναμένεται να υλοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα και διαπιστώθηκε ότι βρήκε θετική ανταπόκριση.

Έπειτα, κατευθύνθηκε στο κτίριο διοίκησης της ΕΡΤ3 και συναντήθηκε με τα στελέχη της. Στην ουσιαστική συζήτηση που διενεργήθηκε, τονίστηκε ο κομβικός ρόλος της ΕΡΤ3, ως η Δημόσια Τηλεόραση που προάγει και προβάλλει τα θέματα που αφορούν το σύνολο της ελληνικής Περιφέρειας.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στη συνέχεια, επισκέφτηκε τα γραφεία του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Θεσσαλονίκη, εντός της ΔΕΘ, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με στελέχη και εργαζομένους.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη ήταν τα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με βουλευτές και στελέχη του κομμάτος.

 

                                                                Θεσσαλονίκη, 18 Φεβρουαρίου 2022

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η ανάγκη για πυκνότερη, συστηματική και ενταγμένη σε αναπτυξιακό πνεύμα συνεργασία υπέρ της Ενημέρωσης στην περιφέρεια είναι το σημείο στο οποίο συνέκλιναν οι προσεγγίσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Ένωσης.

Ο κ. Οικονόμου επισκέφτηκε την ΕΣΗΕΜ-Θ μαζί με τον  Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Δημήτρη Γαλαμάτη, συνοδευόμενοι από τον Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Σταύρο Καλαφάτη.

Η στήριξη της Ενημέρωσης και των δημοσιογράφων στην Περιφέρεια μέσα από την αναβάθμιση της ΕΡΤ3, των Δημοτικών ΜΜΕ, την ενίσχυση του γραπτού Τύπου, την αποκατάσταση των αδικιών που διέπουν τη λειτουργία ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας χωρίς ανταποκριτικά γραφεία, το έλλειμμα Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την ανανέωση του ανενεργού στην ουσία Μητρώου Διαδικτυακών Μέσων ήταν το σχήμα που ανέπτυξε το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ο κ. Οικονόμου προέκρινε την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της λειτουργικότητας και του ρόλου των Μέσων Ενημέρωσης ως την πρόκληση που επιδιώκει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και τόνισε ότι η περιφέρεια θα έχει σημαντικό μερίδιο των σχετικών προσπαθειών. Μεταξύ αυτών θα είναι η υπογραφή ΣΣΕ για τα δημόσια Μέσα, η ανάπτυξη εργαλειοθήκης για να ενισχυθούν αποτελεσματικά και μακροπρόθεσμα τα Μέσα της περιφέρειας, αλλά και σειρά πρωτοβουλιών που θα αναβαθμίσουν τον ρόλο της Θεσσαλονίκης στην Ενημέρωση: η μεταφορά του μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών μια φορά τον μήνα στη Θεσσαλονίκη θα είναι η πρώτη από αυτές.

Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Δημήτρης Γαλαμάτης ανέφερε ότι σχεδιάζεται επίσης σειρά πρωτοβουλιών για να ευθυγραμμιστεί η Ελλάδα με τις ευρωπαϊκές καλές πρακτικές σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των δημοσιογράφων και την προστασία του δημοσιογραφικού έργου και δεσμεύτηκε να γίνει το συντομότερο συνάντηση με όλες τις περιφερειακές ενώσεις ως επόμενο βήμα της συντονισμένης συνεργασίας υπέρ της Ενημέρωσης στην περιφέρεια.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο